reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Witam Was,
Kamcia, okularów szkoda, wiem jak dzieci lubią okulary:tak: moja mama to się musi odganiać od Zosi jak jest na rączkach i do jej okularów ciągnie, raz jej ściągnęła ale całe szczęście nic się nie stało:sorry2:
cosmo, współczuję, ahh ci lekarze:wściekła/y: babę to bym do sądu podała za to że podała Ci złe szczepionki, a teraz musisz uważać:baffled:
Dotkass, Dukan czeka w każdej chwili możesz zacząć:-D

Dziewczyny podpowiedzcie mi co mogę zrobić, Zosia nie chce mi wejść do kabiny prysznicowej, wanienka robi się już za ciasna no i mamy problem:sorry2::sorry2: help

reklama
Polka kupic wanne :-D a na serio to u nas ten sam problem zarówno Majka jak I Michaś panicznie boją sie kabiny prysznicowej, jak mieszkaliśmy na wynajmowanym to musiałam ich w wanience kąpciać bo za chiny ludowe nie weszły pod prysznic

Cosmo, wiem, że wanny się nie boi bo u moich rodziców nie raz była w niej kąpana, ale u mnie wanna-GDZIE? W SYPIALNI CHYBA:-D:-D:-D
ale jaja no, już myślałam o dużej misce żeby ją wkładać do brodzika mimo że mamy wysoki brodzik-specjalnie KUPIONY DLA DZIECKA:sorry2:
nie wiem, muszę coś wymyślić:baffled:

Cosmo, bidulko, słyszałam właśnie, że jak ktoś jest alergikiem to może przez całe życie zmieniać się na co, w całym życiu może być uczulony na wszystko tylko w innym czasie. Mojej ciotecznej siostry synek jest uczuleniowcem, prawie na wszystko, nawet na ugryzienia os itp, cały czas chodzi z adrenaliną w strzykawce, którą trzyma w torebce :no:

Polka, co do prysznica, miałam ten problem jakiś czas temu, w sumie to w listopadzie, jak się przeprowadziliśmy to wanienka poszła do piwnicy, Amelcia panicznie bała się prysznica, a brodziku bała się siedzieć, a teraz jest szczęśliwa i nie chce wychodzić...najpierw wsadzałam miskę do brodzika i na jej oczach nalewałam wodę prysznicem, powolutku, a teraz nalewam wodę bez problemu jak słyszy, że R nalewa ta już stoi obok i czeka, aż R wrzuci zabawki...wchodzi już sama trzymając tatę za ręcę...powoli, dacie radę, trochę czasu i cierpliwości :tak:;-):-)

Zazdroszę Wam, że wyjeżdżacie na urlopiki, my to chyba jednak w tym roku nie wyjedziemy :-(, w sumie jakoś bym to przecierpiała, gdybym była pewna na 100%, że w tym roku uda nam się wyprowadzić na swoje, bo wiedziałabym czemu sobie odmawiam wypoczynku, a tak nie wiem co będzie, a wyjechać choć na parę dni się tak bardzo chce :dry::sorry2:

Polka kiedyś czytałam wypowiedź jakiejś mamy,ze kapią w basenie dla dzieci bo wanny nie mają.Nie wiem jak to technicznie wygląda tzn wylewanie wody z niego, jakoś tego nie widzę. Wielka miskę czy wanienke podniesiesz jakoś a basenu nie bardzo.
Moze wyklej jej tam jakimiś naklejkami , widziałam kiedyś na allegro różne gadżety kąpielowe.
Widziałam też w sklepie taaaaaaaaaaką wielka miskę. No ale gdzie to trzymac jak masz małą łazienkę.

Gdzie Mini?

Migotka ale dowalilas z tym okiem:-D:-D:-D
Mamita ja to budze kondzia jak spi do 6ej:tak:moglas dac godz pospac i obudzic:sorry:
uciekan kobiety,wlaczm film w koncu,moze uda sie obejzec dzis:sorry:
jutro rano do pracki wiec zajze wieczorkiem;-)papa

Budziłam ja o 19 bo czas kapania i karmienia a ona tak się rozryczała że nie wiem. Zasnęła jeszcze i o 20 ja budziłam. pierwszy raz płakała we wannie, kaszkę jadła to też ryczała a potem jej przeszło i zasnęła po 22 a rano przed 7 pobudka:szok: Kurde nie mam kiedy sie wyspać, nic rano nie da poleżeć:wściekła/y:
U nas tradycyjnie upał-wywaliłam poduchy na dwór, zrobiłam pranie. Obiad gotowy-żeberka w kapuście:-) Zuzka sobie drzemie ale nie wiem jak długo bo zaraz majster przyjdzie. Więc sprzatanie dopiero wieczorkiem, ale za to może jaki gril wypali;-)

Hej,

Napisałam posta i mi go wcięło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Postaram się coś wieczorkiem kliknąc bo teraz mam nerwa na ten walony komputer.

Miłego dnia

Majcia śpi to mogę choć coś napisać bo z nią nie ma szans zabiera mi klawiaturę a jak nie dam kończy się straszna wojna no więc staram się nie prowokować takich sytuacji:sorry2:u nas już dzisiaj powrót upału więc rano chwilkę spacerek zakupy a zreszta teraz moje dziecię śpi
Kamilka współczuję zepsutych okularów u mnie Majka tez nieraz nieźle pociągnie ale ja bez okularów to śplepiutka jestem :confused::confused: więc jakby co to trzeba by je naprawić bo inaczej nie miałabym szans funkcjonować
Migotka niszczęsna okulistka źle dobrała mi szkła co bardzo szybko znacznie pogłebiło moją wadę a potem juz było za późno na wielki ratunek bo byłam już zbyt dorosła żeby móje oczy chciały ćwiczyc i pracować :-( ale nic przywykłam do okularów i tylko czasem latem ubolewam
cosmo współczuję alergi ja mam na aspirynę dostaje duszności i oczy puchna mi tak że nawet białak mam spuchniete i wtedy normalne źrenice mam w takiej studni :baffled::baffled: co do mojego meza to wyjechał ale po dwóch msiecach wrócił ale w listopadzie chyba pojedzie znowu:dry:
mamita kurcze jakby ta moja gwiazdeczka tak zasnęła to do pólnocy by spać nie poszła ona wstaje z drzemki koło 15 i idzie spać koło 21 tyle że śpi do 8-8.30:tak::tak:
Polka napewno musisz powlutku bo Jakby Zośka się zniechęciła to dpeiro byłaby porażak powolutku się przekona :tak:

ale wkur wa załapałam :wściekła/y: skoro mi juz ta impreza nie wypaliła (oczy są juz nawet ok, ale matka mi oznajmiła, że idzie na noc do pracy, szkoda, ze dopiero dziś mi to powiedziała oczywiście nie mam nikogo do dzieci) to jeszcze chciałam jechać choć na chwilę spotkać się z moją przyjaciółką z Piły do Katowic, ale... matka wzięła Majkę do sklepu niby na chwilę ponad 2h temu i qrwa nie mam jak pojechać bo nie mam klucza... jeszcze nas zakluczyła, normalnie podła jest ;(

następna taka impreza w warszawie, dopiero we wrzesniu ale nie pojade bo nie wydam majątku na nocleg
poje ba ne to życie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Kamilka wspolczuje okularow:baffled:Mozesz powiedziec gdzie jest ta brykownia??Powiem G zeby tam jechac:tak:
Cosmo wspolczuje,to sie mama popisala:baffled:kurcze tak malo mamy czasu na cokolwiek czy nikt tego nje rozumie:angry:

pozniej zagladne,ide Kondziowi dac jesc bo pada:sorry:

Do góry