reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

U mnie dzis duszona marchewka z ryzem i mielone.

Wkurzylam sie choc powinnam sie cieszyc,bo przyszli dzis z administracji ze w poniedxialek o godz. 8 rano przyjda wymieniac piony ktore mam w przxedpokoju zabudowane do tego...Tylko teraz ja na biegu musze znalezc kogos kto mi zdemontuje stara lazienke calkowicie(bo mam awarie w niej) i znalezc kogos kto mi ja postawi na nowo lacznie z glaura itd....postawi to znaczy doslownie lacznie ze scianami bo stare przemokly od tej awarii.

Jak zdemontuje ta lazienke to administracja na nowo zrobi mi wszystkie podlaczenia,wiec kosztu hudrauliczne odejda a to bardzo duzo.

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka, fakt hydraulika i wogóle wszelkie instalacje są najdroższe, dobrze, że ten koszt Wam odejdzie, problem tylko, żeby znaleźć kogoś do roboty od JUŻ- powodzenia, ale pomyśl, jaką piękną będziesz miała łazieneczkę PO :-)

Bylismy na spacerku teraz.

Dotkass dokladnie,koszt duzy . Najlepsze jest to ze teraz musze na szybko w ciagu tych dwoch dni miec jakis plan,czy lazienka zostaje tam gdzie byla czy zamienic ja z kuchnia,wtedy kuchnie mialabym wieksza a lazienke mniejsza.Mam troche nie ustawne mieszkanie i z ta lazienka problem.Teraz jest spora,tzn wystarczajaca i miesci kibel,duza kabine 90tke pralke,umywalke..w opcji gdy bym ja przeniosla (o ile wogole sie da jesli chodzi o odplyw)na strone gdzie jest kuchnia to wtedy pralka by juz nie weszla.Po drugie obecna kuchnia jest jakby polaczona z pokojem bo rozwalilam sciane bo byla slepa kuchnia i zrobilam w tym miejscu mini barek a jak zamienie to wtedy znow bedzie slepa (no chyba ze kolejna sciane zburze) ale chyba juz nie chce laczonej z pokojem.Kuchnia jest na przeciw lazienki tak dla jasnosci.

NIe wiem czy mnie ktokolwiek zrozumie z tego pisania mojego ;-)

O swietach juz myslicie? Jak z choinka w tym raku? Stawiacie czy nie? Ja sie boje ze mi Klaudia ja rozpracuje .

Ostatnia edycja:
Mialam juz takiego posta ladnego ale normalnie zapomnialam juz co pisac i co przeczytalam.Godz temu dostalam wiadomosc na gg ze znajomej synek zaginal:no:poszli na grzyby do lasu i go zgubili:angry::angry: 2.5 roku ma.boshhh nie wiem jak mogli tak nie zayuwazyc ale teraz beda:no:wlasnie go znalezli.nie wiem jeszcze ile godz go szukali ale znalezli:tak:caly na szczescie.pewnie tyroszke zmarl.Ona napisala ze tyle starzy,karetka,ludzie ,wszyscy szukaja.Zadzwonilam do cioci bo do domu jak zawsze nikt nie odbiera:angry:zadzwonilam do cioci i to kolo nich.3km ode mnie:szok::szok: boshhh umarla bym chyba,az sie boje myslec bo mam ciarki.na miesjcu tej znajomej to bym chyba padla trupem zanim by znalezli:no:

Kwiateczek jednym slowem szok,jak mozna zgubic dzieckoDobrze ze sie znalazlo,a jak ono musialo byc przerazone,bo matka napewno ale te dziecko to dopiero przezylo.....

Widzialyscie ten wynalazek? http://www.babycaretens.pl/tensmachines.html
choc przy moich bolach krzyzowych pod czas porodu to watpie by zadzialaly ale moze,chyba juz nie bede miala okazji sprawdzuc.

Ostatnia edycja:
Iwonka, to szykuje Ci się większy remont...hmmmm ja chyba wolałabym jednak większą kuchnię, w sumie częściej się w nej przesiaduje niż w łazience, co do wynalazku, nie wiem czy w to wierzyć :-p;-):tak:

kwiateczek, :szok:, podpisuję się pod tym co napisała Iwonka

Jeżeli chodzi o święta, nie myślę o nich narazie, mam dużo więcej teraz na głowie, ale nad choinką się zastanawiałam i chyba poprostu wstawię jakieś gałązki w wazon, ale nie ze względu na Ami a na przeprowadzkę, która nie wiem kiedy nastąpi, pakowanie mnie czeka w grudniu, bo do końca stycznia musimy się wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania :sorry:

Ostatnia edycja:
Też nie rozumiem jak mozna zgubić tak małe dziecko. Starszaka możesz spuścić z oczu, takiego malca absolutnie nie. A jakby go żmija dziabnęła ? Jak ja chodziłam z Miku do lasu to oczy na około głowy, czy nic nie pełza nie wyleguje sie na ciepełku, czy znowu jakaś sarna nie przybiegnie ( o dzikach nie wspomnę). Spuścić z oczu na tyle by gdzieś poszedł sam to niewyobrażalne. Chociaż zaraz, :dry: wyobrażalne jednak. Jak jest wiecej osób to każdy myśli, ze ktoś inny pilnuje dziecka i nit nie pilnuje.

Iwonka- metraż kuchni sobie podniesiesz ale jak wstawisz pralkę do niej to nie wyjdzie podobnie?
Ślepej kuchni bym nie chciała. Ile prądu by żarło. Chyba, ze coś pomyliłam.:sorry:obecna kuchnia jest otwarta na pokój a łazienka ciemna?

Witam ponownie.juz ochlonelam.Maly w dom,boshhh ale oni musieli sie strachu najesc ale maja nauczke:no:
Iwonka to czeka cie remont przymusowy ale pomysl o tym jak bedzie wygladalo po skonczeniu:tak::tak:
a ten wynalazek to po komentarzach widac ze nie ly.musze popytac tu.dzieki za linka;-)
Co do cyckow to tez bym chciala takie fajne B ale wlasnie boje sie takich skutkow ubocznych a przy moim szczesciu napewno by byly:baffled:

Witam! My z Zuza ok 11 pojchałyśmy do siostry i byłysmy z naszymi Dziewczynami na dworzu. Zuza w końcu zasnęła we wózku. Dzisiaj u nas naprawde była piekna pogoda. Wyprałam sobie pościel i wyschła w mig:tak::tak:

Dotkass, dziękuję :tak: Na pewno będzie super!

A propos jedwabiu, wczoraj kupiłam i mam nadzieję że będzie mi łatwiej opanować włosy, z tego co wiem używa się minimalnej ilości?

A ja niedawno oglądałam chyba na TVN style jakiś program, w którym wypowiadały się "ofiary" operacji plastycznych - było pokazane jak jednej pani piersi prawie odpadały z powodu gangreny normalnie rozlazły się szwy i wyglądało to potwornie, i inne takie obrazki. Ja wiem, że to się zdarza raczej sporadycznie, ale brrrrr straszne!!

Ja oglądałam kiedys Rozmowy w toku i tam pokazywali "ofiary" chirurgów plastycznych-masakra:szok:
U mnie dzis duszona marchewka z ryzem i mielone.

Wkurzylam sie choc powinnam sie cieszyc,bo przyszli dzis z administracji ze w poniedxialek o godz. 8 rano przyjda wymieniac piony ktore mam w przxedpokoju zabudowane do tego...Tylko teraz ja na biegu musze znalezc kogos kto mi zdemontuje stara lazienke calkowicie(bo mam awarie w niej) i znalezc kogos kto mi ja postawi na nowo lacznie z glaura itd....postawi to znaczy doslownie lacznie ze scianami bo stare przemokly od tej awarii.

Jak zdemontuje ta lazienke to administracja na nowo zrobi mi wszystkie podlaczenia,wiec kosztu hudrauliczne odejda a to bardzo duzo.

My tez chcielibyśmy zrobic Zuzi własny pokój, ale w tym celu trzeba właśnie łazienkę zrobic z kawalka kuchni-kuchnie mam duża aż za bo u nas w kuchni tylko ja siedze jak obiad robie:zawstydzona/y: Ale my znowu kasy na materiał nie mamy. Z hydraulikiem problemu nie ma bo A. jest hydraulikiem i Brat ma swoja firmę w tej branzy(hydraulika, ogrzewanie):-D

No właśnie Dotkass a Wasz domek jak jest ogrzewany bo chyba przegapiłam coś. Teraz dużo ludzi robi słoneczne ogrzewanie albo piece z podajnikiem

reklama
Do góry