reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

mm, chyba jednak się nie zdecydujemy, za bardzo śmierdząca sprawa no i mały ten domek, żeby "majstrować" drugie dziecko musielibyśmy czekać, aż będzie kasa na podniesienie dachu :-(, więc włączyłam mój zmysł "wyszukiwacza" i szukam dalej, coś tam znalazłam, ale na razie nic nie mówię ;-) jutro jedziemy obejrzeć :tak::-)

Polka, gratuluję, cieszę się razem z Tobą :tak::-)

Amelcia już śpi, a ja postanowiłam jeszcze "poszwędać się po necie"...gorąco u nas strasznie, a koło południa wychodzimy z domu, ale będzie skwar :baffled::baffled::baffled:

reklama
Polka a ty wypelniałaś jakąś deklarację źe nie szczepisz bo coś takiego czytalam czy tak po prostu nie zaszczepiłaś Zuzka też nie zaszczepiona jeszcze bo najpierw zwlekałam pózniej sie rozchorowała trzeba było odczekać a teraz coś wypada może jutro pójdziemy

Mamita oby nie jakieś większe zapalenie bo to straszne jest

Dotkass może jednak bedzie dobrze a w urzędach to teraz taki bałagan że człowiek głupieje

Na razie tyle ide pranie robić póki Zuza wybyłą na spacer z młodym wujkiem (jeszcze tydzień mam drugiego brata na wakacjach:happy2:)

HEJ DZIEWCZYNY
POlka ja szczepilam tez PRIO... i nic malemu nie bylo tyle ze mielismy problem bo po wbiciu igly Adas sie wyrwal udalo sie zrobic zaszczyk ale Adas stracil reka szczykawke i rozerwal sobie reke i mial duuzego siniaka:-:)-(

Adas smacznie spi na pompowanym lozku przy otwartym oknie juz 2 godziny:szok::szok::szok: to jest dziwne bo on ma drzemki po 1g

Witajcie popoludniu:)
My z Kwiateczkiem juz po spotkaniu.... bylo suuuperrr:-):-):-):tak::tak::tak: Edytka jest przesympatyczna a jej maz przesuper facet.. i nie dziwie sie skad Konradek jest taki zywy po tatusiu chyba to ma:-D:-D:-D:-D
ale maly jest taki zywy ze jestem w szoku... moj adas siedzial cichutko w kaciku patrzyl jak Konradek sie bawi:-):-):-):tak::tak::tak: hehehehehe mama bardzo pozytywne wrazenia a teraz proboje zgrac zdjecia.. i wrzuce wam

cześć dziewczyny

kurde w szoku jestem a przeciez dopiero któraś a Was pisała, że... szczepienia sa nieobowiązkowe... ja mojego jeszcze nie szczepiłam ta szczepionką na 6 miesięcy :szok: no ale jak ciągle był chory to co zrobić... nie dostałam jeszcze żadnego ponaglenia... zresztą to pewnie tylko kwestia czasu... zastanawia mnie jeszcze fakt, że mam kumpele, która w ogóle nie była w szkole szczepiona bo jej mama się nie zgadzała... ciekawe oni kar nie płacili bo biedni jak myszki byli...

mamita 2 daniowy obiad? :szok: cieńką zupke bym ugotowała może sie zreflektuje a swoją drogą czemu teściówka jej nie zywi? bezczelną masz szawgierkę...

Witam się po przerwie.

Melduję, że byłysmy wczoraj u alergologa. Małej wycofuje się alergia. Mmam dalej dawać mleko HA ale tylkoprzez 4 tygodnie, potem przechodzimy na zwykłe mleko:tak: mam nadzieję że nic się nie pojawi po nim. Udało się też siuski złapać. Wyniki są ok.
Załatwiłam sobie też wczoraj w mojej pracy przedłużenie urlopu wychowawczego. Staramy sie o drugiedziecko. Trzymajcie kciuki:-);-)

U nas dzisiaj upał. Jutro pojedziemy na jezioro jak mąż z pracy wróci bo nie da się wytrzymać w chałupie.

Polka - ja szczepiłam MMR i nic oprócz rozwolnienia nie zaobserwowałam. Sanepid to błyskawiczenie rzeczywiście u was działa:szok:
Gratuluję dostania pracy. Mam nadzieję, że będzie ci się dobrze pracowało:tak:

mm81 - życzę powrotu do zdrowia

Dotkass - co się odwlecze to nie uciecze. Może fajniejszy domek znajdziecie. Mam nadzieję, że już niedługo pokażesz na swój nowy dom:tak:

spadam mała sięobudziła. Dzisiaj coś nie wsosie jest:baffled:

Polka- gratuluję pracy
dziubek- no, no proszę jaka decyzja. Zazdroszczę bo ja mam taką fazę na drugiego bobasa, ze wieczorami oglądam filmiki z małym Dominiczkiem i ryczę. Po urodzeniu Młodego planowaliśmy rozpocząć starania właśnie w sierpniu tego roku ale odwlecze się na niewiadomo kiedy. Niestety nie możemy sobie pozwolić na takie luksusy jak drugie dziecko :-(
Po czym alergolog określa, ze sie cofa skaza.? My poszliśmy z tymi bąblami na stopach najpierw do pediatry ( po skierowanie do alergologa), ale nam nie dała tylko do dermatologa wysłała który stwierdził ze smarować maścią z witaminą A.

mm- szybkiego powrotu do zdrowia dla całej rodziny
mamita- pasożyty nie rodzina. Nie cierpie takich sępów, zero kultury.

chol...ra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pisałam posta i mi wcięło:wściekła/y:

szopek - tak się rozpisałam do Ciebie i wszystko poszło w...:wściekła/y: lekarka stwierdziła że krostki u Zuzy są stare (pojawiły się jak jeszcze małą cycem karmiłam - przez moje szaleństwa świąteczne z jedzeniem ciast). Jak wprowadziłam mleko HA (ono jest dla dzieci z podejrzeniem skazy a nie ze stweirdzoną skazą ) to nic nowego się nie pojawiło. Mam więc podawać je jeszcze 4 tyg a potem na mleko Junior przejść. mam tylko używać oilatum(lub cos z tych emolientów) do kąpieli i proszków dziecięcych do prania. Mam nadzieję że mamy juz to za sobą:tak::-)

codo waszych bąbli to ja tam z dermatologami miałam do czynienia i g... wiedzą. Nic mi nie pomogli:no:

reklama
co do drugiedo dziecka to wszystko przemawiało za tym żeby się zdecydować na nie. Tak więc podjeliśmy jedyną słuszną decyzję:tak:

Do góry