reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

mamita, mamy ogrzewanie z pieca węglowego, ale przed wprowadzeniem się będziemy chcieli zamontować jeszcze ekogroszek, samoobsługowy, tańszy, czyściej i ekologicznie, co do ogrzewania solarnego, też będziemy chcieli montować, w lato wtedy odchodz koszta zakupu miału do pieca i woda ogrzewana jest przez solary :tak:, fakt trzeba trochę na to wydać, ale jakie oszczędności później :tak:

kwiateczek, to ogrzewanie to ogzrewanie solarne, tu masz opis Kolektory słoneczne VELUX - VELUX Polska, Kolektory słoneczne - ogrzewanie słońcem - Budujemy Dom

reklama
kwiateczek tak jak napisała Dotkass. U nas nawet teraz kościól ogrzewaja solarami. Piec z podajnikiem na ekogroszek super sprawa ale na duże powerzchnie od 150 m chyba. ;-);-)

Hej,

Wow,ale zagrzmiało na forum:-) Dotakss przez Ciebie miałam w huk czytania:-D:-D:-D Dziewczyny się rozpisały że szok. A ja bidna ślęczę już nad kompem 1,5 godziny:szok: Ale tak mnie zaciekawił temat że mi się spać przestało chcieć;-):-D:-D

dziewczyny

pytanie mam czy wasze dzieci bija??? bo moj maly jest ostatnio jak aniolek grzeczny ale jak sie rozlosci to nas oklada i bije:crazy::crazy::crazy: przeciez ja go nie bije ani nikt my na wazajem nawet sie tak nie wyglupiamy zeby reke podniesc :eek::eek::eek: jestem w szoku ciekawe jak jest w zlobku??
Moja bije się po główce. Jak chce mnie uderzć to jej rękę powstrzymuję i mówię że nie wolno i to dziła:tak:

Slyszalyscie o kobiecie w cizy blizniaczej zarazona tym wirusem AH1N1.jest ponoc ciezko:no:napewno bo jest jeszcze w ciazy:no:w 20 tyg....biedna .mowia o tym dzis na tvn24
Ja właśnie się boję że coś złapię. A w ciąży to ograniczona możliwość brania leków:-(

szopek, a z ryżem i marchewką??
Moja ostatnio jak był ryż do mięsa na obiad to cały czas mówiła mniam mniam i po brzuszku się klepała tak jej własnie ryż smakował:-)

Iwonka - niezły remont ci się szykuje. Z tego co piszesz to jakbyś przeniosła łazienkę do kuchni to znowu musiałabyś zamurowywac ścianę. Ja tak jak Dotkass wolałabym większą kuchnię ale obawiam się że jak zaczniesz kombinować to koszty się znacznie podniosą:baffled:

co do świąt to myslę o nich za każdym razem jak widzę reklamę. Już w supermarketach też bombki pozawieszane. Człowiek napatrzy się na to wszystko i jak przychodząświęta to już nie ma tej magii. Przejedzą się te wszystkie dekoracje. Dobrze że wczęsniej mamy święto Zmarłych bo tak to we wrześniu już reklamy świąteczne by były:wściekła/y::angry:

Kwiateczek - jak możnazgubić dziecko. Nie wyobrażam sobie tego. Ja nie spuszczam Zuzi na sekundę jak jesteśmy na spacerze:szok:

A teraz co u nas. Zalatana jestem. Robimy te imprezę i trzeba było zakupy robić popołudniami. Braki miałam w zastawie:eek: Byłam też u gina. Dzidzi malutka fasoleczka. Ma 5cm. Zdrowiutkie. Żadnych rozszczepów i downów. Jakoś ciężko mi sobie uświadomić że będziemy mieli za 6 miesięcy drugiego bobasa.;-)

Ostatnia edycja:
mamita, ekogorszek możesz zamintowac w każdym domku, masz różne rozmiary i pojemność, my akurat będziemy kupować taki do 200 metrów :tak:

dziubek, super, że dzidzia ok, kurcze cieszę się, jakbym to ja się dziecka spodziewała ;-):-), a ta burza na BB, tak przeze mnie, ale przynajmniej wrzało na wąteczku ;-):-)

OlaK. - Moja mama przez jakis czas używała jedwabiu do włosów i naparwde chwaliła go ale rzeczywiście nalezy tylko troszeczke go nakładac.

iwonka - Oj porządny remont Cię czeka... nie zazdroszczę. Mój mąż jest hydraulikiem hihi :p

Tak piszecie o tych ogrzewaniu słonecznym itd i poczułam się jakbym była w szkole... ile ja się o tym nasłuchałam na lekcjach :p

Żegnam się na dziś, jutro czeka mnie ciężki dzień, kupno glazury i terakoty i innych gratów, najgorsze jest to, że obdzwoniłam wszytskie Leroy w Warszawie i okolicach i nigdzie nie mają całości, którą chcę zakupić, w jednym mają niby i terakotę i glazurę i jasną i ciemną, ale dekorów brak, ale w drugim po drodze mają dekory, więc pewnie zajedziemy. Szkoda, że późno będziemy jechać, bo R jutro do pracy, ale zdjęcia i tak postaram się porobić i wkleję jak zwykle na wz

Miłej nocki :-)

mamita, ekogorszek możesz zamintowac w każdym domku, masz różne rozmiary i pojemność, my akurat będziemy kupować taki do 200 metrów :tak:

dziubek, super, że dzidzia ok, kurcze cieszę się, jakbym to ja się dziecka spodziewała ;-):-), a ta burza na BB, tak przeze mnie, ale przynajmniej wrzało na wąteczku ;-):-)
Właśnie w każdym domku a my mieszkamy w bloku i ammy za małą powierzchnie chociaż sami ogrzewamy mieszkanie.:-(Ale może za parę(paręnaście??) lat będziemy mieli domek:-);-)

reklama
Witam.

Szopek,jeszcze jest opcja ze ta pralka jednak wejdzie do lazienki lub moze kupie taka ktora ma do 40cm glebokosci,sa i 35 cm glebokosci.

Sciane nie problem postawic na nowo,pewnie i tak z plyty by sie postawilo ;-)

Zreszta jeszcze moze taki piec bym zainstalowala,bo nadal nie podjelam decyzji co do centralnego ogrzewania,a ty Mamita jakie masz obecnie ogrzewanie? Nie moge nigdzie znalezc opini na ten temat tego kotla,ze on niby tak malo spala w sezonie.Ten twoj zanojomy moze cos o nim wie jak robi przy montazu ogrzewania.

Do góry