reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny a ja dzis troche lepiej chyba dopiero sexik mnie rozluznil.... i lepiej mi psychicznie heheh a dzis mam szkole druga zmora bo przez slub i swieta zapomnialam ze jeszcze do szkoly chodze ale lipa:baffled:

a jesli chodzi o ten maly paraliz to powinnas raczej powiedziec o tym lekarzowi nie musi byc to cos strasznego ale moja babcia miala takie objawy jak miala guza w glowie... albo poprostu przez cisnienie tak ci sie zrobilo ja tez mialam kiedys cos takiego ale wyszlo ze to cisnienie...

a co do nog mne drentwieja co chwiel i bardzo bola ale znam juz przyczyne i niestety nic sie nie da zrobic bo to rwa kulszowa nie moge sie przemeczac chodzac duzo bo wtedy blokuje mi ciezar nerwy i paralizuje mi nogi...a jak to boli to wam nie powiem bo trzeba by to opisac wyciem....

reklama
wizytę mam za tydzień, a o zwolnieniu na razie nie myślę, bo poza dzisiejszym wypadkiem czuje się naprawdę dobrze...przynajmniej w prównaniu z opowiadaniami moich koleżanek :baffled: a poza tym moje stanowisko jest samodzielne i nie wiem, któ przejmie moje obowiązki na czas macierzyńskiego, nie mówiąc już o zwolnieniu...a jeszce wczoraj mój szef sobie wymyślił, oczywiście prawiąc mi komplementy nt. mojej pracy i umiejętności, że może pomogłabym w innym dziale, bo on nikogo innego tam nie widzi poza mną...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mi czesto dretwieje prawa noga, i ogolnie mam problemy z rownowaga jak wstaje ale to z powodu ze zmienia sie ciezar ciala no mniej wiecej cos takiego ale to czym mowisz to nie mam pojecia kiedy masz wizyte u gin ? wiesz praca siedzaca przy kompie zawsze jes meczaca, ja na poczatku nawt mialam przedziwne objawy jak siedzialam dlugo przy kompie w pracy, a jak nawet jezdzilam na spotkania z klijentami dwa razy dziennie ( np z jednego konca masta na drugi ) to bylam zmeczona okropnie ale sie lepiej czulam niz mialam siedziec od 10 do 17 w biurze. a nie myslalas o zwolnieniu ??

Majoweczki apel do was zebyscie pomogly mi stworzyc ta liste do zamknietego bo trzeba ja zaraz zamknac zeby nowe osoby ktorych nie znamy nie mialy mozliwosci dostepu dopoki ich nie poznamy.No na tym przede wszystkim polega watek zamkniety dla zaufanych prawda?
Dopisalam kilka dziewczyn czy jeszcze macie jakies typy?

kurcze zanim przeczytałam wszystko co wyprodukowaliście to już zapominam co miałam napisać
Iwonko myślę że Ty jednak najlepiej się orientujesz ile kogo na forum :tak::tak:
Szwarou popieram wszystkie dziewczyny że Wasz lekarz to dupek:wściekła/y:to że chodzi się do przychodni o niczym nie przesądza co do pełnego pęcherza to i owszem lepiej widać dzidzuśka na USG ale to jest konieczne do 14 tygodnia a Wy już 14 tydzień macie dawno za sobą co do wagi to chamstwo nie zna granic bo Waga Twojej majóweczki jest jak najbardziej w porządku a w kwestii dokumentacji to jest to podstawowe prawo pacjenta dostęp do jego dokumentacji medycznej więc owszem oryginał zostaje u nich ale kopie muszą wydać i żadna to łaska z ich strony
Magdalena 25 tak mi jakoś utkwiło w pamięci to co napisałaś o wodzie i owszem masz rację że Żywiec nie zawiera takich minerałów ale to z podstawowego powodu bo to nie woda mineralna a źródlana a to jest spora różnica więc napewno warto czytać etykietki na butelkach:tak::tak:
Aurelia serdecznie współczuje sytuacji bo byłaby trudna nawet gdybyś w ciąży nie była a teraz jest dla Ciebie zdecydowanie zbyt dużym obciążeniem myślę że mieszkanie z człowiekiem którego się kocha w takiej sytuacji byłoby dla Ciebie raczej karą niż radością mam nadzieję że jakoś sie wszystko ułoży :tak:
Kamilko Twoja teściowa musi zrozumieć że z nastaniem maluszka rachunki napewno nie spadną a Ty przecież nie będziesz biegała z każdym praniem do mamy wspominałaś o wadzie wzroku jedno co jest ważne to nie chodzi o wielkość wady i nie od niej zależy możliwość porodu naturalnego ważny jest stan siatkówki poza tym myśl o tym raczej pod takim kątem że nawet jeśli cc okaże się konieczne to dla Twojego dobra bo przy złym stanie siatkówki wysiłek związny z porodem mógłby doprowadzić do jej odklejenia a to do utraty wzroku ale nie ma co martwic się na zapas :tak::tak:
anusiasac tu nie chodzi o zwolnienie ale myśle że to co się stało powinnaś jak najszybciej skonsultować ze swoim lekarzem i to koniecznie :tak:
tolka ja na początku czułam raz dwa razy dziennie a teraz różnie bywa poza tym myśle że gdybym prowadziła bardziej aktywny tryb życia to jeszcze nie uświadamiałabym sobie że to moje maleństwo a jak sie ciągle leży to mam dużo czasu na wsłuchiwanie się w mój organizm poza tym to czy czuje się maluszka zależy od choćby takich czynników jak grubość naszej tkanki tłuszczowej i umiejscowienie łożyska i napewno niedługo Twoje maleństwo zaskoczy Cię takim prezencikiem:tak:
Reszcie życzę po pierwsze zdrówka bo nam się jaieś choróbska tu panoszą i dużo spokoju o który coraz trudniej mimo tego że jako brzuchatki powinnyśmy byc pod ochroną staram się Was czytać na tyle na ile moge i choc nie zawsze pisze to jednak myślę o Waszych problemach i trzymam kciuki za wszystkie jak najlepsze rozwiązania
No to miłego dnia i zaraz niestety zmykam znowu do łózia:confused: ale co tam to tylko jeszcze troszkę :tak::tak:

Puchatko, ja też życzę Ci duzo zdrówka...mam nadzieję, że już niedługo bedziesz mogla być z nami stale :)

Zglosilam sie na moderatora czekam na kolejna odp zwiazku z tym ze pisze na kilku wateczkach bo oprocz Maj2008 jeszcze na Mamy bedace w domu tez od dawna wiec nie wiem jak by to bylo.

aniusiasac - nie daj się zwariować pracy, jak przychodzi co do czego to okazuje się że wykonywana przez Ciebie praca jest ważniejsza od Ciebie bo tylko to liczy się dla wiekszości szefów. Wypoczywaj jak najczęściej i jak zajdzie taka potrzeba idz na zwolnienie.

kamilka - współczuję dolegliwości z tą rwa kulszową. Minie ostatnio szatańsko pobolewał odcinek lędźwiowy kręgosłupa, ale przeszło na tyle, że daje rade. Ginka mówiła mi ostatnio, że to mogą być nerki po mam piasek w moczu :-(

iwonka - moja siostra to młoda - stara mama, bo ma 36 lat czyli wcale nie tak dużo zeby rodzić dzieci, ale swoje pierwsze dziecko urodziła jak miała 18!

reklama
agusiaa no tak tez sobie pomyslalam ze napewno byla mloda mama.Fajnie ja zaluje czasami ze tez tak wczesnie nie postaralam sie o dziecko :)

Do góry