reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam
Madamagda rozumiem cie doskonale,u nas tez ostatnio nie jest dobrze ze zaczynam zalowac ze zdecydowalam sie na drugie dziecko... Ja kocham dzieci i chcialabym miec 3je ale w normalnym domu bo jak narazie to mam ciagle nerwy....a za kilka miesiecy moglabym isc do pracy,do ludzi......ale musze wziasc sprawy porzadnie w swoje rece.A wczoraj na poczcie tez bylam i mnie przepuscila jedna para odrazu ,ale i tak zdazylam sie na pocic w tej zakichanej poczcie....

Zaraz biore sie za mycie okien i oranie firanek...

Minka wszystkiego najlepszego dla Wiktorka z okazji urodzinek!!!!!!
kindgeb00015.gif

hej dziewczynki ja dopiero teraz jak patrez na te wasze przysrosty to tez bym tak chciala a ja mam o wiele za duzo i wcale sie nie moge z tym oswoic u mnie jest az 7kg na + :szok: wiec wy to macie dobrze.....
mnie sie niestety nie dluzy jak mam zajecie to czas normalnie uplywa.... a dzis rano wstalam bo moj wiercioszek bardzo sie przekrecal i kopal i poprosilam meza zeby popatzryl i dotknal a on pierwszy raz czul jak sie pod jego reka rusza i obraca... jest teraz taki szczesliwy ze do pracy poszedl jak motylek:-D taki radosny ze juz czuje dzieciatko

magdamagda- wiesz co jak mialam ten slub to kazdy zyczyl mi kompromisow w zwiazku bo inaczej nic z tego nie bedzie i powiem ci ze to dobre wyjscie taki kompromis wiec moze nie warto byc takim zawzietym...:-( zamiast sie soba cieszyc i uprzyjemniac zycie to caly czas sie gniewac a osoby ktore sa juz jakis czas po slubie zapominaja o tym a o swoja rodzine i dobre kontakty trzeba zawalczyc...:happy2: pomysl... czasem nie warto

Czesc Laseczki:-)
Ja juz mam 6 kg na plusie :-) i wcale sie nie przejmuje, dla maleństwa moge przytyc duzo, byle było zdrowe :-) średnio tyje pół kg na tydzien. Ciąza leci mi szybko, mimo ze tez jestem o poczatku na L-4.
Od stycznia bedziemy miały juz z górki :-) Zobaczycie ani sie nie odwrócimy i bedziemy pakowac torbe do szpitala.
Minka dzis Twoj synus ma urodzinki, daj mu w moim imieniu buziaczka i powiedz ze to od cioci Ani z BB. Złoz mu równiez zyczonka zdrówka, sczescia i zeby wyrósł na
dzielnego i mądrego chłopaka :-)
2007020419334217.gif

Madamagda nam tez sie zdarzaja ciche dni, ja tez jestem uparciuchem i czekam zawsze na pierwszy krok ze strony mojego przyszłego męza, a wiesz jak zaczyna? Przychodzi mi plecki umyc do łazienki, bo wie ze to lubie :-)​

Wigma teraz pytanko do Ciebie? Gdzie zamierzasz rodzic? W szpitalu na Janika?
Bo ja sie ciagle zastanawiam, niby mam rodzic w Gliwicach tam gdzie pracuje moj lekarz, a z drugiej storny na Janika mam rzut kamieniem, wiec moja rodzina miala by blisko do mnie... no i teraz nie wiem:confused:

Iwonka2006 z jednej strony jak sie nie zna płci dziecka to nawet fajnie, wtedy jest wieksza niespodzianka no i słyszlam ze poród przebiega szybciej, bo wtedy ciekawska mama bardziej sie stara bo juz chce wiedziec co tam pod sercem przez dziewiec miesiecy nosiła, mysle ze cos w tym jest:-)​

Miłego dnia Wam zycze, ja zaraz jade zawiezc L-4, bo juz mnie pewnie wypatruja:-)​

Wiktorku

Idzie myszka,idzie konik,
żabka,piesek no i słonik.
Wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce-
masz już jeden roczek więcej!!:)

happybirthdaygc3.gif

Ja czasami mam wrażenie,że mówienie do faceta to jak mówienie do ściany.Zgadzam się z Kamilą ,że potrzebne są kompromisy, ale czasami wrażenie,że polegaja one na tym,że to my jako kobiety musimy na nie iść. Mój mąż ostatnio zrobił się jak jakas panienka. Obraża się z byle powodu.Jak idziemy do łóżka i rozmawiamy, żartujemy, potrafi nagle dostac focha, bo cos powiedziałam nie tak, co go dotknęło. Normalnie złote jajo, nietykalne. Wkurzy mnie zawsze przed snem. On potem zasypia a ja kipię z nerwów. A rano jak wychodzi do pracy to jakby nigdy nic, buzi i ,,kocham Was'' I nie wie oczywiście za co jestem zła...Paranoja...Drze się nie wiadomo o co...Nie wyrabiam momentami
Madziu mam nadzieje,że uda Wam się znaleść wspólny kompromis. A co do wyciągania ręki, czasami warto być mądrzejszym i na ogół, to własnie kobiety sa tymi mądrzejszymi. Życze ,żebyście rozwiązali problemy.
A co do tycia, to ja tez nie skupiam się na tym ile tyje , czy tyje itd. Znalazłam tylko tą tabelkę i się zastanawiałam jaki procent kobiet tyje książkowo. Ja myślę tak jak i Wy, ze najważniejsze jest dziecko i jego potrzeby na jedzonko, witaminki itd. Jeżeli się domaga paróweczki w środku nocy to mu daje...:)
A mam pytanie - ostatnio strasznie mi sie chce pasztetu,ale ktoś mi powiedział,że nie można, bo tam jest bakteria Listeria...Nie mogę znaleśc informacji na ten temat...Jak to jest z tym pasztetem??

Dziękuję Wam, dziewczyny, za powtórne przyjęcie mnie. Postaram się wpadać częściej. Zapomniałam Wam napisać, że lekarze podejrzewają, że będzie chłopiec:-)

reklama
Vivien gratuluje chłopca: -) Super, bedziesz miała dwie parki :-)
Ja byłam wczoraj u lekarza i sie nie dowiedziałam co bede miec, ciekawe czy jakies wiesci przyniosa dzis jakies majóweczki po wizytach :-)

Do góry