reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witam sie
Dopadlo i mnie:baffled:wszystkie kosci mnie bola,gardlo.W nocy spac nie moglam bo mnie trzeslo z zimna:no:dwie koldry na sobie:baffled:boshhh koszmar.Kondzio ciut lepiej ale oczka ma lekko spuchniete.nawet nie ma sily isc znowu do lekarza.Poczekamy do jutra./

reklama
u nas dzisiaj ruszyły zapisy do przedszkola, poszłam zapisac gloniastych, od września będzie 5h darmowych ale kurna to wyjdzie dużo drożej niż teraz... bo tam trzeba za wyżywienie zapłacić + 200zł za 3h dodatkowe + podwieczorek... też im się zachciało :wściekła/y:

dużo zdrówka dla chorowitków

Ja też dziś złożyłam podanie do przedszkola. U nas szanse na dostanie są chyba o wiele mniejsze, bo kilka tysięcy dzieci zostanie odrzuconych. Dla mnie to znowu byłaby niesamowita ulga finansowa, bo teraz płacę za ten klub malucha jak za woły i już nie wydalam., a firma małżonka na razie przynosi same straty więc jest kicha trochę.

witam

kwiatczek, zdróweczka Wam życze !!

panna migotka no ja sobie nie wyobrażam żeby płacić za prywatne przedszkole i jeszcze wozic do niego masakra

cosmo no tak kasuja co zrobisz nie mamy na to wpływu u nas przyjmuja tu do przedszkola kolo domu 25 dzieci, masakra jakaś...

My własnie pilismy soczek ze swiezych owoców jabłko grapefriut i marchew. Mały wogole nie je warzyw a owoce jak ma kaprys. Dzis nosił ładnie okulary dostał paczke żelek w nagrode i ten sok w dodatku wypił mleko i poszedł spać mam nadzieje ze sie nie porzyga mi w nocy :eek:

Witam.Widzę ze chorobowo sie zrobiło.Zdrowka zycze !

Migotka u was sie składa do każdego przedszkola osobno podanie?
U nas rekrutacja jest od 9 marca. do 28 marca .Nie liczy sie kolejnosc zgłoszen.Składa sie jedno podanie w jednym przedszkolu pierwszego wyboru i na tej samej karcie wpisuje sie ewentualne inne placowki ktore nas interesują gdyby w przedszkolu pierwszego wyboru nie znalazło sie miejsce dla dziecka.

Kathy witaj!!!! :-):-) Co do zamkniętego watku to niestety ale dużo dziewczyn nie dawało znaku zycia ponad rok czasu i sama rozumiesz ,wypisałyśmy je.Ale to nie problem. Każda ktora znow zacznie z nami pisać napewno ten dostęp dostanie!

Hej hej

Ja też witam się chorowicie. Miki już prawie zdrowy, za to mnie łamie od wczoraj.

Z tym przedszkolem to chyba w każdym mieście jest jakoś inaczej. Ja będę Mikołaja zapisywała przez neta, czekam kiedy się zacznie rekrutacja, sprawdzam codziennie.
Mam na osiedlu trzy przedszkola państwowe w tym jest jedno, które prowadzą siostry zakonne i nad tym się waham, czy by go tam zapisywać. Wiem jedno, babcie go rozpuściły okrutnie, ale to tylko jedna zła strona opieki babć.

Kathy, witaj, kopę lat, gdyby nie Twoje foty na NK, to chyba bym nie pamiętała, jak wyglądacie!

Migotka, Iwonka, Cosmo, jak to jest u Was z tymi zapisami do przedszkola? Można przez neta zapisywać?

Hannah, ja podziwiam Twój upór i jego efekty! Sama skorzystam z tych ćwiczeń przed ślubem, bo brzuszek mam okrąglutki!

Iwonka, u nas też składa się do przedszkola pierwszego wyboru i tak samo są zapisane w podaniu dwa alternatywne przedszkola.

Aurelia, ja właśnie nie wiem jak to działa do końca, ale muszę zarejestrować się w serwsie, wypełnić wszystkie dane i wydrukowac podanie, które składam w jednym przedszkolu. Tylko nie wiem właśnie czy przedszkole ma wgląd w moje dane w internecie. Wydaje mi się, że tak, bo pisze mi, że podanie niepotwierdzone i żeby potwierdzić, trzeba złożyć w przedszkolu pierwszego wyboru. Oni chyba powinni wejść na tą stronkę i zmienić mi na potwierdzone skoro już złożyłam. Ale namieszałam ;-)

U nas też jest blisko przedszkole prowadzone przez siostrzyczki, ale dałam sobie spokój, bo na stronie internetowej jest napisane, że edukują dzieci w duchu katolickim, a także ich rodziny. Jakby znowu mieli mieć problem, że nie mamy ślubu kościelnego, to ja już dziękuję.

Panna Migotka, no właśnie, chyba powinno przedszkole potwierdzić. U nas jeszcze te zapisy nie ruszyły.
Okazało się, że to przedszkole prowadzone przez siostry jest niepubliczne. Zaraz z ciekawości sobie spojrzę ile biorą za miesiąc kasy.

Do formalności przedślubnych doszły przedszkole, zajebioza. Oby się udało, bardzo mi zależy na przedszkolu.

Aha, Kamilka, żyjesz?

Kathy witaj :D

W Gdyni składa się podania do konkretnych przedszkoli i nie można podawać alternatywnego. Ale nikt nie zabrania składania podań do innych przedszkoli, tylko problem jest taki , że u mnie na dzielnicy jest tylko 1 przedszkole...
Natomiast w Gdańsku jest nabór internetowy :)

reklama
Witam.
U nas rekrutacja była w styczniu. Zapisałam go wszędzie gdzie się da, łącznie z niepublicznym. Są dwa przedszkola publiczne ( niezbyt duże) a mieszkańców jest ok 13 tys. + okoliczne wsie i osady pewnie jakieś 17 tys łącznie. W 2008 roku urodziła się masa dzieci. Jak składałam podania to mówili , ze na pewno padnie rekord. No i 3 latków pojedyncze sztuki przyjmują.
W niektórych wsiach są przedszkola, dużo rodziców jednak woli wozić do miasta bo tu pracują, to im wygodniej.
Jest jedno niepubliczne, decydowała kolejność zgłoszeń.
O internetowych zapisach można zapomnieć, pomimo, ze miasto ma sieć bezpłatnego internetu ( z której pewnie nikt nie korzysta) i takie niby nowoczesne.

Ja po porodzie z Miku próbowałam tych ćwiczeń o których wspomina hannah ale mnie bardzo kręgosłup bolał po nich. Mnie zawsze po ćwiczeniach bolą nie te partie ciała co je ćwiczyłam.:baffled:
Miałam się od poniedziałku odchudzać, ale wczoraj mężowi coś odbiło i zrobił mi pyszny obiad a jutro przecież tłusty czwartek! Czekałam na niego od jesieni ( od kiedy okazało się, ze to nie przed tym postem występuje:wściekła/y:). Doczekać się nie mogę, to jak tu nie zjeść. Do poziomu oponek zniżać się nie będę ale nad pączkiem z konfiturą, lukrem i orzechami chętnie się pochylę.

Ostatnia edycja:
Do góry