reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Wsumie nie szczepilam dziewczyn na to a mzoe zaszczepie,i tak mialam w planach Vanesske zaszczepic jak do przedszkola pojdzie.
Wogole to jeszcze mamy ostatnie szczepienie skojarzona u Klaudii nie zrobione.Musze ja zapisac.Przy okazji zapytam pediatre choc pewnie powie zeby szczepic tak czy siak jak chodzi do przedszkola.

Witam! ja dzisiaj ostro za srzatanie sie zabrałam. Jutro musze coś upichcic na imieniny A. Potem był długi spacerek z Zuzką:-) Teraz zasupia obok A. bo ten już zasnął;-)
witam
myslalam ,ze cos napisze ale jestem maksymalnie dobita po przeczytaniu artykulu o kobiecie, ktora zaglodzila swoje dziecko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
az sie poryczalam
:szok:Powinni ją najpiew wykastrowac:wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny czytalyscie? Z tego co zrozumialam dobrze jest sie zaszczepic na pneumokoki w obecnym zagrozeniu h1 n1 Niepokojące wieści ws. nowej grypy- Onet.pl - Wiadomości -26.11.2009
Nie moge otworzyc tego artykułu. My szczepiliśmy Zuze została ostatnia dawka w środe:tak:Wiec moze kolejny plus wydawania kasy na te szczepionke:sorry:

Wiki co do auta to młode już nie jest:no:
Dotkass niezłe hasło Amelki. Pamietam jak bratanek podśpiewywał do siebie "tulwa,tulwa". Miał 3 lata i też nikt nie wiedział gdzie to usłyszał bo jego rodzice nie przeklinaja wogóle a ja przy dzieciach też nie;-)

Iwonka my mielismy to szczepienie na 12 mies chyba wiec powinno dzialac:sorry:

A my po spacerku,Kondzio juz spi.Chcialam wam pokazac filmik ale cos nie moge go wrzucic na YT:no:

Mamita ja to uwazam ze to samo powinni robic,zab za zab:angry:

Iwonka, ja byłam na skojarzonej 18-tego, co do szczepienia na pneumokoki, mój pediatra cały czas zgodny ze mną, że będziemy sczepić, miesiąc przed pójściem Ami do przedszkola, ale w sumie Vanesskę bym zaszczepiła, a jak Vanesskę to i Klaudusię, bo ma z nią kontakt, co równa się, że może łapać wszystko co Vanesska z przedszkola przyniesie :tak:

mamita, miłego pichcenia ;-), to u Was Andrzejki pełną parą będą. My w sobotę wybywamy do znajmomych i oboje pijemy, bo nasz przyjaciel robi za kierowcę, a Mamcia jak zwykle za opiekunkę dla wnusi, boszzzzzzzzz...moja Mama to złota kobieta- kobieta Anioł :-)

Co do przekreństw, ja się staram przy dzieciach nie przeklinać i nawet mi to wychodzi, R czasem się wyrwie, choć i tak coraz mniej, ale ostatnio wchodzę do sypialni, R z Ami oglądają jakąś bajkę, Amela nagle bryka po łóżku i mówi: "kula mać" :szok::szok::szok:, opieprzyłam R i bardziej zwraca uwagę na to co mówi przy niej :tak:...moje pierwsze przekleństwo choć delikatne było, gdy miałam 3 lata, ja nie pamiętam, ale Mama mówiła, siedziałam w samochodzie i nie mogłam otworzyć szyby, w końcu po kilku minutach męczenia się powiedziałam: "cholela jasna, czy to się kiedyś otworzy?" :-D:-D:-D

Weszlam na strone pneumokokow i tam to samo jest napisane.

Przed grypa nie uchroni ale przed zapaleniem pluc przez te pneumo tak. Jak mowilam ,bede u lekarza to sie dowiem i zaszczepie dziewczyny,siebie tez.Wole ta szczepionka juz sprawdzona sie zaszczepic niz jakas przeciw grypie.

Zmykam lulu.Dobranoc

Wes;-)zlam na strone pneumokokow i tam to samo jest napisane.

Przed grypa nie uchroni ale przed zapaleniem pluc przez te pneumo tak. Jak mowilam ,bedec u lekarza to sie dowiem i zaszczepie dziewczyny,siebie tez.Wole to szczepionka juz sprawdzona sie zaszczepic niz jakas przeciw grypie.

Zmykam lulu.Dobranoc

My mamy już 3 dawki za sobąi żadnych powikłań nie było. Nawet lekarze dziwią sie że wczesniak i nie choruje ponoc za sprawa tej szczepionki. Głownie chroni przed zapaleniem płuc i zapaleniem ucha

mamita hmmm my tez szczepilismy na nie, maly chodzi do zlobka i nie chorowal mocno ani razu raz mial jeden dzien goraczki ale wydaje mi sie ze to po szczepionce innej. Tak ogolnie jakis katar kaszel ale jakos przechodzilo zawsze ani razu nie przyjmowal antybiotyku tylko na oczka masc jak ropialy.
moze i to ta szczepionka

Witam.
I tylko tyle bo mam pustkę w głowie. Zmęczona jestem, dzień ciężki. Słońce za to było dziś piękne.

reklama
Kondzio tez mi nie choruje i oby tak dalej.mamy tylko dwa katary za soboa w zeszlej zimy i teraz jak z Polski wrocilismy,t groczke ale ta zmiana klimatu:sorry:a teraz luzik:tak;:oby nie zapeszyc:baffled:ja za malego malo chorowalam,dopiero chyba w zerowce tak porzadnie ze az zaszczyki bralam bo tabletek nie chcialam:sorry:

oki ide spac tez,cosik mnie trzepie,zimno mi ale to cale zycie:baffled:udanj nocki;-)

Do góry