reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kwiateczek ale już sie pogubiłam,piszemy o ospie..... a ty raz o ospie raz o śwince ;-)Tu tez odra ,świnka ,rózyczka za darmo i obowiazkowa. Ja na swinke chorowałam jak byłam mała:tak:

reklama
Mi czop odszedł z 2 tygodnie przed porodem a potem i tak mi wywoływali. Różniaście z tym bywa.

Lepiej teraz niż w święta, lepiej w nowym roku niż teraz - tak powiem.

Iwonka- oby Klaudia łagodnie przeszła, to rezolutna dziewczyna, na pewno zrozumie, zeby nie drapać.

Co do kalendarzy: nie wysyłali do akceptacji , bo ja specjalnie zamawiałam w takiej firmie, żebym sobie mogła sama wszystko poukładać ( jak sama nie doglądnę to nie będzie dobrze, zboczenie zawodowe). W sumie żadna filozofia, bo dają taki banalny program ale jakoś lepiej się czuję jak mam kontrolę.
To jest błąd w wydruku + uszkodzenia mechaniczne, chyba coś się dostało między kartki i porysowało.
P. obejrzał i mówi, że jestem wyczulona ale wiem co widzę. Nie dałabym takiego w prezencie.
Zadzwonili, przeprosili, jutro wysyłają nowe.
Zobaczymy czy będzie ok.

Ja podczas przygotowań do cesarki musiałam wypełniać jakiś kwestionariusz a łapy mi tak latały jak w delirium. Na co uczulona, na co chora i podpisać zgodę na operację. W tym samym czasie zakładali mi cewnik i robili ekg. Ech, wspomnienia.
Z wszystkim damy radę!

Dobrze tak Danonowi:tak:

W pierwszej ciązy nie odchodził mi czop bo rozwarcia nie było nawet. Miałam zgładzoną szyjkę tylko.
Odszedł przy 3 lub 5 cm jak skakałam na porodówce. Zostawiłam taką krwistą galaretkę na prześcieradle która leżało na piłce.
Teraz mam takie nastawienie jak mówisz. Szykuję się na ciężką pracę, z nadzieją że drugi poród będzie lżejszy. Mam zamiar koncentrować się na oddychaniu niż na bólu. To mi właśnie pomogło przy pierwszym porodzie. Moje motto: Każdy skurcz przybliża mnie do spotkania z dzieckiem. I tego będę się trzymać.

Ja znów z Cypriankiem na kolanach ,trzyma mnie za raczke.
Już niedlugo Ha-Nn-aH też tak bedziesz miala, cudowne tylko jak sie nie zaczyna drzeć
Potwierdzam jak juz zacznie sie dziac to drugi jest latwiejszy psychicznie ,jestes przygotowana na ten ból i to co sie stanie na końcu. Wiec mimo tego ze wydaje mi sie ze skala bólu byla wieksza bo wiekszy i szybciej To po wszystkim zadnego szoku nie bylo i to pozwolilo mi sie bardziej cioeszyc wszystkim.Wiec trzymamy kciuki ,mi tez przy Zuzi czop nie odszedl a teraz z 2 tygodnie wczesnieji z rozwarciem dlugo chodzilam ,chyba tydzien z 3cm. Ciekawe czy Emilka bedzie jednak chcial choinke zobaczyć czy niknace fajerwerki

Ja tez do dzis drzalam z Allegro bo miala przyjsc sukienka na chrzest ostatnio gosc dostał duzo negatywów ,dlugo szla ale doszla ,nie wygladam jak ta modelka na zdjeciu :sorry2: no ale moze obleci

i tyle bo mALY ROZEDARŁ SIE NIEMILOSIERNIE

Iwonka Kwiateczek ale sie dogadałyscie hehe :-D:-D:-D

Sylwia ale dzielna jestes ze swoja gwardia, i czas na BB jeszcze masz :eek:

no to wy sobie pogadajcie o porodach a ja poczytam ;-)

Iwonka tak mialam na mysli ospe a jesli chodzi o szczepionke to chodzilo mi ze mial dwie,ospa,odra rozyczka razem:tak:darmowe obowiazkowe.moja mama nie pamieta ale ospe mialam na bank reszta nie wiem:sorry:
Hannah ja nie wiem co to czop,ze mna nikt nie rozmawial o porodzie,chyba nie odszedl bo nie pamietam takich rzeczy o ktorych piszecie.mialam skurcze bardzo nieregularne,i tak dwa dni prawie,potem mi go wyciagali ze znieczuleniem ogolnym,ucierpialam sie ale poszlabym drugi raz,nie wiem czemu mamy pisza ze wiecej nie chca itp.ja chce jeszcze jedna dzidzie i mam nadzieje ze bede w ciazy w lipcu:-)

reklama
Do góry