reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Dla Majeczki w dniu wyjątkowego świeta samych slodkości i niezapomnianych wrażeń

machaa123112127196_gros.gif

Łania jak nas czytasz napisz co u was słychać

Iwonka super Klaudia bedzie słodko wyglądać podobaja mi sie takie duże chrzczone dzieci bo przynajmniej maja jakąś radoche ale mnie to by chyba wykleli (i teściowie i na wsi) jakbym tyle zwlekala Babcia ją juz żegnać sie uczy i pokazuje na nasz ślubny obrazek i mówi że Bozia... :sorry: mąci w głowie dziecku W końcu jeden krzyż mamy w domu to może tam pokazywać

Zuza też ostatnio sie rzuca jak się polozy to odchodzę szybko jej przechodzi Ale wszyscy maja potepienie bo jak dziecko może plakać Ostatnio widziałam akcje pod kościolem W sumie chłopczyk 3letni nic takiego nie zrobil a ta go leje po tylku i gdzie popadnie a ten jak wtedy zacząl przedstawienie to go już nie uspokoili

Mini zapomnialam wczoraj przedtem mieszkalam o połowę bliżej do Krakowa i nie w takich lasach

musze jednak kończyć bo moja królewna wstala chyba w nie humorze bo płacze

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka - I ja tez muszę napisać, że córcia napewno będzie slicznie wyglądac w tej sukience.

Naszą sukienke od chrztu wystawiła siostra na allegro, ciekawe czy ktos kupi.

A czemu mialby nikt nie kupic? My sukienke po Vanessce sprzedalismy za 170zl:tak:lacznie z plaszczykiem i kapelusikiem:tak:
a sukienke miala taka(chrzczona była jak miala 6 miesiecy)

Załączniki

• Obraz1.jpg
    Obraz1.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 34
  • rr.JPG
    rr.JPG
    17,7 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Iwonka, słodka pucusia była z Vanesski :-) Nie wiem, czy rozpoznałabym w niej teraz tego 6-cio miesięcznego bobaska. A sukieneczki obie prześliczne. Klaudia będzie śmiesznie wyglądać, jak zacznie rozrabiać w tej sukieneczce :-D

Dziewczyny, pomóżcie, moje słoneczko chodzi za mną krok w krok, dosłownie, boję się, że wreszcie ją rozdeptam przez przypadek, nic nie mogę w domu zrobić, więc siadam, a ta stoi przy moim kolanie i buczy bo chce na ręce :eek: Nie zajmie się niczym sama:no:

Migotka nie wiem co ci poradzic...ciagle piszesz o tym problemie,wpolczuje.U mnie nie ma tego problemu,juz pisalam.I jedna i druga zajmie sie soba sama,az czasami mam wyrzuty sumienia ze z nimi malo czasu spedzam.Teraz Klaudia siedzi w skrzynce za zabawki.

Ostatnia edycja:
Witam.
U nas dzisiaj wietrznie i chłodno a Natalka właśnie odkryła, jak się odsuwa szafkę pod telewizorem :baffled:.
Miku odkrył tą sztuczkę jakiś czas temu, ale tv wazy 50 kg i nie dawał rady przesunąć. Nabrał jednak krzepy i dziś rano szarpał rtv'ką aż strach , tak wiec jakąś godzinę temu wykręciliśmy kółka.
Ja dzisiaj zmykam do teściów. Pogoda się psuje. Nie pamiętam takiego maja i czerwca. Jak chcodziłam do szkoły to te miesiące były zawsze ładne i gorące aż sie nie chciało uczyc. Jak teraz człowiek ma wolne to pogoda do bani:sad:
A ja właśnie tak kojarzę czerwiec. Maj ok. a czerwiec do bani. Zawsze ( niby) jak był koniec roku to się psuła pogoda i dopiero w lipcu było goraco.

Dziś u nas tak wieje, ze mi wiatr nogi podciął ( wyszłam zza rogu) , musiałam sie P. przytrzymać, bo mnie zarzuciło.
Miku na dworze nie wytrzymał bo on nie znosi wiatru.

FAjni wasi sasiedzi,bo nam ktos dzisiaj przecial opone od auta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale element :wściekła/y:

Miałam to samo, a teraz jak się patrzę na zanikającą bliznę to myślę sobie, że znowu dać się pociąć w tym samym miejscu i dochodzić do siebie pół roku?
Ja może poczekam trochę dłużej, żeby blizny były super zagojone i będę próbowała rodzić naturalnie.
.

A ja właśnie teraz się boje naturalnego. Wydaje mi się jakieś to ... barbarzyńskie. Jak rodziłam Miku to się nie bałam, teraz to nie wiem jak niby miał by wyjść " tamtędy". Bólu ze skurczy się nie boje , tylko tego wyjścia dziecka.

Na tym zdjeciu ta dziewczynka tez byla chrzczona jak miala ponad roczek,ale watpie by moja Klaudia tak siedziala na tej lawce:sorry:
Jak zobaczyłam foto sie mocno zdziwiłam. Musiałabym chyba nafaszerować Młodego relanium, żeby tak usiedział.
Sukienka piekna. Ta dziewczyna z tym wiankiem uroczo wygląda. Klaudia tym bardziej pieknie bedzie wyglądać.

To Vanesska tak mnie gryzla jak byla w wieku Klaudii,dosc dlugo to trwalo.Czasami zauwazylam ze ma chec tez w zlosci ugryzc podloge.
mnie Młody gryzie i podłogę też.

Byłam dziś na zakupach bieliźniarskich.
Naczytałam się o dobrym doborze stanika i poszłam na zakupy. Przymierzyłam chyba z 50 szt i nic nie kupiłam:baffled:. Nie mają takiego rozmiaru na sklepie.
Idę na zakupowy wątek...

Ostatnia edycja:
Witam Was,
przede wszystkim,
wszystkim JUBILATOMI SOLENIZANTOM STO LAT:-)
wpadłam tylko na chwilę bo załatwiałam dokumenty do pracy jakieś badania kontrolne, a jutro jadę do swojej firmy, ciekawe czym mnie obdaruje mój szef:eek:. Nie będę pewnie często zaglądać ale jak tylko znajdę chwilkę to na pewno zajrzę do Was. Trzymajcie kciuki jutro, żeby mnie nie zwolnił, jadę 370 km i wcale bym się nie zdziwiła jak bym pojechała tylko po zwolnienie:baffled:

Szopek napisz gdzie przeczytałaś o dobrym doborze stanika bo mnie już coś trafia bo ja aż sie boje kupować kolejnego a na musa muszę Już mam do kolekcji 3 po porodzie ale są okropne W sklepie wszystko ok sie wydawało a teraz mi w każdym wylażą Przedtem nie mialam takich problemów Mam jeden dopasowany dobrze ale to pod sukienke ślubna kupiony (chyba miałam wtedy powiekszone przez hormony)tak leżał a teraz go ciągle piorę ale już sie zniszczył trochę

Sylwia na watku ciuszka cudenka...wstawilam nie dawno linki gdzie na temat doboru stanika o czym teraz tak wszedzie mowia i pisza.W sumie zasada jest kupowac stanik w rozmiarze mniejszym niz zazwyczaj pod biustem ale wtedy o rozmiar wieksza miseczke.
Edit
Znalazlam https://www.babyboom.pl/forum/3634812-post1369.html
Polka powodzenia,a jak bys zaczela prace to sie przeprowadzasz?

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór!
Przepraszam, że tak tylko wpadam na chwilę, ale jak się sypie, to kilka rzeczy na raz. Dziś zepsuł mi się laptop.To znaczy da się naprawić, ale jest to koszt no i komputer to moje podstawowe narzędzie pracy więc musiałam dziś kupić nowy a ten poprzedni będzie jako zapasowy. W związku z tym miałam dziś pół dnia latania :eek:
Jutro będę nadrabiać zaległości związane z pracą itd.

Pozdrawiam Was serdecznie kochane majówki.

Do góry