reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola K u mnie jest termostat jak sie nagrzeje to odpuszcza spada znowu sie wlacza jak odsune garnek to wiadomo ze sie oziebia i odrazu zalacza, ja mam plyte jak sie nagrzeje jest goraca coprawda sa kontrolki ze nawet jak wylacze i jest gorace pali sie lampka czerwona, uzywam palnikow tych dowch dalej tych sprzodu boje sie zeby maly nie polozyl reki:no: u rodzicow zwykly gaz i nie dotknie ale i tak go pilnujemy a on tu nie ruozumie a nie widzi ze sie nagrzewa bo jak sie nagrzeje to jest czerwone takie moze mysli ze to szafka i bedzie chcial cos sciagnac ? trzeba uwazac

reklama
Witam :-)
Ja nie czytam tego artykulu.
Jesli chodzi o kuchnie ceramiczna ktora my mamy to minusem bylo to ze :
Przykladowo,zaczyna sie cos gotowac,chesz zmniejszyc moc zeby nie kipialo ale niestety plyta jeszcze nadal jest nagrzana i nadal sie w garze gotuje,tak odrazu jak jest z kuchnia gazowa sie nie da zrobic ze przykrecasz kurek i nie kipi.
Nagrzewal sie caly palnik mimo ze np garnek o centymetr wezszy i wtedy jak wikipi to wiadomo ze jest smrod i sie przypala wszystko bo jak wylewa sie cos na czerwony rozgrzany blat to jest oczywiste.
Przy indukcji palnik odrazu osiaga temeratura jaka chcesz miec(w ceramicznej musiala sie rozrgrzac) plyta nagrzewa sie tylko pod garnkiem a nie poza,czyli rozpoznaje wielkosc garnka i jak wikipi to w sumie nie powinno przypalac no chyba ze wiadomo pod garnek sie dostanie odrobina.Jak tylko garnek zdejmniesz odrazu kuchnia jest zimna.Mozna ustawic czas gotowania.

Tyle ze ona ma jakies pole magnetyczne i np osoby z rozrusznikiem serca nie powinny jej miec.Nie wiem jak wplywa na zdrowego czlowieka,ale pewnie nie gorzej niz telefon komorkowy ktory na ogol ma sie ciagle przy sobie.

Zmywarke tez bym chciala miec....kurcze ale to kolejne miejsce. HmmmA sa takie kuchnie wolnostojace ze polowa kuchni to piekarnik a polowa to zmywarka.

Czekam na panow z adm. wczoraj nie doszli ,dzis tam bylam i obiecali dojsc .

Ostatnia edycja:
Wprawdzie niebawem minie ten czas, kiedy dzieci sięgają do kuchenki nie patrząc i nie mając świadomości tego, że mogą się poparzyć (Mikołaj wręcz biegnie do kuchni, przysuwa sobie krzesło i wchodzi po nim na szafki i kuchenkę; ale Maks już od dawna wie, czym grozi dotknięcie kuchenki), to jednak rzeczywiście te problemy z upiornie śmierdzącym przypalaniem się tego co wykipi czy kapnie - i inne zalety kuchenek indukcyjnych (chciałabym sprawdzić ten pobór prądu) są ciekawe.
Faktycznie płyta ceramiczna stygnie długo, ale to też się czasem przydaje - np. coś jest już ugotowane, a tu pan mąż szanowny dzwoni, że będzie dopiero za 20 minut, zostawiam w garnku i mam cały czas ciepłe. Tyle że właśnie jak coś kapnie to nie bardzo można od razu dobrze doczyścić i to co kapnęło się w rzeczywistości zwęgla na płycie.

dokladnie tak z ta plyta jeszcze czasami z rozpedu przejedziesz sciera a jest ciepla to katastrofa poprostu

ja posprzatalam wszystko sobie pomylam nawet zamienilam stol z lodowka w kuchni zostaly okna kurde plyn mi sie skonczyl. Wiecie taka zdolna jestem wtawilam sobie chodniczek z lazienki do pralki proszek mam persil i sobie normalnie miarka ale jeszcze tak maly w kartoniku jakis mam z wakacji go przywiozlam no nasypal go troszke wiecej niz tamtego a ten sie pieni jak głupi patrze a to do recznego :-D

No wlasnie a ja mamm 5 palnikowa ceramiczna i ten 5 palnik to jest taki wlasnie do podtrzymania ciepla. Ale chce indukcje teraz.
Mozna kupic na probe pojedyncza plyte indukcyjna za 100zl i zobaczyc jak sie sprawuje.

Iwonka no cena fakt niezle ale podoba mi sie strasznie ach marzenia :-D
Co robisz za zupke ? maly zje obiad M tez a ja hmm niewiem robic cos czy nie sama niewiem :eek: zjadlam przed chwila kanapki mam jakis chleb ze sliwka i slonecznikiem jest calkiem calkiem moze i na obiad hehe ;-)

Przeczytałam ten artykuł, straszna historia :no: Zabiłabym sukę (przepraszam za wyrażenie, ale to tylko jedno z łagodniejszych określeń, jakie przyszło mi do głowy).:wściekła/y:

Ja wiem coś o tym przypalaniu się na płycie ceramicznej, bo sama mam. Teraz bym pewnie też kupiła indukcyjną. A co do zmywarki, jest to dla mnie nieoceniona pomoc, nie wyobrażam sobie życia bez niej.

Dotkass, świetny tekst Amelci :-D

reklama
Wiktoria, super kształt tej płyty, niestety firma już ponoć nie taka fajna, tzn. jestem teraz na bierząco z opiniami przeróżnymi, wiecie zanim wydam kasę, wolę wiedzieć czy lepiej oszczędzić (czyt. wydaj dwa razy :sorry:), czy dać więcej, też zastanawiałam się nad tą płytę tej firmy, ale opnie są następujące:
+ cena
+ porządnie wykonane
+ ciekawe, oryginalne kształty
- brak dostępności części, co się równa, że ciężko ja wogóle naprawić jak coś się popsuje
Wniosek: ilośćpozytywów przekonuje i jest na TAK, ale dla mnie chyba jednak ważniejsze, żebym miała gdzie naprawić jak mi "padnie", a wiadomo, że wszystko się ma prawo popsuć, a można kupić coś co będzie działało dożywotnio bez problemów, na dodatek dłużej niż "ustawa przewiduje" ;-)

Ola, dobrze, że mówisz o zmywarce, może jednak powinnam zastanowić się nad większą, ale napewno nie bardzo dużą, taką pośrednią :tak:

Iwonka, mojej przyjaciółki rodzice mają taką zmywarkę z piekarnikiem, zajmuje naprawdę mało miejsca, zmywarka jest tak samo pojemna jak te najmniejsze zwykłe, świetnie to wygląda, ale problem polega na tym, że ciężko je podobno już soatć, ich znajoma chciała sobie sprawić takie cacko i już nigdzie nie ma :no:

Do góry