kwiateczek
majowa mama `08
Kurcze mieliśmy isć dziś na Plac Zamkowy ,na zapalenie tej wielkiej choinki,koncert tam są itd..No nic pojedziemy kiedy indziej choinke obejrzec.;-) R wysłałam na zakupy do Tesco z kartką.Uśmiałam sie z niego bo np pisze liste zakupów i ja mu dyktuje
ja- " kup też banany"
on -"a ile"
ja - "nie wiem,weż z 6 sztuk.No chyba ze bedą bardzo dojrzałe to mniej,bo sie zepsują"
on-" kupić banany,ilosc zalezna od stopnia dojrzałości"
I takie pierdoły zapisywał co do słowa
Sylwia Iwonka haha dobre usmiałam sie,
moj to ja mu pisze jak jest po wyzej trzech rzeczy ostatnio kazałam mu kupic fasole w puszcze do barszczu ( tak mowilam mu ) a on ze sklepu dzwoni i sie pyta czy chcem wiorki czy w kawałkach te buraczki
Jak ma cos kupic najlepiej bym wylaczyla telefon mowie ze lubella do rosolu, dzwoni ze sklepu i mowi ze jest gniazda wstazki ( ja juz sie wtracam i mowie 10 razy bierz !) a ona jak by nie slyszał czyta dalej ze 400g na iles tam porcji nr jakis tam a ja oczywiscie wsiekla 10 razy mowie tak ten a on no bo tu jest napisane ..
Iwonka czego pogratulować?
Ja wyslalam mojego pod koniec do ciaży do sklepu z lista pozycji 27 czy jakos tak ponumerowane. Wrócił z siatkami wyladowanymi i tekstem Co my rodzina wielodzietna jesteśmy? Do pozycji szóstej mialam wszystko w liczbie numerków .Potem zwatpił Tak np. koncentratów pomidorowych sztuk 5 zużyłam dopiero w tym tygodniu ostatni.A i musztardy sztuk dwie???ciekawe po co mi dwie Nie wiem czasem trudno ich zrozumieć ,chyba rzeczywiscie mamy inne mózgi ,oni oczywiście w pewnych sprawach ograniczone ;-)
Wiki mój też rzuca Fajki po raz kolejny oczywiście śnieg go zmobilizował bardziej niz narodziny syna nawet nie nastawiam sie za bardzo ze sie uda chociaz moze bo stwierdzil ze na fajki nam w zimie braknie
Ale macie mezow fajnychusnmialam sie.Szopek napisala chyba dobrze ,u mnie sie tak wlsanie zdarza ale czasami.G przewaznie wie co kupicproblem jest tylko taki ze na liscie jest wszystkiego po jednym(czasem tylko dwie szt).np dzis mial kupic wszystkiego po jednym ale galaretki mam piec smakow itp.juz mu mowie ze ma wydac tyle lub tyle nie wiecej to starczy po jednej szt
U nas zimno,dzis bylo -8 G do poniedzialku w domu potem do pracy w koncuciezko bedzie mi sie przestawic ale trzeba bedzie bo w domu ciagle siedzimy.Wczoraj bylismy z Kondziem na kulkach.Mamy taki fajny jakby plac zabaw,sa tunele kulemale duze itp:-)