reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Hannah, biedna Hania, dobrze że to było tylko troszeczkę.
Moja babka piekła kiedyś ciasto i poprosiła moją mamę o cynamon. Mama dała jej cynamon, babka sypnęła i gites. Gdy placek się upiekł, babka zjadła kawałek i mówi do mamy - wiesz, mam wrażenie, że ten placek jakiś taki piekący jest, tak mnie w język pali :-D:-D Mama spojrzała na cynamon, który okazał się pieprzem cayenne właśnie. Był w bardzo podobnym kolorystycznie opakowaniu. Do tej pory nie wiem, czy to aby na pewno był przypadek :-D:-D:-D

Minka, dziękuję za linki. Kurde, wszędzie takie ceny pierońskie :zawstydzona/y:

reklama
ja polecam to choc ceny wysokie... ale wiadomo za atrakcje sie placi... Hotel i restauracja La Siesta: Jastrzębia Góra

Też oglądałam ten hotelik, i zastanawiałam się czy tam właśnie nie pojechać, tymbardziej, że wcale nie jest drogo, gdyż w cenie masz śniadania i obiadokolacje, więc jets do przeżycia :tak:, no i hotel brał udział w konkursie "hotel przystosowany dla matki z dzieckiem" czy jakoś tak :tak:, oceniała Go Superniania :tak:;-):-)

Ha-NN-aH, współczuję, oby Hanie to coś nauczyło, a omijanie szuflad z daleko pozostało w pamięci jako słuszna decyzja :tak:;-)

hej dziewczyny

ja juz po pracy caly tydzien mam 2 zmiane ehh:baffled: Adas grzeczny
u nas goraco czesem nie mam juz sil do niczego chetnie wyslala bym moich chlopcow gdzies a sama posiedziala spokojnie bez nikogo brakuje mi ciszy i spokoju:-):-)

Też oglądałam ten hotelik, i zastanawiałam się czy tam właśnie nie pojechać, tymbardziej, że wcale nie jest drogo, gdyż w cenie masz śniadania i obiadokolacje, więc jets do przeżycia :tak:, no i hotel brał udział w konkursie "hotel przystosowany dla matki z dzieckiem" czy jakoś tak :tak:, oceniała Go Superniania :tak:;-):-)
ja tan jezdzilam jeszcze jak nie byl tak rozbudowany i Wiktorka na świecie nie było hehhe pożniej z Wiktorkiem, a teraz z Julianką się wybieram ;-) ceny wysokie owszem ale i super obsługa warunki niczemu sobie no i właściciele przecudowni hihih chyba zniżkę powinnam dostać :)

Byłam dzisiaj u drugiego okulisty i, jak się często zdarza, odczuwam niesmak. Na początku wszystko cacy, bardzo milutka i w ogóle, obejrzała oczka jak reagują, zajrzała i zaczęła mówić. Mówiła dosłownie jedno i to samo przez 40 minut. Potem jeszcze wpuściła Idze kropelki i zajrzała do środka. I mówiła dalej to, co już powiedziała. Iga zaczęła się złościć, szamotać, bo gorąco, musiałam dać jej butlę bo zgłodniała, chciała pochodzić ale w gabinecie nie można było, więc zaczęła się wydzierać, a pani doktor ze stoickim spokojem po raz enty powtarza to samo. Ja się wreszcie pytam ilę płacę, a ta jeszcze musi coś napisać w komputerze, napisała, po czym gadka od nowa. Normalnie myślałam że ze skóry wyjdę :wściekła/y: Powiedziałam mamie, że biorę małą i wychodzę na zewnątrz, bo już była normalnie histeria, mama coś tam mi odpowiedziała, a pani doktor mówi dalej to samo, po czym się pyta z wyrzutem "czy ktoś mnie w ogóle słucha?" No to mama tłumaczy jej że dziecko płacze i musiałam z nią wyjść. Potem okazało się, że zabrakło nam kasy, bo zapomniałam, że wydałam już na coś - kwestia 10 zł. Mama poleciała do bankomatu, potem poszła dopłacić, a ta sprawiała już wrażenie obrażonej. Kuźwa, czy ci wszyscy lekarze muszą być tacy niedorobieni? :no:
A teraz streszczę Wam co opowiadała mi przez 40 minut: to, co może wydawać się zezem, jest w rzeczywistości taką fałdką, która została z życia płodowego i to samo zniknie, jak Iga będzie rosła. Okularów nie trzeba, można jedynie w ciągu dnia zaklejać jej raz jedno, raz drugie oczko - nie zaszkodzi, a jak coś, to może pomóc. Badanie wzroku dopiero wtedy gdy będzie nazywać rzeczy, wtedy będzie wiadomo co i na ile widzi. Na pewno ma nadwzroczność czyli plusy, ale ile dokładnie, trzebaby zbadać, ale w tym momencie nie ma takiej potrzeby, poza tym u dzieci nadwzroczność się cofa. I TO WSZYSTKO CO MUSIAŁAM SŁUCHAĆ W KÓŁKO!

Mam teraz 2 sprzeczne opinie. Nie mam serca już męczyć Igi u trzeciego jakiegoś nawiedzonego lekarza :no:

panna_migotka u mojej kuzynki było to samo. Ciotka zaklejała jej w dzień oczkochyba z miesiąc i znowu poszła do kontroli i ten niby zez(już prawie widoczny) zaczął się cofać:-). Ale nie powiedziała Ci które masz zaklejać? Tylko raz jedno raz drugie??:szok: Apropo lekarzy to potrafia być wredni. Też mamy pania neurolog, która tylko mówi i trzeba jej słuchać i najlepiej o nic nie pytać bo "wyraża się jasno":wściekła/y:Ale ponoć jest najlepsza na okolicę:confused:

Hej mam laptopa od tescia pozyczonego.Wczoraj co pisalam wieczorem posta to napisali mi w telefonie ze lacze niedostepne i cos tam i bylam pewna ze moj post sie nie wyslala a tu niespodzianka :-)
Widze ze dietki zaczelyscie i urlopiki..... ja nie mam z czego sie odchudzac a na wakacje nie wiem czy gdzies pojedziemy.Mamy inne wydatki .
Lece poczytac inne wateczki

Hej,

W końcu się witam. Laptop męża cos szwankuje i co zacznę cos pisać to się zawiesza:wściekła/y: Już drugi raz. Dzisiaj miałam wizytę koleżanki. Stęskniło mi się za nią. Tęskni mi się w ogóle za życiem towarzyskim.

Migotka - to skoro ta druga lekarka powiedziała że zeza nie ma to zasłaniaj tylko profilaktycznie te oczka. Jak mała miałaby zeza to i ta lekarka by go zobaczyła. Tylko dziwne że każe dwa oczka na zmiane przesłaniac. Ja słyszałam że trzeba to zdorowe oczko tylko zasłaniać:baffled:

Ha-NN-aH - biedulka z Hani. Od tych przypraw to na pewno przez jakiś czas z dala będzie sie trzymać. U mnie przyprawy są wysoko więc się ich nie najje. Co najwyżej ze smietnika coś może wyciągnąć:tak:

Współczuję stresu Migotka.
Jest jeszcze grupa lekarzy Przecież To Oczywiste, mówią coś tonem jakby mówili o czymś najbardziej OCZYWISTYM na świecie. To nie wiecie? Nie powtórzy taki/taka, bo po co przecież to OCZYWISTE. Coś burknie i z czym do ludzi( znaczy lekarz), z takim OCZYWISTYM przypadkiem.
Jeszcze typ Milczek. Nic nie mówi, na pytania odpowiada tak lub nie.
Zapisuje receptę i wynocha. Z łaska mówi, na co człowiek choruje jakby łamał tajemnicę lekarską wyjawiając okrutna prawdę " to zapalenie krtani".

Ja byłam 2 razy w Jastrzębiej Górze,raz w super ośrodku. Nie wiem jak się nazywa bo wtedy nosił nazwę jakiegoś komunistycznie zasłużonego Ktosia.
Było super- basen, świetlica na każdym pietrze( ze stołem do ping-pongu) i tv ( bo to czasy przed wszedobylskimi telewizorami), była biblioteka, kort tenisowy, super jedzenie ( taki pewex kulinarny).Morze było widać z balkonu, ech.

Potem jeździliśmy do Władysławowa a na ten rok zaplanowaliśmy Karwię, ale kryzys nas dopadł i lipa.

reklama
Szopek, ja się chyba jeszcze nie spotkałam z lekarzem milczkiem :-D Ale za to alergolog, u którego byłam to typowy Przecież To Oczywiste. Chociaż powiem Ci, że wolę tego oczywistego od takiej rozlazłej lekarki, jaką dzisiaj miałam okazję poznać :dry:

Zdecydowałam, że odwiedzimy jeszcze jednego lekarza, bo jak na razie mamy 1:1.

Do góry