reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ja zawsze raczej szybko testy ciazowe robilam, bo zarowno przy Leu jak i tym razem staralam sie, aby zajsc w ciaze i juz nie moglam sie doczekac, aby sie dowiedziec czy sie udalo czy nie... :tak:
Za kazdym razem ta "ciazowa kreseczka" byla slabiutenka, ale jakos sie jej dopatrzylam. :happy2:

reklama
widok dwóch kreseczek jest zdecydowanie niezapomniany:tak::tak: ja przez moment to myślałam nawet ze jakieś zwidy mam bo u mnie kreseczka to bladziutka była :cool: no i jakos specjalnie nie czekałam na tę druga kreske bo byłam święcie przekonana że znowu się nie udało:rofl2:

no a tak poza tym to mam wrażenie że zaraz dorzuce kolejnego pawika do kolekcji :-:)-( okrutnie mnie mdli:sick::sick::sick:

Ja jeszcze w tej ciazy nie "pawikowalam"... :happy2: A w tej pierwszej to doslownie raz, i akurat wtedy u tesciow bylam, hehe... ;-)
Rano czuje troche mdlosci ale zajadam je czyms "suchym" jakies paluszki, albo suchary i potem do wieczora mam spokoj. Nawet chcialabym, zeby mi sie troche zmniejszyl apetyt bo i tak juz wystarczajaco waze, ekhem... :crazy:

czesc dziewczyny :) słoneczny dzień za oknem ..pranie powieszone ..racze sie kawa :)
co do " pawikowania" to w pierwszej ciąży miałam odruchy wymiotne na sama mysl o kawie( a byłam mega kawoszem ! ) a jak juz ją poczułam to leciało jak ze szlaufa hehe

teraz przy drugiej ciazy narazie mnie tylko czasami muli ...i tyle . Nie mam tych mega zapachów jak było przy pierwszej ...dziwne ...faktycznie kazda ciąża jest inna chyba :)

co do ukazania sie 2 kreseczek to miałam ostatni okres 24 lipca. w sierpniu jak nie dostałam to przekładałam to na stres , nerwy itp ...a od połowy sierpnia zaczelismys ie starac o dzidzie .
Około 5-6 wrzesnia zrobiłam test ....jedna kreska ...npo wiec pomyslałam że chyba cos nie tak i warto isc do gina ...miałam jednak cichą nadzieje że ...a może .
Od niechcenia 20 wrzesnia kupiłam kolejny test ....zwyczajne siusiu ...zero emocji bo ..NAPEWNO bedzie jedna kreska ..totalna olewka...siedze na kiblu a tu .....jedna mocna i buch druga tez mocna.... i mało co nie spadłam z ubikacji ...rece zaczły mi sie trząśc że nie mogłam nic utrzymac w rece ...pierwsze co to fotka i wysyłam do meza ...potem zaczełam ryczec ...niewiem w sumie dlaczego niemogłams ie powstrzymac ...potem telefon do psiapsiółki która mieszka ulice dalej z bełkotem przez łzy przychodz bo musze sie wypłakac ...ona biegiem prawiie w kapciach ..myślała że coś sie stało ..jakiś wypadek ..a ja stoje w drzwiach i mówie ...jestemw ciązy i ryk a ona ...GŁUPIA ciesz sie ...przeciesz chciałas ... a ja do niej przez łzy ...no przeciesz sie ciesze :)

Lady slodka opowiesc:tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Mam nadzieje ze jednak okazesz sie majoweczka na 100%:tak::-):-):-):-)

Ja zeby bylo smieszniej mam jeszcze do tej pory dwa tesciki z poprzedniej ciazy:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:tylko troche juz zbladly ale sa:-D:-D:-D:-D Ja tez robilam testy tylko jak @ mi sie spozniala bo staralismy sie o potomstwa nasze:tak::-)

właśnie sobie zrobiłam przerwe obiadowa i mimo mdłości wciełam twistera z tuńczykiem w maluśkiej knajpce prowadzonej przez prawdziwego Egipcjanina bardzo milutki gości ma pyszne jedzonko :tak::tak:jak mnie zmuli znowu to kit nic na to nie poradzę takie uroki tego stanu a tuńczyk z warzywkmi był całkiem zdrowym pomysłem na obiadkową przekąskę :-):-)

To ja tez wkleje moj drugi test, gdzie kreseczka ciazowa jest juz bardziej widoczna. ;-)
Na pierwszym ledwo-ledwo bylo widac. :-)

reklama
Mnie Na Szczescie Nie Mdli:-)co Do Testu To Z Poprzedniej Ciazy Mialam Ale Wyzucilam Bo Zniknely Kreseczki Po Jakims Czasie:-(a Teraz To Testu Nie Robilam Bo Bylam Przypadkiem W Szpitalu I Tam Wzieli Mocz Do Zbadania No I Wyszlo :-)a Teraz Czekam Na Wizyte U Ginki To Juz Nie Dlugo W Przyszlym Tygodniu W Piatek:-)

Do góry