reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dobry wieczór

Ola.K. - U mojej Klaudia tez tak jest z ząbkami, najpierw wyszły jedyneczki, potem 3 trójki a dwójek nadal nie ma.

W ogóle to przez ostatni tydzień a w szczególność przez piatek i sobotę Klaudia miała straszne rozolnienie, porobiły jej się krostki, co pół godziny przewijanie, ale na szczęście dziś jest lepiej. Myslałam, że to na zęby ale nic tam nie widać.

migotka - Chyba jednak lepiej odpóścic z tym nocnikiem. Moja Klaudia też bez pampersa za nic nie chce siadać.

reklama
Dobry wieczór ja oczywiście przy pracy hehe
Jutro powinnam pojechać na pierwsze odczulanie, trochę mi to nie w smak bo dużo pracy ale w końcu moje prywatne sprawy powinny kiedyś być ważniejsze...

Joanna, moi też się kąpią razem i potem hektolitry wody wszędzie... ale ile radości!!

Ach sama nie wiem co napisać, lepiej się wezmę do pracy ;-)

Cześć◘ Dziewczyny
wieki całe tu nie byłam ale potrzebuję pomocy
z moim J mamy zostać chrzestnymi i to już w tą niedzielę
nie mam pojęcia co kupić małej Wiktori - może coś poradzicie???
proszę:-:)confused:

Dzień dobry! Melduję się i siadam do pracy.

Beato, nie jestem szczególnie obeznana w zwyczajach związanych z chrztem, ale wydaje mi się, że to może być coś w stylu medalika, itp. Na pewno pozostałe dziewczyny doradzą Ci bardziej fachowo.

BeataW - najlepiej zapytaj rodzicow, zeby nie bylo, ze oni oczekiwali, ze kupisz jakas szatke czy swiece. koniecznie spytaj, zeby nie bylo wtopy :-)
a na prezent polecam mala zlota bransoleteczke z wygrawerowanym imieniem, z tylu data urodzenia/chrztu. super prezent moim zdaniem, moi chlopcy maja, ja daje wszystkim chrzesniakom ;-) i sama jako dziecko tez mialam :-) super pamiatka, na malenka raczke :-)
jak dobrze poszukasz to mozna znalezc za 130-150zl :-) + grawer ok 30 (u nas).
albo jakies kolczyki zlote uniwersalne, moze Bozie jakas (zawieszka)?

dziubek
- ja robie tak:
podsmazam na mocno chrupiaco kurczaka na odrobinie oliwy z pestek winogron, od razu dodaje tam curry i papryke ostra, potem, jak juz chrupiacy, podlewam troche sokiem z puszki brzoskwin i tak sie dusi troche. wyciagam, kroje w kostke taka nie za wielka, wrzucam do michy. to samo z ananasem (pol duzej puszki) i brzoskwiniami (tez pol puszki duzej). wrzucam zimny ugotowany ryz, dwie nie za wielkie lyzki majonezu, troche smietany. wlewam ciut soku z brzoskwin i doprawiam do smaku - sol, curry, papryka ostra. ja lubie ja dosc ostra, wiec tak tez robie :-)
naprawde polecam, ostatnia zrobilam podwojna porcje na impreze i poszla cala (a mialam nadzieje, ze zostanie troche.. ;-) ) - a bylo oprocz niej jeszcze 4 salatki inne, ktore zostaly niemal w calosci ;-)

Dzień Dobry,

Sama nie wiem co napisać, więc nie będę się rozpisywała, nie za dużo mam do powiedzenia akurat na tym wątku, gdyż nie dużo się zmieniło od wczoraj

Ola, "miłego" odczulania

Beata ja nie pomogę, nie mam pojęcia, nie wiem ile ma dziecko miesięcy czy lat??? widziałam kiedyś cudną strebrną grzechotkę z grawerem- wydaje mi się do super pamiątką :tak:

Witam.Malzonek dzis w domu.Zaprowadzil Vanesske do przedszkola.Ja zaraz biore sie za obiadek.

Beata ja tez mysle ze najlepiej jest skonsultowac to z rodzicami dziecka.Pewnie ze zloto fajne typu bransoletka ale co to bedzie lezalo i tyle z prezentu,jedynie co pamiatka. Moize rodzice woleli by cos co by bylo potrzebne bardziej do uzytku codziennego. Zalezy to od sytuacji materialnej rodzicow dziecka dlatego naprawde warto sie ich spytac.

Beata, my powiedzieliśmy wprost chrzestnemu, że potrzebujemy fotelik do samochodu. Od chrzestnej mała dostała kasę i łańcuszek z zawieszką. Ja myślę, że jeśli nie chcesz pytać rodziców, czego potrzebują, to myślę, że możesz dać pieniądze i jakąś pamiątkę, jak pisały dziewczyny.

reklama
Do góry