reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam się po męczącym weekendzie.

Miśka odprawiona do przedszkola, a ja odpoczywam psychicznie od niej:sorry:

Iwonka a jakie bluzki zamówiłaś, dla dziewczyn czy dla siebie? Dla Miśki kupuję obecnie na 92-98, buty chyba na 25, ale to sie okaże w sklepie. Za to dzisiaj z piwnicy przyniosłam ubranka na 68-74 do sortu i prania, bo 62 są za małe w większości i Olka mi sie wkurza, jak ją ubieram- przeważnie są za wąskie, albo na krótkim rękawkiem, a tu do wiosny jeszcze trochę.

Hannah no efekt super, gratuluję.

Kurcze, a mi dodatkowo robi się konkurencja wśród znajomych do żłobka. Z dawnej pracy dwie znajome urodziły dzieci w lutym. W tym roku podwójny stres:sorry:.
A co do temperamentów, to liczę że Olka to ta spokojniejsza, bo nie wyobrażam sobie bardziej niezmordowanego dziecka od Miśki- wczoraj ja wypiłam 2 kawy, a ona od 7 bez przerwy zabawa.

reklama
Witam się słonecznie ale zimno.

Ale macie wielkie rozmiary butów :shocked2: u nas ledwo 23 sa dobre ,w sumie to w cienkiej skarpetce to 22 jeszcze styknie. Cały ostatni rok miala 22 teraz jej dopiero sie ruszylo . W szoku bylam bo przedtem zmienialam rozmiar co sezon. a ubrania to 98 ,3-4 lata też teraz dopiero dorasta do nich.
rano bylam w ciucholandzie takim mega gdzie wszystko wymieniali na wiosnę .Wtedy można kupić nówki albo w ogóle nie zniszczone. efekt . Zuzia 4 pary sponi , 3 bluzeczki, 1 tunika .Cyprian 2 pary spodni , Mama 2 tuniki aha i po kurtce na wiosne dla obojga
Cena 120zł za wszystko :-) aha no i fochy P. bo dał mi godzinę na zakupy i dojazd a sie spóznilam pół bo masakra tyle ludzi i kolejki

HannaH podziwiam że tak ćwiczysz ja jakoś siebie nie widzę , troche z brzuszka by sie brzydało zrzucić ale licze że wiosna to sama zalatwi ;-) choc nieskromnie sie przyznam że sie dowartosciowalam po tym porodzie Zrzuciłam szybciutko nogi i uda mam jak nigdy biust troche sie polepszył i ogólnie dobrze sie czuje i jak patrze na niektóre co jeszcze nie rodzily to hmmmm.... nie mam sie co urywać. Tak nieskromnie ale tak sie dobrze czuje ,jeszcze troche brzuszek i bedzie ok:tak:

Tolka witaj :-):-):-) pisz z nami jak dasz rade :tak: dobrze że dobrze idzie ze zdrówkiem a język moze mu sie rozwiązać z dnia na dzień

Aha z temperamentem u nas sie sprawdzilo .Zuza w kośc dawala i do tej pory nie ma na nią mocnych energi io tempoeramentu jej nie brakuje. Cyprian to aniolek w pierwszych miesiącach teraz najgorzej nie jest, do wszystkich sie śmieje wszystkimsie daje przytulać Móglby póżniej wstawać rano to by bylo idealnie

Ostatnia edycja:
Hannah to rozmiary jak u nas ,w końcu podobne dziewczyny,nie tylko wzrostem:-D:-D
Sylwia 22 rozmiar to miała Klaudia jak miałą rok:-D super ze dobrze sie czujesz w swoim ciele !
Keyko odpowiedz na zakupowym ;-)

Ostatnia edycja:
Witam
Boshh ale wczoraj bylam chora:sorry:po baletach na dzien kobiet.wrrrrrrrrrrrr

U nas ubrania kupuje juz na -3-4 ale spodnie jeszcze 2-3.za duze w pasie sa jeszcze,kuopuje z gumkami do regulowania bo inaczej nie ma szas:sorry: buty 8rozmiar.Kapcie mam z Polski nr 27 i sa male wiec nie jestem pewna.but butowi nie rowny:sorry:poza tym chudzina jest .wazy 13 kg. chyba:sorry:musze go zwazyc.

Tolka witaj.My sie nie znamy ael mam nadzieje ze sie poznamy:tak:

Witajcie dziewczxyny

Tolka- az mi dech zaparlo :-D:-D:-D Super ze jestes... Dobrze ze z Patryczkiem wszystko dobrze:-) Zobaczysz zacznie mowic a jak zacznie to ci uszy odpadna;-);-):tak:

Hannah boszzz jak ja bym chciala miec tyle samozaparcia co ty:confused2::confused2::rofl2::rofl2: Ja sie nie nadaje i pewnie dlatego tak wygladam jak wygladam:crazy::crazy: A tobie Gratuluje efektow:tak::tak:

Matko ale wasze dzieci maja duze stopy:-D moj Adas 24 buty zimowe moze na wiosne juz 25 chociaz nie wiem bo teraz bedziemy miec buciki ortopedyczne wiec pewnie beda dopasowane:sorry: a co do ubranek 110-116 \

kwiateczek= moj Adas wazy w granicach 16-18kg teraz to nie wiem bo nie chodzimy juz do lekarzy to nie mam gdzie go zwazyc:sorry::laugh2:

Sylwia- wooo ale poszalalas :tak: kurcze ja sie musze wybrac na zakupy bo nic nie mam :crazy: wczoraj mi pekly ostatnie spodnie.. a w tym roku cale rozliczenie przekazujemy sobie na ubranie:cool2:

bukiet_kwiatow3.gif
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NAS WSZYSTKICH
A SZCZEGÓLNE ŻYCZENIA DLA MIGOTKI :-)
Tolka, witaj witaj, pisz częściej i więcej co u Was....

ja zaszalałam w sobote w ciucholku - wydałam 8 zł, a Mati zyskał wiatrówkę, dresy, bluzeczkę, wszystko w tych samych kolorach - jakby komplet (ale całkiem przypadkiem) i ciepły bezrękawnik taki za pupę... - R orzekł, że na ryby jak znalazł; my ubranka rozmiar 98, buty na wiosnę 26

Kwiateczek, już lepiej się czujesz? ale przynajmniej oblałaś nasze święto :tak:
tymczasem zapraszam na pyszną kawusię w kobiecym towarzystwie :tak:

Witam dziewczyny

Ja dzis lacze sie z Wami z pracy:-D:-D Dzieciaki dzisiaj poszly spac szybciej i mam 2 godz laby:-):-)

Ode mnie i Adasia caluski dla wszystkich Nas Dołaczam się do życzeń dla Migotki:tak:

Ciekawa jestem czy moj maz bedzie pamietal o dzisiajszym swiecie bo przyszedl po nocce tylko mnie obudzil do pracy i poszedl spac:baffled::baffled: Poczekamy zobaczymy...
A ja w tym tyg wogole nie widze Adasia poprostu niech to sie jak najszybciej skonczy:-:)-(

Ja na kawusie się piszę:tak:, do tego mam jeszcze słodką bułeczkę z orzechami:-)

A tak w ogóle, to witam :-)

Migotka wszystkiego najlepszego i dla reszty dziewczyn dużych i małych też:-D

Kwiateczek dopiero teraz doczytałam, że byłaś chora po imprezie;-), myślałam że przeziębienie cię dopadło:sorry2:

Dzisiaj mam lepszy humor, chociaz myślałam, że M wróci rano i po południu pójdzie z Miśką na basen. Tym czasem wróci wieczorem:sorry2:.

Wy tu o wakacjach. Mi też się marzy morze, plaża:sorry2:. Ostatni raz byłam nad morzem... 9 lat temu:szok:. Co prawda rok później byłam z M nad jeziorem, ale to się nie liczy, bo nie my organizowaliśmy ten wyjazd i do tego byliśmy jecze gówniarzami. Ale za to będę mieć pseudo wakacje w kwietniu. M bedzie w Stanach przez 3 tyg., a ja jadę do rodziców. Będę na maksa wykorzystywać jednych i drugich dziadków;-)

A i wiosna idze... moje koty mimo pozbawienia do płodzenia kociaków ganiają się od paru dni. U kocura to normalne było, że czasami sie przejachał na kotce, ale ostatnio to ona jego zaczepia, a on biedny chowa się w umywalce.

Ide pogadać z Olką, tak fajnie nawołuje:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Migotka wszystkiego najlepszego z okazji imienin:-)

Wam Kobiety zycze tez milego dnia.Ja dostalam czekoladki,(srednio za nimi przepadam no i mamy ciche dni)G wrocil z nocki,i dal mi o 1ej w nocy:sorry2:

Anusiac doszlam do siebie choc mam skurcze zoladka a to dlateg ze bralam tabletki przeciwbolowe(zapomnialam)2 pifffka plus kieliszek jeden rowna sie wywrotka:no:poszalalam.chora 2 dni:baffled:

Do góry