reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

jak dobrze, że to już piątek.....
na jutro zaplanowałam sobie wypad do kilku sklepików i już nie mogę się doczekać, czas kompletować wiosenną garderobę dla Matiego, a może i dla siebie znajdę coś fajnego :zawstydzona/y: a poza tym pogoda naprawdę dopisuje i aż nie chce mi się siedzieć w pracy, tylko chętnie wyszłabym na dłuuugi spacer, to nic, że mokro....

Kwiateczek, Szopek
, ja tez czasem robię Matiemu kaszkę mannę lub budyń na zwykłym mleku UHT - do tej pory żadnych złych objawów nie było...za to wiem, ze nadmiar mandarynek szkodzi...:-(
Olu - zdrówka, wytrwałości i wracaj szybko do nas...
Pola, Mamita, Wiktoria, Iwonka ja też bardzo lubię placki ziemaniczane "na słodko" a w domu z bratem jedliśmy je nawet z dżemem koniecznie truskawkowym...mój R tylko ze smietaną i solą...ale za to uwielbia makaron z serem, Mati tez go lubi...
Kamilka, dobrze, że trafiłaś na porządną lekarkę - oby tak sie okazało - ale siebie tez nie zaniedbuj - póki masz czas wykuruj Adasia i siebie samą, zebys nie zaczyna stazu czy pracy od ciągłych zwolnień...a może te bóle pleców, to własnie chore nerki a nie kręgosłup, na który zrzucałaś winę...:-(
panistepelek - jak tam ogrzewanie w pracy? coś sie polepszyło? życzę, zeby Klaudia już nie musiała więcej odwiedzać alergologa

reklama
Podzielam entuzjazm Aniusi :-):-):-) PIĄTEK-HURRA!!!

Co do mleka UHT, to w zeszłą sobotę Szymon jadł budyń, w niedzielę pił mleko (takie rozcieńczone z wodą), a wczoraj wieczorem zrobiłam mu na noc kaszę mannę na mleku krowim i nic się nie działo :-)

Idę dziś do lekarza, bo obawiam się, że to zapalenie oskrzeli... od tygodnia (od tej stłuczki) kaszlę jak gruźlik, a od dwóch dni bolą mnie plecy i w piersiach przy oddychaniu. Tylko że mam cały czas temp. 35,6- 35,8 :eek:

Wczoraj była u mnie kolezanka z takim 10cio miesięcznym brzdącem... bosz juz zapomniałam jak to jest, prowadzać dzieciątko pod pachy:-:)-:)-(, chciałąm żeby sobie odpoczeła, bo jej mąż tez pracuje całymi dniami, więc ja chodziłam z Jaśkiem prze prawie 2 godz i bolał mnie kręgosłup. Chyba jestem już za stara na drugie dziecko :-D:-D:-D:-D:-D nie dałabym rady :-D:-D:-D:-D
Pozostałym chorowitkom życzę zdrówka

Witam :-)
Co do mleka ja oficjalnie Klaudii jeszcze nie dałam takiego z kartonu ale Vanesska takie mleko piła od 14 miesiaca kiedy przestałam ja karmić piersią, serki ,puddingi i inne przecież też są z mleka krowiego.......
Pola sio do lekarza!
Anusiasac udanych zakupów :-)
Olu witaj :-) Czekamy na Ciebie...
Wiki :zawstydzona/y: co do plackow z chlebem to w jednej pracy jeden facet codziennie mial kanapki z plackami:sorry: a my wszyscy myśleliśmy długo że codziennie schabowe ma w nich:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p
Panistepelek super,może juz Klaudia problemow mieć nie będzie :tak:
Co do testów to jeszcze przeciez dziecko musi usiedziec chyba z 15 minut nie ruszajac rękoma wiec np moja by sie nie nadawała na takie badania .:no::-D

a ja się modlę na ustawa vatowską i tak ciężko mi idzie, ze szok....Pola, juz dawno miałam zapytać, ty jesteś rocznik 81?

Iwonka haha niezle :-D

pola, anusiasac to wy jak moj M :tak:

Co do zwyklego mleka czasami mlody lyknie jak ja albo M jemy platki czy cos takiego a tak to nie, bebiko kaszki mleko itd je czasami twaróg jakis serek czy cos :sorry:

Wiktoria nasz Szymon do tej pory tez jadał jedynie jogurty, serki, śmietanę w zupie, bo budynie mu gotowałam na Bebiku.
Potem doszło podejrzenie o skazę białkową, więc nie próbowałam, ale ostatnio moja koleżanka mnie przekonywała, żeby spróbować. Ona swojej córeczce od 9tego miesiąca daje zwykłe mleko.
Teraz będę dawała mu na noc kaszkę czy kleik na zwykłym mleku,a rano u teściowej zostanie kaszka BoboVity.
Chciałam powoli mu zacząć wprowadzać mleko UHT, bo we wrześniu startujemy w żłobku, a tam tylko mleko krowie.

Wiktora, ja :no:, ja starsza :zawstydzona/y: i właśnie jestem pod wrażeniem stanowiska, które Pola zajmuje i teraz ten MF....
Pola, a możesz mi jeszcze podpowiedzieć, jaką podyplomówkę kończyłaś? zdawałaś tez jakiś krajowy egzamin?

Witam.
Zdrówka życzę chorowitkom wszystkim.

Kwiateczek- dobrze zrozumiałam- dajesz Kondziowi zwykłe mleko UHT na zmianę z z modyfikowanym?
Nawet jak dziecko nie ma uczulenia to może źle reagować na zwykłe krowie mleko.
Nie zupelnie.zaczelam mu podawac zwykle mleko z kaszka na snaidanie ale kiedy konczylo nam sie modyfikowane:tak:Pomyslalam ze w razie czego kupie nastepne ale nic sie nie dzieje.Rozwadniam je troche i mieszam z zolta kaszka bo on butli nie pije:no:inaczej jak nie kaszka to mleka nie ruszy:sorry:na kolacje dawalam mu koncowke mleka z zolta kaszka a teraz niebieska.Chodzilo o to ze jak cos sie pojawi to w dzien ale jak narazie jest chyba dobrze i oby bylo;-)

Witam :-)
Co do mleka ja oficjalnie Klaudii jeszcze nie dałam takiego z kartonu ale Vanesska takie mleko piła od 14 miesiaca kiedy przestałam ja karmić piersią, serki ,puddingi i inne przecież też są z mleka krowiego.......

Panistepelek super,może juz Klaudia problemow mieć nie będzie :tak:
Co do testów to jeszcze przeciez dziecko musi usiedziec chyba z 15 minut nie ruszajac rękoma wiec np moja by sie nie nadawała na takie badania .:no::-D
No wlasnie jedne jogurty bylo ok a po innych czasem wysypywalo.teraz juz nie wiec zaczelam dawac mleko;-)

Pola idz do lekarza,nie zaniedbuj sie:sorry:

Co do tych testow to ja wlasnie nie wiem jak to bedzie bo to nie wolno sie ruszac tak?ja nie wiem jak ta pani doktor to sobie wyobraza,widziala Kondzia i ledwo go zbadala:sorry:zreszta takie male dizeci to chyab trudno wszystkie utzrymac i wydaje mi sie ze dlatego tez nie chca robic tych testow:sorry:

Teraz pomocy.nie wiem co Kondzio wcisnal ale z cyfry nie mam obrazu a mam glos:szok::baffled:a normalna tv dziala,co robic?

reklama
Dziękuję Dziewczynki za troskę. Idę dziś na pewno :tak::tak:

Aniusia skończyłam podyplomową Rachunkowość na Akademi Ekonomicznej we Wrocławiu.
Jeśli masz jakies pytania to na zamkniętym na "kontakt z Majóweczką " jest mój nr tel i nr GG

Do góry