reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Cześć kochane!
Włąsnie wróciłam z trzeciego zastrzyku, jeszcze tylko cztery. Wczoraj była z tatą, a dzisiaj z babcią i tak na zmianę będą z nią chodzić, bo ja omijam przychodnię dużym łukiem. Ale widzę że Hania ma się dobrze, nie ma temperatury i ogólnie jest bardzo żywa. Także mam nadzieję że poprawa jesti nasza szybka reakcja, wygoni szybko chorobę. Nawet na gardłe nie miała jeszcze czopów, także jestem dobrej myśli.
Cosmo widzę że i u Was tez jakieś choróbsko. A z tym okresem co 10 dni, to musisz też jakoś sprawdzić bo to coś nienormalnego.
Sylwia
bo zazwyczaj jest tak że kobieta na końcówce chce już urodzić, a z drugiej strony boi się porodu. Sama wiesz...
Ja też już im bliżej końca, to chcę ale się panicznie boję, bo wiem już co mnie czeka. No chyba że będzie cc, to coś nowego dla mnie i tym bardziej się boję.

A wiecie że z tym imieniem, to nadal mąz się zastanawia. Mówi że już się przyzwyczaił i nawet jak ostatnio się modlił to mówił w myślach Basia.

Ostatnia edycja:
Witam. U mnie nic ciekawego, wszystko sie pochrzaniło z tym remontem,bedzie inaczej niz ja chcialam,ale to nawet juz nie warto pisac,wystarczy ze zamiast spac w nocy to ja ciagle mysle.Mam juz dosc:dry:
A czy wy wiecie ze moja Klaudia jest ładna i śliczna:confused::tak::tak::tak::tak: Bo ona chodzi i ciagle tak mówi:-D:-D:-D:-D
Sylwia jak tam Cyprianek ? ;-)
Hannah ja tez sie juz przyzwyczailam do Basi i tez wydaje mi sie ze bardziej pasuje do Hani niz Emilka,choc to tez jest ładne imię:tak::tak:Jak Hania znosi zastrzyki? :sorry2:
Cosmo biedna mama twoja :-(zdrowka zycze.
Kwiateczek w PL tez leje,Tzn w Warszawie tak mocno nie,czasem popada ale zimno sie robi z dnia na dzień ,ponizej 10stopni w dzień:baffled:

Ostatnia edycja:
WITAM
Ale zimno brrr.zachmurzone,zaczelo sie:baffled:
Hannah jak wlasnie z zastrzykami,Hania placze ???
Iwonka wspolczuje z remontem:baffled:nigdy nie mamy tak jakbysmy chcieli:no:takie to zycie pogmatwane.
Ja czekam na listonosza,rachunek za gaz ma przyjsc.za prad przyszedl w sobote i nie rozumie czemu razem nie przysylaja:no:czekam bo jest jedna poczta i kolejki straszne,nie chce mi sie dwa razy stac:baffled:
Konrad ma katar,az tak bardzo nie a lzy mu leca:no:

hej

u nas też pada
Michał mi spał 2,5h w szoku jestem
mama już w szpitalu, ale dziś tylko jej pobiorą te wycinki i wraca, zobaczymy co bedzie dalej :-( no i coś sobie miejsca znaleć nie mogę

Sylwia jak tam dalej 2w1?

KUrde mi dziś zaczęły skrzepy odchozić jak po porodzie, mojego gina już w przychodni nie będzie, trzeba będzie na drugi koniec Sosnowca jeździć, no nic koleżanka odstąpiła mi swój termin na 6 do innego, pójdę bo co mi pozostaje
Buziam Wsje!

Tak tak ja nadal w dwupaku i jak na razie z tego szczęśliwa jestem:tak:sama czasem już za sobą nie nadązam ;-) Ogólnie chciałabym wytrzymać jeszcze do niedzieli ale nie wiem czy to realne.Wtedy jak mi sie przez całą ciąze marzylo poszlibysmy jeszcze na sobotnie wesele naszej ulubionej kuzynki ,ale bedzie co będzie.Cyprian po kilku dniach średniej aktywności świruje strasznie Do 3 mialąm wrazenie że w ogóle nie śpi Poza tym mam dziś straszny apetyt .Pojechałąm do sklepu i widzialam makrele teraz nie moge jej odzalować i chyba wyśle P. żeby mi jednak kupił :zawstydzona/y: Czyli oznacza to że dziś raczej nici z porodu:tak:
Ogólnie sledze na bierząco sytuacje w szpitalu w którym rodziłam Zuzkę .Otóż wczoraj otwarli tam nowy oddział ginekologiczno -polóżniczy najnowocześniejszy teraz w malopolsce:-) Tylko nie wiem czy od dziś już tam przyjmują ale w sumie na co mieliby czekać .Zadzwonie dziś do kolezanki. Ciagle mam dylemat gdzie rodzić ale po ostatniej wizycie w tutejszym szpitalu to w ogóle nie widzi mi sie tam wracać ,trochę szacunku do potencjalnie rodzącej by sie przydało i jakbym trafila na tych samych ludzi to nie byłoby ciekawie choć podobno opieka tu dosc dobra Z drugiej strony tu sa jakieś znajomosci ale nauczona doświadczeniem to i tak z obcymi czasem lepiej załątwić. W tym szpitalu co Zuzie rodzilam wtedy nie mialąm nic absolutnie do zarzucenia trafilam na super opieke położne i lekarza ,od noworodków byly mniej ciekawe ale to chyba standard. Choć w internecie oczywiscie mase negatywów ale moje znajome tez były zadowolone. Doradzcie mi co mam zrobić bo od niedzieli bije sie z myslami gdzie jechać

To ta porodówka
Bochnianin.pl - Bochnia - Internetowy Serwis Lokalny

Iwonka ale ci sie ciagnie z tym remontem jeszcze nie po twojej mysli tak to zawsze jest

Ha-NN-aH biedna Hania ,moija tylko szczepienoia przeżyla i raz pobieranie krwi choć to wspomina o dziwo dobrze bo dostałą lizaka

Cosmo jak najszybciej do gina zwlaszcvza jak pisalaś kiedys miałas problemy po drugim porodzie

U nas też zimno deszczowo brrr byłyśmy chwile na polu pod parasolem u naszego psa ale nawet Zuzi sie nie widziało i chcialą wracać

Aha mam już dowiezione makrelę.... troche mi ochota spadła nawet sie nie przyznaje bo by mnie zabił I tak jestem w szoku ze pojechał choć mial tez swój interes

Zuza śpi pewnie wieczorem bedzie masakra

Ostatnia edycja:
Cosmo bez konsultacji sie nie odbedzie.Nie ma innego gina????
Sylwia ja mysle ze moze ten nowy szpital wybierz:tak:zobaczysz jak bedzie.gdziekolwiek pojdziesz bezbolesnnie nie bedzie:sorry:
Iwonka zapomnialam napisac wczesniej ze nie mam gdzie kupic pilota.w kwietniu konczy mi sie umowa i wszystko jest do oddania:baffled:wiem ze na rynkach w Pl sprzedaja piloty a nie mam mi kto kupic na razie.mam nadzieje ze g cos wymysli:tak:

kwiateczek ja na kasę chorych chodzę i u mnie na wsi jest 1 tylko reszta prywatnych w całym sosnowcu jest dużo ale z dziećmi przecież jeździć nie będę

reklama
Cześć dziewczyny!

Na początek chciałabym przekazać Wam pozdrowienia od Minki. Ma teraz dużo pracy z wystawianiem aukcji ;-)

Sylwia, idź lepiej do tego szpitala, gdzie rodziłaś Zuzię, jeśli masz negatywne odczucia co do tego drugiego szpitala. Ja szpital wybrałam źle i teraz pluję sobie w brodę, bo wspomnienia są okropne.

Cosmo, koniecznie do gina musisz iść. Pamiętam, że kiedyś pisałaś, że powinnaś mieć jakiś zabieg dróg rodnych.

Hannah, a to są zastrzyki z antybiotykiem? Doustnie Hania nie daje rady albo zwraca?

Iwonka, współczuję problemów z mieszkaniem. Nie martw się, remont kiedyś się skończy i będzie dobrze, zobaczysz.

Zrobiłam sałatkę z przepisu na opakowaniu kaszy kuskus. Powiem Wam, że wyszła fajnie, małżonek wcina jak zły :-)

Do góry