reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Dzień dobry :)

kwiateczek - Szkoda, że u mnie ciągle kłopoty finansowe, bo też bym kupiał córci jakiś basenik, chocby najzwykleszy, ale do lata cos musze wykombinować .

iwonka - Gratuluje córci wygranej w konursie :)

panna migotka - Wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy ślubu. Wiele wspólnego szczęścia :)
Czyzby chodziło Ci o "Brzydulę"? Ostatnio czytałam właśnie w gazecie, że 29 ostatnio odcinek był.

kamilka - A Wam gratuluje pierwszych kroczków :)

Ostatnia edycja:
reklama
Czyżbym zatem miała szansę na grzeczne dziecko w przyszłości? :-) Czyli jednak jest nadzieja!:-D

Panistepelek, chodziło mi o Na Wspólnej :rofl2: Dziękuję za życzenia!

migotka - Ooo... to ten tez się już skończył? Kurdę, jakoś wcześnie, mogliby poczekac chociaż do końca czerwca. teraz 3 miesiące samych powtórek :-/

Witam,

Migotka - wszytskiego najlepszego z okazji rocznicy. Jka położycie mała spac to może coś jeszcze poświętujecie;-)

Iwonka - miałysmy @@@ 8 maja , mam zapisane. A ja jeszcze jej nie mam i nawet sie nie zapowiada. Tyle że to moja druga dopiero będzie:tak:

panistepelek - no ja opłakuję "Brzydulę";-)trza wytrzymac do wakacji

Ja chciałam dzisiaj z mała pójść na szczepienie ale dzisiaj nam godziny nie pasują. Idziemy w czwartek. Boję się jak ch...a.
Co do drugiego dziecka to ja chciałabym ale jak mąż będzie w domu a nie w delegacji. Jeszcze trochę trzeba będzie poczkeać.
Buuu, u nas znowu się chmurzy:crazy:

a podobno dziewczynki spokojniejsze.... :-p

Jest taka niepisana reguła ze jak jedno dziecko jest bardzo absorbujące to drugie będzie grzeczne . Oby tak było, bo ja z drugiego urwisa też sobie nie wyobrażam , a chciała bym mieć jeszcze jednego smyka :-D
tego się boję :tak:

Pola mnie straszyli ze jak pierwsze dziecko takie grzeczne,spokojne ,bez kolek i wogole to drugie mi da popalic a tu niespodzianka i obie bzproblemowe jak niemowlaki byly.Teraz to Klaudia zaczyna dopiero pokazywac rozki :sorry:

Szymon miał co prawda kolki, ale na błogosławionym Babyboom przeczytałam o Sab-Simplex przecudownych kroplach, które w 2tyg rozprawiły się kolkami :tak:, a tak faktycznie nie mam żadnych problemów. Mały od poczatku przesypia praktycznie całe noce, nie był nauczony bujania czy tam kołysania,nie wiem, co to ząbkowanie itp i mam nadzieję, że drugie też takie będzie :tak::tak::tak: oby...

Myślę (a raczej mam nadzieję) że 3 lata róznicy między dziećmi jest sensowne. Co prawda nie wiem, jak miałabym zorganizować sobie opiekę nad nimi, ale dla chcącego nic trudnego :-)
Iwonka, Jo-anna-son, Ola K. Wy macie podobne różnice wieku między Waszymi dziećmi. I jak sobie radzicie? tzn. czy dobra jest taka rtelacja, czy może czekac dłużej?

pola ja myslę że 3 lata różnicy sa ok. Między mna i moim bratem jest taka różnica i super się zawsze dogadywaliśmy. Ja chcę żeby różnica własnie max była 3 lata:tak:

Pola przypomniało mi się jak niedlugo po porodzie byłaś na czele klubu "nigdy więcej" :-D:-D;-)ale to święta prawda że się zapomina To czekamy na kolejnego może dziewczynkę? Chciałabyś?
Ja się łapię na tym że im dłużej mija i Zuza jest już taka samodzielna i kumata tym gorzej wyobrażam sobie drugiego dzidziusia Bardzo bym chciała ale w tym roku raczej świadomie się na niego nie zdecyduje Może jak Zuza skończy 2 latka to pomyślimy a i chyba chciałabym drugiego chopca no ale jakby była druga dziewczynka to też fajnie

Panna Migotka samej milości dla Ciebie i męża
solsikke10.gif

Jednak nigdzie nie pojedziemy :-(

Pola przypomniało mi się jak niedlugo po porodzie byłaś na czele klubu "nigdy więcej" :-D:-D;-)ale to święta prawda że się zapomina To czekamy na kolejnego może dziewczynkę? Chciałabyś?
Ja się łapię na tym że im dłużej mija i Zuza jest już taka samodzielna i kumata tym gorzej wyobrażam sobie drugiego dzidziusia Bardzo bym chciała ale w tym roku raczej świadomie się na niego nie zdecyduje Może jak Zuza skończy 2 latka to pomyślimy a i chyba chciałabym drugiego chopca no ale jakby była druga dziewczynka to też fajnie
:-D:-D:-D i najfajniej by było, gdyby ktoś to dziecko za mnie urodził :-D:-D:-D
u mnie odwrotnie, im Szymon starszy, tym bardziej chcę drugą dzidzię i dla mnie nie ma żadnego znaczenia, czy będzie to chłopiec czy dziewczynka. Nawet przez moment nie pomyślałam, że fajnie byłoby mieć dziewczynkę.
Ja jestem jedynaczką i chyba dlatego chcę, żeby Moniek miał rodzeństwo bez względu na to, czy to będzie braciszek czy siostrzyczka... najwyżej mężczyźni zdominują mój dom :-D:-D:-D

reklama
to "Brzyduli" tez nie ma ?? :sad:
n o wlasnie,ja wczoraj siadam a tu zonk:baffled::baffled::baffled::baffled:teraz musze poszukac kiedy powtarzaja bo nie ogladalam od poczatku:tak:
Kurcze dziewczyny te co mialy @@@@ raem ze mne miesiac temu,kiedy dostalyscie wtedy? Ktorego? Bo mi sie skasowal suaczek i jak na zlosc zapomnialam kiedy mialalm poprzednia @@@ bo dzis znow dostalam okresu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kwiateczek wiem,widzialam tez wczoraj te jedyneczki :-)
Iwonka chyba Ci dobrze wyszlo bo ja ostatnio dostalam a Ty mialas juz w polowie czy koniec a ja teraz bede miec w okolicach soboty:tak:w srode ostatnia tableta:sorry:

Do góry