reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Gratuluje chłopczyka :-):-):-)
Oj już dużo nam sie tych chłopców zrobiło ciekawe czy jakies dziewczynki czekaja aby ich wyprzeć.;-)
Mój męzuś to ciągle tylko o dziewczynce mówi i mówie wam jest tak przekonany że jego Zuzia bedzie ze szok ale jak chłopczyk bedzie to wiem ze tez sie bedzie cieszył . Tak sie na razie tylko zgrywa . Już nie moge sie doczekac a to usg dopiero w styczniu bo w piątek nie chciało nam sie pokazać.;-)

cfcgirl moim zdaniem mozesz spokojnie jesc pasztet i nie myslec o listerii.Owszem jest to bardzo niebezpieczna bakteria dla nienarodzonych jeszcze dzieci ale sa male szanse na zarazenie sie nia.Nazywa sie Listeria monocytogenes,a choroba listerioza.Jest troche stron w necie na ten temat.A tu cytat ze str sanepidu :
"Na człowieka listerioza przenosi się poprzez żywność, głównie nie pasteryzowane mleko i surowe jarzyny a także sery, lody, surowe warzywa, fermentowane surowe kiełbasy, surowy i gotowany drób, surowe mięso (wszystkich gatunków) oraz surowe i wędzone ryby. Wrotami zakażenia jest przewód pokarmowy; u zdrowych osób, posiadających fizjologiczną florę jelitową, do zakażenie jednak nie dochodzi, gdyż uniemożliwia ona penetrację bakterii Listeria monocytogenes do ściany jelita."
Tez mozna sie zarazic od zwierzat gospodarskich ale chyba nie masz z takimi kontaktu.
anulaa gratuluje chlopaka :)

Anulaaa, gratuluję synka:-) ,ja mam jutro wizytę to zobaczymy czy maleństwo nam się ładnie pokaże, też nie możemy sie doczekać. pozdrawiam:-)

mm dziękuje.Nie mam bydła domowego koło siebie, no chyba ,że mąż, który od czasu do czasu jak świnia się zachowa:-):-) .
Anulaa fantastycznie, gratulujemy chłopczyka.
Mój Tuptusek ma dzisiaj jakiś dzień biegania, pływania , sama już nie wiem czego. Tak bryka po brzuszku,że szok. Wcześniej jakieś pojedyncze były to ruchy a dzisiaj całe popołudnie wariacje :-)
Miłego wieczoru Mamusie

a moj dzidzius jakis spokojniejszy odkad do pracy wrocilam i uaktywnia sie glownie wieczorem.Ale za to wczoraj udalo mi sie uslyszec przez stetoskop jego bijace serduszko :-) Rytmiczne ok 150 uderzen na minute :-)
Ide sie polozyc bo padam po calym dniu.Do jutra

anulaaa gratuluje chłopca :tak:

u nas w domku sa juz 2 + tatus wiec lize na dziewuszke ale jak bedzie chłop ( zyczenie Roberta ) to damy rade no i mam wprawe ;-)

cfcgirl bieganie to ty bedziesz czuła (zreszta tak jak wszystkie z nas ;-) w najmniej chcianym momencie z reguły jek będziesz potrzebowac snu... hihi

reklama
Gratulacje dla malych siusiaków :-):-):-)
Tez jestem ciekawa kiedy sie jakas "kreseczka" ujawni ;-)
nati281: Ja tez slysze tylko szumy i w poprzedniej ciazy tez nie udalo mi sie uslyszec serduszka przez stetoskop- ale to wina moich fald tluszczu na brzuchu :sorry2:
Pozdrowienia!!!

Do góry