reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam.Bylismy dziś w przedszkolu na przedstawieniu.Vanesska odegrała swoją role super:tak:,mówiła więcej niż myślałam że ma do powiedzenia,ale dzielnie dała rade i sie nie pomyliła :-) Potem był poczęstunek zrobiony przez dzieci,robili sami ciasto zebre i sałatkę owocowa :-) Była jedna babcia ,bo druga wiadomo gdzie,a dziadek niestety musiał być w pracy , bo drugi niestety już nie żyje.Ale widać nadal jest w pamięci dziecka ,bo narysowała babcie ,tą ktora mieszka daleko i dziadka tego co zmarł.:tak:Niestety ja za dużo nie widziałam na tym przedstawieniu, bo biegałam za szalejącą Klaudią,:wściekła/y:dała tak czadu że szok:dry:,zakłócała występy łobuzica.:sorry2:Było jeszcze troje dzieci małych i grzecznie siedziały i patrzyły a mój pędzi wiatr nie usiedzi sekundy w jednym miejscu:baffled:Potem z grupy nie chciała wyjść :-D:-D:-D:sorry2:

Mm 25 słów to jest bardzo dużo:sorry2:moja kilka zna:tak: Na bilansie wstępnie pediatra oceni i w razie co skieruje do logopedy.:tak:Tak też bylo z Vanesska,ktora malutko mówiła,ale znała za to cały alfabet,i przeczytała kilka słow co jej napisałam,typu baba,lala,mama,tata,jajko,kura;-) ta babka była zdziwiona że ona umie takie rzeczy już.Kazała przyjść na kolejną wizytę,ale juz nie poszłam bo Vanesska się rozgadała sama po dwóch miesiącach:tak:
Na temat tego hjak dziecko,je,oddycha właśnioe czytałam w necie jak się to ma do mówienia.Niestety Klaudia często oddycha własnie przez buzię,dolną szczenkę też będą miały pewnie cofnięta bo i ja tak mam.Co w mówieniu nigdy mi nie przeszkadzało.:sorry2:

reklama
Witajcie dziewczyny

ja teraz rzadziej bede zagladala bo moj maz ma uczulenie na bb wiec przy nim nie siadam zeby mi pozniej nie marudzil pol dnia :-:)-(

a u nas tak sobie zyjemy tylko chcialabym w troche lepszej atmosferze no ale coz zrobie:sorry2::sorry2:
Adas moj jest taki kochany zaczyna sie rozgadywac ale 25 slow jeszcze nie wymowi ale rozumie wszystko zna kolory ksztalty i prosby ale mowi malo..:dry::dry: i niestety zaczyna za mna plakac jak zostajke sam z kims chodzi wola mama a koncu zaczyna plakac:no::no: nie wiem jak ja wyjade az mi sie serce juz kraje:-:)-(

iwonka - Napewno duma Cie rozpierała gdy Twoja córcia brała udział w przedstawieniu. :)

pola - Jakie zmiany pojawiły się u Twojej Pociechy, że zaczełaś podejrzewać skazę??

mm - trening czyni mistrza... Poćwiczycie sobie i napewno mowa potem będzie idealna :)

Moja Klaudia może 25 słów nie zna... chociaz może i by dało radę tyle uzbierać. Z najnowszych mamy:
-pan, pancia (czyli klaudia)
-bacia (babcia) a forma baba wypowiadana jest gdy jest ciemno
- miś, jaś, dzięki, pić
- no i imiona: daś (adaś brat męża), niania (ania moja siostra), basia (moja mama)

Ostatnia edycja:
pola - Jakie zmiany pojawiły się u Twojej Pociechy, że zaczełaś podejrzewać skazę??
Witam przy porannej kawce :-)

Jesteśmy po wizycie u naszej pediatry.
Na razie mamy odstawić czekoladę w każdej postaci, a potem zobaczymy co dalej.
Szymonowi wyszły takie plamy na policzkach i skóra na nich jest bardzo szorstka. Lekarka podejrzewa, że to wyszło teraz, bo podczas anginy organizm był osłabiony i alergia się uwidoczniła, do tego doszedł okres świąteczno-mikołajowy i po prostu za dużo słodyczy tzn. kakao, które bardzo uczula.

Zmykam do roboty.
Miłego dnia Majówki

Dzień dobry!

Iwonka, fajnie że przedstawienie się udało! A Klaudia no cóż energiczna młoda dama ;-)

Mamita, jeśli są to osoby fizyczne, które prowadzą działalność gospodarczą, to normalnie do 30 kwietnia się rozliczają. Poza tym nie zapominajmy o pracownikach firm, którzy mogą zareagować na apel i przekazać swój 1%.

Witam.Ja po śniadanku,małym.Gotuję jajka i białą kiełbaske na barszczyk,i sałatki z tunćzyka też mi sie zachciało.Tatuś zawiózł Vanesske do przedszkola.
Zapraszam na kawusie :-)
kawaa.jpg

Dziewczyny powiedzcie, czy dajecie dzieciom jeszcze kaszę z butelek?
Szymon przez prawie miesiąc jadł śniadanie w domu i codziennie dawałam mu kaszkę łyżeczką, a teraz znów jest u teściowej i ta się upiera, że bez smoka ani rusz.

reklama
Pola ja daję,z własnej wygody.:sorry2:Każdy inny posiłek je samodzielnie łyżeczką:tak::-) i nie muszę jej karmić,zreszta nawet ona nie pozwla ,ale kaszke daję z butli,bo ją odkładam do łożeczka i ona po wypiciu często zasypia.No i też gdy ona pije z butli to wtedy mogę jej przemycic leki kiedy jest taka potrzeba.Daję jej 2 razy dziennie butle,na śniadanie i na kolacje.

Ostatnia edycja:
Do góry