reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

A ja kupilam dwa tyg temu fotelik dla Vanesski i meilowalismy ze sprzedawca bo okazalo sie ze nia maja koloru tego co ja wybralam ale ze beda miec i takie tam,jeszcze w poniedzialek na potwierdzenie znow sie pytalam czy beda ,tak beda na pewno.A dzis telefon ze niestety nie maja i miec nie beda.Kuzwa tyle czasu czekalam a juz bym dawno miala od innego sprzedawcy.No nic ,dobrze ze nie wplacilam im kasy na konto.
Pola oby goraczka juz spadla Szymonkowi
Migotka u nas w przychodni jak szczepia to tez trzymam dziecko na kolanach,nawet wydaje mi sie ze tak latwiej dziecko utrzymac niz polozyc i trzymac tylko nooge,Klaudia by sie wyrywala.
Kwiateczek to ile dni w tyg bedziesz chodzic do pracy?

Szopek bo zapomnialam napisac wczesniej ze ja mam emulsje dla dzieci ZIAJKI ktora odbija i UVA i UVB promienie i dobrze sie wchlania i rozprowadza choc poczatkowo tez jest bialy nalot.Bez konserwantow,sztucznych barwnikow i alkoholu

Mm spoznione zyczenia z okazji rocznicy slubu!
poinw0.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiateczek to ile dni w tyg bedziesz chodzic do pracy?
Nie wiem.Babka idzie mi na reke bardzo.Mam miec 16 godz/na tydz.Teraz G ma wolny tydz wiec zaczynam we wtorek no i bede tez w srode w pracy dalej nie wiem bo to zalezy od zwolnienia G.ZOBACZYMY NA ILE DOSTANIE.Bede chciala to jego wolne wykorzystac i isc kilka razy a potem to juz 2-3 razy by uzbierac te 16 godz:sorry:
Ide juz bo zaraz Ucan dance:tak:
.umyje sie by byc gotowa do wskoku do lozka potem:tak::-D:-D:-DOby maly spal lepiej bo dzis to sie ciagle budzil i tarl oczka,oczywiscie bez placzu sie nie obylo:no::no::no:moje biedne dziecko.ciagle cos jak jedno sie skonczy to drugie sie zacznie:-:)baffled:

Wszystkiego najlepszego dla 11 miesiecznych jubilatów.
trzydnówką.
Szymon ma ciagle 39-40 stopni i za diabła nie możemy mu zbic gorączki.
Wczoraj byłam już w szpitalu, bo nie mogłam sobie poradzić nawet go schładzając.
Zdrówka życzę

dzis mialam usunieta taka narosl z czubka glowy:no:mam szwy
Jutro G ma zabieg na nos:baffled:zostaje na noc w szpitalu.Bedzie mial to samo co ja w zeszlym roku,wycinac w srodku troche by mogl oddychac i w koncu przestanie chrapac:sorry:
Konradek ma jakiegos wirusa w oku:-(
no zab mnie boli a jutrzejsza wizyte musialam odwolac bo jade G zawiez.poniedzialkowa odwolali na wtorek o 3ej:sorry:te znowu ja musialam odwolac bo zapomnialam ze zaczynam prace o 2ej:baffled:klapa:eek:

Nieszczęścia chodzą...stadami.:no: Trzymaj sie.

Miku na Olilatum od urodzenia był. Ponoć ( tak mi mówiła położna) jak się stosuje codziennie to właśnie skóra się przyzwyczaja i nie ma efektu. Zrobiłam przerwę i skóra sie polepszyła ale nie skojarzyłam faktu.
Polecam to, ale nie wiem jaki ma skład bo wywaliłam butelkę już a kupiłam inna nivee z której jestem mniej zadowolona , ale jeszcze nie wiem czemu, po prostu. :-p

EDIT;
bo zanim zatwierdziłam to nowe posty powstały.
Ja mam z zeszłego roku taką Ziajkę. Kupowałam ją w czerwcu zeszłego roku wiec mam jeszcze teoretycznie miesiąc do wykorzystania . Choć wątpię żeby nagle w lipcu uczuliła, ale fakt - na opakowaniach ( choć akurat nie na tym) jest napisane 12 m od otwarcia.
W zeszły roku wkurzał mnie ten biały nalot, teraz jak zaczęłam smarować to jakby się bardziej wchłaniał i widać tylko na początku. Więc dopiero w wakacje kupię coś.

dzięki iwonka za odpowiedź.

Miałam robić krokiety. Zrobiłam farsz ale byłam tak głodna, ze nie czekałam na naleśniki ( działka P.)zjadłam połowę z chlebem i się pochorowałam z przejedzenia. A wszystko to po tym jak wczoraj wpadłam w depresje po obejrzeniu starych zdjęć ( tzn takich ok 7 letnich) i tego , ze się kiedyś wyglądało i nie doceniało.

Ostatnia edycja:
Witam
ja sniadanko wcinam.. potem kawa moze ktos napije sie ze mna??

adasia smaruje jje tylko mleko i poije cherbatke i jakies zupki ale nie widze narazie poprawy:-:)-:)-(

kupilam mu jeszcze Balneum uzywalimy juz tego zaraz po urodzeniu bo mial rumien poporodowy..

dzis mam wolne zaczynam sprzatanie i szykowanie na urodzinki adasia::tak::tak::tak:

Kamilka, ja też w trakcie kawusi, ale niestety w pracy...dzisiaj sama w pokoju jestem i trochę tak łyso, bo dużo osób przedłużyło sobie weekend majowy...każdy łapie chociaż jeden dzień... a jeśli chodzi o Adasia, to chyba nie można się spodziewać efektów z dnia na dzień, leczenie musi potrwać...

Majeczko, spóźnione, ale najszczersze życzonka z okazji ukończenia pierwszego roczku
poohhappy1stbirthdaynumgk9.gif

a wczorajszym i dzisiejszym solenizantkom Nikolce, Natalce, Hani i Zuzi po 11 słodkich buziaków od Matiego...

Kwiateczek, widzisz równowaga w przyrodzie musi być - jak z jednej strony wszystko do d..., to z drugiej musi być dobrze - ważne, ze wózeczek jest już u teściów...

ja do kąpieli stosowałam oillan - odpowiednik oilatum tylko od oceanic, a odkąd Mati kąpie się w wannie, to stosuję
3753_1.jpg

mieliśmy też z nivea - szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 ale nie byłam nim zachwycona...nigdy nie smarowałam oliwką i skórka jest taka fajna, aksamitna.

Ostatnia edycja:
anusiasac- uuu wiem ze nie ciekawie tak samemu siedziec wolniej czas leci i wogole..a u mnie w pracy znow jest tak ze my kawe to robiumy na wejsciu a potem wpuszczamy pacjentow zajmujemy sie robota i nawet nie ma czasu sie napic tej kawy i czesto poprostu pijemy juz zimna.. dlatego lubie sobie siasc w domu napic sie kawyyy podelekjtowac sie:tak::tak::tak::-D
a Adas no coz to wiadomo ze leki po jednym dniu nie pomoga a tym bardziej jak on jest w trakcie zapalenia skory i w dodatku taki okres gdzie wszystko silnie pyli i wcale mu to teraz tak szybko nie pomoze... dobrze ze nie swedzi go to:-:)-:)-( bo jakby jeszcze drapal to ja juz nie wiem:dry::dry:

ja zrobilam juz galaretki do ciasta a jak stezeja to bede robic mase:tak::tak: potem wkleje wam zdjecie i poczestuje wirtualnie:-):-)

Ja tez kawusie popijam a mała śpi.

Kamilka
- moaj Zuzia po Balneum miała uczulenie bo tam soja jest. Zwróć uwagę czy Twojego bąbla nie uczuli.

Witajcie.

Wczoraj zrobiłam małej kąpiel w dużej wannie, bez małej wanienki. Była całkiem zadowolona, bo mogła raczkować w wodzie. I oczywiście nie mogłam jej odciągnąć od słuchawki z wężem i łańcuszka od korka. Siedziała dłużej niż zwykle, aż stópki jej się pomarszczyły :-p

Właśnie mówili w radio o trzech przypadkach świńskiej grypy na Mazowszu. Już jest ogłoszony 5 stopień zagrożenia w 6-cio stopniowej skali. Zaczynam naprawdę się bać, zwłaszcza o dziecko :zawstydzona/y: Niby uspokajają, że szpitale są przygotowane i mają wystarczającą ilość leków, ale ja i tak im nie wierzę.

Witam,ja dopiero ze sniadankiem.

Migotka ja tez sie boje i wole unikac zatloczonych miejsc,teraz to szczegolnie czesto myjemy wszyscy rece.

Szopek to ja mam ta sama Ziajke i tam niby napisane ze zuzyc do i jest data 11.2009 u mnie.

reklama
Witam Was,
my już po śniadanku, Zosia przymierza się do drzemki:-)
Migotka, z tego co mówili lekarze wczoraj, szpitale nie są przygotowane, mówią, że to media tak informują, że wszystko jest pod kontrolą, a wcale tak nie jest:sorry:. Lepiej naprawdę uważać:eek:. My dalej w wanience się pluskamy, czekamy kiedy przejdziemy do głębokiego brodzika, sądzę że jak Zosia już stabilnie będzie stała, pewnie to nastąpi jak zacznie chodzić;-)
Kamilko, musisz obserwować Adasia, z dnia na dzień powinna być poprawa, tego Wam życzę:happy:

Dziś ostatni dzień na jakieś większe zakupki, więc jak Zosia wstanie to idziemy do Lidl-a, lubimy tam chodzić, a Zosia zawsze siedzi w dużym koszyku oczywiście nie tam gdzie się dzieci sadza tylko gdzie zakupy wkładam bo przecież, można na bieżąco oglądać co mama do koszyka wrzuca:-D

Do góry