reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Ten na juz istniejace ma pojemnosc 75 ml i kosztowal 34 zl.Ten zapobiegajacy ma chyba 150 ml i kosztuje tez ok 30 zl.

No więc ser typu feta można jeść jeżeli jest wyprodukowane z pasteryzowanego mleka. U nas w Polsce jest mały wybór tego typu serów, a ser z mlekovity jest bezpieczny:-). No smacznego:tak:

A na celulit rewelacyjna jest jazda na rowerze.Kiedys jak jezdzilam po 100km dziennie to mialam super gladkie nogi bez zadnych dolkow.Ale to niestety juz przeszlosc :(

Ja używam Pharmaceris od 2 miesiąca zapobiegający rozstępom, jest rewleacyjny. Babka w aptece mówiła że jest bardzo duży popyt na tan krem.:-):-)

kochana poczekaj poczekaj do końca ciaży :zawstydzona/y:

ja w poprzedniej smarowałam sie niewiadomo jakimi cudami i i tak mi sie rozstepy pojawiły w 9 miesiacu i tak :baffled:

wszytko zalezy od skóry ...a smarować pewnie że trzeba zawsze to troszke większa szansa na zachowanie ciała bez rozstepów ...ale w cuda nie wieże ;-)

Polka27 tak czuję rychy już od dobrych kilku tygodni, ale jeszcze są bardzo delikatne i nie można ich wyczuć przykładając rękę z zewnątrz. Nie mogę ich nazwać kopniakami. Myślę, że wyczułam tak wcześnie, bo to druga ciąża i wiem jakie to odczucie jak się dzidzuś przewraca w środku. A ty już czujesz?

Tolka23 trochę cię rozumiem w sprawie rozstępów. Ja walczyłam z nimi całą poprzednią ciążę, bo mama dostała i chciałam się zabezpieczyć. Kupowałam strasznie drogie środki (mustela) i smarowałam się ramo i wieczorem, do tego każdy prysznic kończyłam zimną wodą. I co? I na trzy tygodnie przed terminem zaczęły się mimo wszystko pojawiać (nie byłam jakaś strasznie wielka, choć przytyłam 17 kg). Teraz się do nich przyzwyczaiłam. Myślę, że to trochę jest takie, że jak masz taką skórę, że jest podatna to się pojawią choćbyś nie wiem co robiła. A z tym da się żyć. Mąż to w ogóle nie zwraca uwagi, a po ciąży nie sa bardzo widoczne. I teraz stosuję tylko oliwkę, przynajmniej majątku nie wydam.

Aurelia dużo zdrówka. Ja też pokłócona z facetem, ale jakoś spokojnie to znoszę.

Hejka dziewczynki :)

Cfcgirl mam nadzieję, że się będziesz meldowala w Polsce. Spokojnej podróży.

OlaK wszystkiego naj! Niech się wam wszytsko dobrze poukłada po przeprowadzce, żebyście jeszcze wiele rocznic mogli radośnie i z dumą razem świętować.
A z ginów w Wawie polecam Prof.Romualda Dębskiego (odrynator w Bielańskim)

Anulaaa ty to się masz - takie cyrki w brzuchu i widzę, że imię wybrane?

Kamilka gratuluję córeczki!!

Co to niby znów za zakaz jedzenia fety? Czemu? Pierwsze słyszę i też jem.

właśnie wruciliśmy z zakupów :-) i zjadłam sobie pyszny deser wanilioey z pianką mniam mniam :-D:-D

Polka - w każdej diecie dla kobiet w ciąży piszę że serów feta nie można jeść :tak:Listeria (listeria monocytogenes) przeczytaj to :tak:

zaraz idę robić kolację mężowi :happy2: szybki prysznic a potem to co lubię najbardziej smarowanko przez mężusia ;-);-);-)

buziaczki :happy2:

reklama
L4DY

Moim zdaniem lepiej zapobiegać mimo że nie ma gwarancji że rozstępy się nie pojawią, Napewno nie zaryzykuję i nie będę czekać czy się pojawią bez smarowania czy nie.
Wcześniej pisałam że prócz kremów na rozstępy stosuję oliwkę i robię szczypanki brzucha co wieczór.
Mam nadzieję że chociaż w małym stopniu zapobiegnę rozstępom.:-):-)

Do góry