reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Szopek, pamiętam tą tabelkę, ale u mnie się nie sprawdziło, bo powinnam mieć chłopca.

Aenye, oj, niektóre nasze dziewczynki chyba bardziej rozbrykane od chłopców są :-) Ale chyba w ogóle większość majowych dzieciaków ma charakterek :-D

reklama
Tu jest ta tabela,mi sie sprawdziło w niej dwa razy:tak::tak::tak: ale wiadomo trzeba z przymróżeniem oka na to patrzeć i sie nie nastawiać:sorry:

A co do dziewczynek to niestety ale moje to są dwie łobuzice a Klaudia to juz wogóle:eek: nie jeden chłopiec jest spokojniejszy od moich:baffled:

Ja też mam wcielonego diabełka. Iwonka przypomniałam sobie tą tabelkę i teraz bądź tu mądry bo my "robiliśmy dzidzię" na przełomie marca (wychodzi syn) i kwietnia (wychodzi córka). Z Hanią też mi tak wychodziło bo wlepiliśmy się na przełom sierpnia (wychodził syn) i września( wychodziła córka). Ale ja wciąż czuję dziewczuszkę pod sercem, jakoś mi pasuje do mnie że jestem w stanie rodzić tylko córeczki. Zobaczymy jak się sprawdzi.
A co do zapalenia spojówek to już przechodzi. Nie byliśmy u lekarza i leczę ją i męża tylko domowym sposobem czyli przemywanie rumiankiem. Dzisiaj jest o niebo lepiej i z każdym dniem coraz to ładniejsze oczka.

A ja właśnie wróciłam z wynikami morfologii i moczu. Trzy wskaźniki (RBC, HGB i HCT) są obniżone.
Mimo że brałam cały miesiąc żelazo hemoglobina mi poleciała już poniżej normy. W tym tempie (porównująć poprzedną ciążę) to będzie ze mną nieciekawie po porodzie.
W moczu wszystko dobrze prócz dość obfitego śluzu. A to może oznaczać stan zapalny lub po prostu śluz z pochwy. Stan zapalny raczej wykluczony bo były by bakterie, a leczyłam się furaginem i żurawiną w tym miesiącu.
W czwartek mam połówkowe także wszystko lekarz zinterpretuje.

Witam, od dzisiaj przez tydzień słomiana wdowa jestem;-)

Aenye gratulacje i życze córeczki:tak:

Sylwia z tabelki wychodzi dziewczyna, z wróżby obrączkowej chłopczyk i jakś widze tylko na niebiesko i chłopiece imiona przelatuja przez głowę. Ale jak bedzie dziewczynka, to tym razem przeforsuję Rite, Tamare, Klare. Z Eleonorą udało mi się tylko na drugie.

Hannah zdrówka życzę. A oczy lepiej przemywać solą wizjologiczną, bo rumianek rozpulchnia nacznia krwionośne, więc ostrożnie:tak:.

A ja dalej się męczę:confused2:. Wczoraj zjadłam śniadanie i po 5 minutach juz go nie było. Wieczorem po 1l coli zjadłam odrobinę sałatki. A dzisiaj w pracy dalej tak samo, nic nie jadłam tylko wodę piłam, a i tak do kibelka latałam na wymioty. Juz się dziewczyny zaczynały śmiać, że może w ciąży jestem:sorry:;-), ale na moje "szczęście" koleżanka z biurka obok też zaczeła sie źle czuć. Zjadłam reszte tej sałatki co wczoraj, ale chyba za mało coli wypiłam. Mam wrażenie, że kolejnym razem żołądek mi wyskoczy. Nawet w obydwu ciążach tak mnie nie męczyło, jak przy tym paskudztwie:no::wściekła/y:.

A o ciąży chyba powiem pod koniec sierpnia, bo jeszcze nie widać w ubraniu, a wtedy będę sama w dziale, bo reszta będzie się urlopować.

Witam kobietki.
Keyko ja już mam na szczęście już za sobą rozmowę z szefem, ale stresowałam się gorzej niż za pierwszym razem.
Szkoda mi ciebie, mdłości i wymioty brrrrr....
A mnie dzisiaj przesło na oko jak u Hani i męża, co za cholerstwo nam się przyplątało nie wiem. Wszyscy mamy te same objawy, a do przychodni nawet nie idę bo załapię jeszcze coś gorszego, a i tak moja internistka przepisuje co popdanie że połowę lekarstw trafia do śmieci.

Dzidzia daje coraz mocniej znać o sobie, mąż bez problemu wyczuwa kopniaczki. A najchetniej o 22:00 kiedy idę spać.

Ostatnia edycja:
Witam kochane:-)
Hannah dostalabyś krople z antybiotykiem do oczu i na drugi dzięn juz by było ok :tak:wyslij małżonka z Hania do pediatry alebo tesciowa;-),te same krople i dla Was beda dobre.U nas tez tak było:tak:moment i oczy zdrowe a rumianek faktycznie nie dobry i jeszcze może uczulać.

Keyko wpółczuje samopoczucia:sorry:

Witajcie

kwieteczek ja dolacze:tak::tak:

keyko- wspolczuje naprawde:-( ale sie umeczycie dziewczyny przypata sie jakies g...no i sie czlowiek musi tak nameczyc... a doszly zdjecia??

a ja sie dzisiaj paskudnie czuje mama moja wlasnie zabrala malego a ja siedze dzisiaj w domu sama musze polezec i sie polenic bo mam taka @@@@ ze mnie skreca:no::no:
w dodatku wczoraj przeszlam ogromna klutnie o nocnik z moja mam i tesciowa :crazy::crazy:

reklama
Witam, dzisiaj leniu****ę sobie po pracy.

Hannah biegiem do lekarza, chociaż na twoim miejscu to bym zmieniła lekarza:sorry:. Moja pediatra jak widzi przypadek fachowy, to odrazu kieruje do specjalisty.
Kamilka zdjęcia doszły, a moje? Wysyłałam je ze strony internetowej, bo coś mi się skopały ustawienia w outlooku i nie chce mi wywyłać maili.

Już lepiej z tym czymś, chociaż u moich rodziców nasilenie na dwa fronty:confused2:, ale Miśkę omija na szczęście, tyle tylko co wymiotowała w tamtym tygodniu. Brzuch jeszcze boli, ale przynajmniej już coś jadłam dzisiaj, bo od soboty zleciało 2 kg, mimo że piłam dużo wody i coli.

Do góry