reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Polka, u nas wszystko w porządku. Nie było żadnych odczynów poszczepiennych, ani gorączki, ani wysypki. Kurcze, nie spodziewałam się, że tak szybko będą interweniowali :szok: My szczepiliśmy małą Priorixem.

reklama
witajcie majóweczki:tak::tak:
Polka my szczepiliśmy MMR i obyło się bez żadnych atrakcji w sumie gorzej zniosła poprzednie szczepienie:dry:no i póki co wyszła z takiego założenia jak i pola:tak:
Kwiateczku szczęśliwej i spokojnej podróży:tak:
Dziubek współczuję braku poparcia mężaja chyba bym oszalała gdybym musiała sama zmagać się z pomysłami np. mojej teściowej:-(
mamita oj biedna jesteś kobietko i Dotkass ma racje nie daj się :tak:a swoją drogą to naprawdę świństwo że tak Cie wykorzystują

Witam.

Dziewczyny a jak Wasze skarby po MMR?
Moje obie były szczepione właśnie MMR i nic się nie działo, żadnych odczynów poszczepiennych, gorączki, wysypoki - nic. Szybko u Was działa sanepid, ho ho.

Muszę kompa wyłączyć, bo burza się kręci koło nas.

Ciekawe, jak mały Kwiateczka zniósł podróż. Pewno nie było tak źle.

Pola gdzie jedziecie na wakacje?

mamita, współczuję, wykończysz się kobieto, poproś o pomoc w domu, powiedz, że nie masz sił tak usługiwać i zamiast biegać koło nich, wolałabyś odpocząć i zająć się sobą i własną córką :wściekła/y:, wiem, że ławto się mówi jak się nie jest w danej sytuacji...ale podziwiam Cię, ja pewnie bym już dawno coś powiedziała, nie wytrzymałabym, taka jestem jak coś mi nie leży mówię o tym wprost, uważam, że tak jest lepiej, bo nie ma potem nie potzrbnych nieporozumień

Witam Mamuśki! Mam chwilke czasu to zajrzę:tak:

Masz rację-łatwo sie mówi:baffled: Ale wczoraj się wkurzyłam bo u nas kolacji nie jemy więc nie zrobiłam. No i szwagierka była zmuszona sama nakarmić swoje dziecię:-p

Witam Was,
właśnie dostałam pismo z sanepidu odnośnie szczepienia Zosi przeciwko MMR. Jak w przeciągu 7 dni nie zaszczepię Zosi. Zapłacę karę grzywną 5000 zł i postępowanie przed Sądem Rejonowym:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziewczyny a jak Wasze skarby po MMR?

My miałyśmy MMR. Jedynym powikłaniem była gorączka 38,7 i wysypka-ponoc trzydniówka, a szczepiłam 9 czerwca.
U nas najpierw wysyłaja ponaglenie a potem Sąd:szok:

witajcie majóweczki:tak::tak:

mamita oj biedna jesteś kobietko i Dotkass ma racje nie daj się :tak:a swoją drogą to naprawdę świństwo że tak Cie wykorzystują

No właśnie! Nie wiem jak zapytać do kiedy będą bo juz nadwerężył sie nasz budżet i normalnie nie mam kasy nawet na jedzenie-co dzień obiadki 2 daniowe,kawka ciasteczko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A jeszcze na pizze by chcieli jechać i nad wodę :no: Brak sił!

Tak w ogóle to pogoda u nas ładna dzisiaj-słoneczko świeci. Ale humoru nima;-) Do tego tak mnie jajnik napier... że chodzić nie mogę. :baffled:

mamita, jajnik może przeziębiłaś??? zrób nasiadówkę sobie :tak:...co do rodzinki...to wogóle jacyś mało ogarnięci chyba są, ja rozumiem, że gościna, ale tak bez żadnej pomocy??? materialistką nie jestem, ale jakieś zasady chyba powinny istenieć, sama jak siedzę u kogoś w gościach dłużej niż 24 h to się dokładam i pomagam, bo głupio by mi było, zresztą nigdy nie przyjeżdżam z pustymi rękoma...współczuję po raz kolejny i trzymam mocno kciuki, by jak najszybciej odciążyli Cię wyjeżdżając :tak:

My im dłużej czekamy na powrót właścicieli tego domku, tym mniej jesteśmy do niego przekonani...ta sytuacja prawna działki, w każdym urzędzie inna i nie zakończona teoretycznie budowa nie przemawia za jego kupnem, więc szukamy dalej, może uda się coś znaleźć a jak nie to pomyślimy jeszcze nad tym domkiem, albo nad dobraniem kredytu jednak :baffled:...chyba wolę płacić nie wielką ratę przez 30 lat niż wpakować się na minę :dry::sorry2:

pola, witaj kochana i już nie uciekaj :-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny, jutro dzwonię do lekarza w celu umówienia się na wizytę no i szczepienie. Napiszę jutro jak poszło.
Buziaki dobranoc:-)

Dzień Dobry,

Dziś cała noc przespana, Amelcia się nade mną zlitowała i postanowiła dać Mamie przespać do 6:00...wstała uśmiechnięta i jak narazie nie marudzi...:-):-):-)

Zaraz robię śniadanko, po drugim śniadanku Amelci idziemy do mojej przyjaciółki na obiadek, kawkę, pogaduchy i ogólne spotkanko, ostatnio brakło nam czasu, więc będziemy miały zajęty czas na plotkowaniu, tymbardziej, że obie uwielbiamy nawijać jak najęte :-D:-D:-D

Miłego Dnia

Witam.
Od kilku dni wszyscy jestesmy przeziebieni. Ania dopiero co miala trzydniowke trwajaca 6 dni a tu znowu cos sie przyplatalo i jest zasmarkana, kaszle i ma zapalenie spojowek :-:)-(

Mamita Twoja szwagierka to niezly pasozyt :confused: Skoro ona nic nie kupi to moze jej mamusia chociaz ja ugosci a nie Ty

Polka sanepid u Ciebie dziala chyba szybciej niz policja :szok:
Ania miala byc szczepiona w maju ale co chwile nam cos wypada i nie poszlysmy a teraz musimy czekac jeszcze 5 tygodni od tryzdniowki wiec dopiero w polowie sierpnia pojdziemy na szczepienie. Jak na razie nikt nie czepial sie ,ze dziecko jest niezaszczepione.

Dotkass domek i ogrod sa sliczne ale porzadnie przemyslcie ten zakup. Moze uda sie zbic cene, skoro i dom nie jest oddany i dzialka ma niewyjasniona sytuacje prawna.

Dzwoniłam do przychodni to ponoć szczepień teraz zatrzęsienie:sorry2:
mamy iść w czwartek-piątek no mamy 7 dni, tak jest w piśmie napisane;-).
Muszę się Wam pochwalić, że dostałam pracę, umówiłam się z pracodawcą, że zacznę od 1 sierpnia:-). Baaardzo się cieszę bo w sumie nie normowany czas pracy więc jak będzie potrzeba to i wcześniej do domku zjadę żeby być z Pysią:-). Jedyna wada to działalność gospodarcza no i teren Szczecin to ok no i Gorzów ale jeszcze Słupsk no i Lębork:sorry2: alee dam radę bardzo mi zależało na pracy bo temat znam od podszewki. Dobra koniec tego chwalenia:sorry2:
Miłego dzionka Majóweczki:-)

mm81 dokładnie,ja to byłam w lekkim szoku jak listonoszka u drzwi moich polecony z sanepidu mi wręcza

reklama
Do góry