reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Kurcze mieliśmy isć dziś na Plac Zamkowy ,na zapalenie tej wielkiej choinki,koncert tam są itd..No nic pojedziemy kiedy indziej choinke obejrzec.;-) R wysłałam na zakupy do Tesco z kartką.Uśmiałam sie z niego bo np pisze liste zakupów i ja mu dyktuje
ja- " kup też banany"
on -"a ile"
ja - "nie wiem,weż z 6 sztuk.No chyba ze bedą bardzo dojrzałe to mniej,bo sie zepsują"
on-" kupić banany,ilosc zalezna od stopnia dojrzałości":-D:-D:-D
I takie pierdoły zapisywał co do słowa:sorry2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Sylwia Iwonka haha dobre usmiałam sie,
moj to ja mu pisze jak jest po wyzej trzech rzeczy ostatnio kazałam mu kupic fasole w puszcze do barszczu ( tak mowilam mu ) a on ze sklepu dzwoni i sie pyta czy chcem wiorki czy w kawałkach te buraczki :baffled:

Jak ma cos kupic najlepiej bym wylaczyla telefon mowie ze lubella do rosolu, dzwoni ze sklepu i mowi ze jest gniazda wstazki ( ja juz sie wtracam i mowie 10 razy bierz !) a ona jak by nie slyszał czyta dalej ze 400g na iles tam porcji nr jakis tam a ja oczywiscie wsiekla 10 razy mowie tak ten a on no bo tu jest napisane ..:wściekła/y:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Iwonka czego pogratulować?
Ja wyslalam mojego pod koniec do ciaży do sklepu z lista pozycji 27 czy jakos tak ponumerowane. Wrócił z siatkami wyladowanymi i tekstem Co my rodzina wielodzietna jesteśmy? Do pozycji szóstej mialam wszystko w liczbie numerków .Potem zwatpił Tak np. koncentratów pomidorowych sztuk 5 zużyłam dopiero w tym tygodniu ostatni.A i musztardy sztuk dwie???ciekawe po co mi dwie Nie wiem czasem trudno ich zrozumieć ,chyba rzeczywiscie mamy inne mózgi ,oni oczywiście w pewnych sprawach ograniczone ;-):-D

Wiki mój też rzuca Fajki po raz kolejny oczywiście śnieg go zmobilizował bardziej niz narodziny syna:sorry2: nawet nie nastawiam sie za bardzo ze sie uda chociaz moze bo stwierdzil ze na fajki nam w zimie braknie

:-D:-D:-D:-D:sorry2:

Ale macie mezow fajnych:-D:-D:-Dusnmialam sie.Szopek napisala chyba dobrze ,u mnie sie tak wlsanie zdarza ale czasami.G przewaznie wie co kupic:tak:problem jest tylko taki ze na liscie jest wszystkiego po jednym(czasem tylko dwie szt).np dzis mial kupic wszystkiego po jednym ale galaretki mam piec smakow itp.juz mu mowie ze ma wydac tyle lub tyle nie wiecej to starczy po jednej szt:sorry2:

U nas zimno,dzis bylo -8:no: G do poniedzialku w domu potem do pracy w koncu:sorry2:ciezko bedzie mi sie przestawic ale trzeba bedzie bo w domu ciagle siedzimy.Wczoraj bylismy z Kondziem na kulkach.Mamy taki fajny jakby plac zabaw,sa tunele kulemale duze itp:-)

reklama
:-D:-D:-D:-D Jak czytam o zakupach Waszych mężów, to tak jakbym czytała o swoim :-D:-D:-D Rzeczywiście coś w tym jest, że zapamiętują tylko pierwszy i ostatni wyraz. Mój nie zapamięta więcej niż 2 rzeczy, a i tak przyniesie jedną, bo zapomniał, co miało być drugie.

U nas deszcz leje, jak w nocy chwyci mróz to rano lodowisko będzie. A słyszałyście, że na przyszły tydzień zapowiadają -20 w dzień i -30 w nocy? :szok:

Sorki, że ostatnio mniej piszę, ale jak już się wyleci na chwilę, to potem głupio tak nagle z czymś wyskakiwać ni z gruchy ni z pietruchy, gdy Wy już o czymś rozmawiacie. Ale postanowiłam wreszcie wyskoczyć z tej gruchy, bo tak to nigdy bym nie wyskoczyła hehe :-)

Pochwalę trochę moje dziecko - układa sama puzzle z 20 kawałków. Mamy 2 obrazki po 20 i potrafi ułożyć obydwa, nawet gdy są wymieszane. Dlatego na gwiazdkę już czekają kolejne :tak:

Witam się z rana.
U nas niestety zaczyna się grypa żołądkowa. Już dzisiaj Hania 2 x wymiotowała. Myślę że jak i mnie złapie to pewnie polecę na porodówkę. Jakiś koszmar, nie wyobrażam sobie rodzić z wymiotami i biegunką tfu tfu...
Wspólnik mojego męża przyszedł w niedzielę i od niego się zaczeło:-(

Witam.
Hannah współczuje! A ten wspólnik nie odowiedzialny:no: Zdrowka wszystkim życze:tak:
Migotka no no,tylko nie próbuj sie wycofac z bb! A dla Igusi gratki!!!!

Kamilka z okazji rocznicy ślubu wszystkiego co najlepsze,w szczęściu ,zdrowiu i miłośći:-)
storczyk.png

Ostatnia edycja:
Hej Majóweczki

Dawno mnie nie było, ale doczytałam co tam u Was!
Nie pisałam, bo tempo życia mi troszkę wzrosło ( o tym napiszę na zamkniętym).

Historie o zakupach mężowych są prześwietne, uśmiałam się do łez!

Iwonka, jak tam Twoje plany pracowe? Planujesz oddać Klaudię do przedszkola od września? Pamiętam, jak pisałaś, że wariujesz w domu, bo już trochę jesteś "uziemiona".

Hannah, biedna Hania, oby Cie to ominęło! A swoją drogą, to jestem w szoku, że już jesteś na finiszu ciąży!

Kamilka, najlepszego z okazji rocznicy ślubu, dużo miłości :)

Auerlia tak,planuje od wrzesnia ją oddać.Do pracy tez isc ale jak bedzie to sie okaze.Juz pisalam kidyś że ja nie mam babci pod reka ktora zajmie sie wnuczkami. A ktoś bedzoe musial zaprowadzic jedna i druga od szkoly przedszkola,odebrac.... zobaczymy pozyjemy i wtedy pomyslimy jak to bedzie.

Iwonka, no tak. To jest prawdziwe przedsięwzięcie logistyczne. Jeszcze jak nie ma babć, albo kogoś innego to lipa. Zostaje chyba pół etatu...

reklama
Do góry