reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka i czasem kupuję tez używane ciuszki. Ostatnio kupiłam w zestawie kurtkę wiatrówkę, dwie pary dżinsów i sztruksy (5.10.15 i next) za 60zł, właśnie na allegro, ale co do butów, to kupuje nowe, bo każdy but się dostosowuje do stópki dziecka

kwiateczek ja tez lubie sałatke z ogórków kiszonych z cebulką. Zawsze do tego nierozłącznie śledzie i ziemniaczki w mundurkach:-pMój Tata lubił pichcić w kuchni i większość rzeczy robie właśnie z jego przpisów;-)

kamilka mój bratanek tez jest alergikiem i nie chcieli testów zrobić. Bo za mały ale bratowa znalazła miejsce gdzie robią takie testy poniżej 3 roku życia jakieś ogólne. Wiadomo tylko że uczulony na roztocza, marchew i czekoladę. Ale prywatnie 70zł chyba płaciła. A teraz ma 5 lat i ma miec testy juz normalne;-)

My wlasniebedziemy chyba te testy latem robic to w sumie bedzie Kondzio mial 2.5 roku:tak:prawdopodobnie bo tak panie alegolog powiedziala ze pomyslimy:tak:

Iwonka i czasem kupuję tez używane ciuszki. Ostatnio kupiłam w zestawie kurtkę wiatrówkę, dwie pary dżinsów i sztruksy (5.10.15 i next) za 60zł, właśnie na allegro, ale co do butów, to kupuje nowe, bo każdy but się dostosowuje do stópki dziecka

Buciki to rzeczywiscie trzeba miec nowe:tak:

Witam i uciekam bo do lekarza zaraz:tak:
Milego dnia.g MA DZIS URODZINY TAK WIEC ZAJZE POZNIEJ:-)

Hej

U nas piękne słonko, jak Miki wstanie to idziemy się dotlenić. Trochę nawet wiosną pachnie, gdyby nie ten śnieg...:baffled:

Pola, ja też na allegro czasem kupuję (i sprzedaję ) ciuszki, ale fakt, buty zawsze nowe kupujemy. Czasem się trafią fajne okazje za grosze.

Iwonka, Ty robisz kalafiorową, pycha! Ja mam pomidorową od Babci a potem zrobię placki ziemniaczane, a co! Lubię ostatnio w garach siedzieć, zwłaszcza jak mam L4:-D.

Kamilka, co u lekarza z Adasiem? Dostałaś skierowanie??

Ale Zuza pospała:wściekła/y: Sąsiadki ją obudziły-jedna drzewo w piwnicy rąbie a druga kotlety tłucze:wściekła/y:
Pola rzeczywiście ciuszki dla dzieci powinny być tańsze:tak:
Iwonka właśnie mi przypomniałaś że sól musze kupic bo ani grama w domu:-D
kwiateczek wszystkiego naj dla mężusia;-);-)

Hej dziewczyny

ja wreszcie w domu Boziuuu jakie chodniki nie odsniezone a wozkiem chcialam ducha wyzionac...
co do Adasia wreszcie trafilam na konkretna pania doktror osluchala go obejrzala i okazuje sie Adas ma zapalenie oskrzeli i chropowaty brzuszek okazuje sie wysypka infekcyjna:confused2::confused2::confused2: dostalismy antybiotyk laki na kaszel troche inne bo do tych vco mam mogl sie przyzwyczic.:sorry::sorry: na alergie dostalismy Aerius juz nie Zyrtek mamy go odstawic.. na oczka mamy dalej Gentomecyne.. Mamy doleczyc sie a jak sie juz doleczymy to mamy wrocic za tydzien i zaczynamy kuracje uodparniajaca czyli 3 zaszczyki co 3 miesiace i leczenie alergi i skierowanie do alergologa dostane za jakies 2 tygodnie:tak::tak::tak:

to tyle chyba co do choroby malego i mam sie uz tylko doniej stawiac bo nie ma sensu leczyc sie u 4 lekarzy:no::no:

teraz may spi a ja sie zastanawiam co na obiad :rofl2::rofl2:

Kamilka a ja myślałam, że Adasiowi już lepiej... wczoraj pisałaś, że poszedł do żłobka, bo już prawie nie kaszle, ale słyszałam że bywają "bezobjawowe zapalenia oskrzeli".

Zbieram się powoli do domu, mam dziś jakiś "niż intelektualny". Dziesięć razy się zastanawiam zanim zrobię nawet cos najprostszego.

Jak tam plany obiadowe? Mój mąż ma dziś jakieś szkolenie, na którym zje obiadek, więc może zrobię sobie makaron z białym serem.
Takie jedzonko z czasów świetlicy szkolnej... mniam :-)

A mój mąż uważa, że makaron, biały ser i cukier, to nic innego jak czysta profanacja :-D:-D:-D:-D:-D i nie może patrzeć, jak to jem
To samo mówi, jak jem placki ziemniaczane z cukrem, ale cóż... każdy ma swoje dziwactwa

Miłego dzionka Majóweczki

Ostatnia edycja:
pola ja tez myslelam ze lepiej jesrt wkoncu tydzien temu bylismy na szczepieniu i byl padany i tu cos takiego.... ehh

ale i ja sie na siebie poskarzylam i dostalam manto... bolaly mnie plecy sikam na mocny pomarancz juz dlugo dlugo a dopiero teraz poszlam i se poskarzylam:eek::eek: jutro mam badanie moczu i pobranie krwi:-:)-( prawdopodobnie to nerki... za siebie tez sie musze wziasc:tak::tak:

Kamilka juz nie chce komentować,ale najważniejsze że poszłaś do lekarza i slusznie jak widać bo z tego zapalenie płuc by sie zrobiło.I super że coś w końcu zaczeło sie dziać w kierunku wyleczenia Adasia :-) Jak widać trzeba chodzić aż sie wychodzi :-) I mamy zdrowie tez jest ważne wiec zdrówka życze!
Pola mniam wymieniłas moje tez ulubione dania,jem tak samo jak ty :-)

reklama
Mamita dzieki;-)
Kamilka oby teraz poszlo dobrze,biedny maly:no:widzisz....jednak cos nasze opinie daly poszlas i widzisz co jest:sorry:Ty widze siebie tez lekcewarzysz a to nie dobtrze.Trafilas na dobrego lekarza wiec sie go trzymaj:tak:
Pola ja tez tak jem:-)U G to placki z sosem jedza:sorry:a makaron z serem to chyba w szkole jadalm ostatnio:srry:mniam

Do góry