reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wszystkiego najlepszego dla weekendowych jubilatów/jubilatek i dzisiejszej Nastusi Zwolinki.

Ja już pojadłam chińszczyznę ... tylko taką z Łęgowa czyli zupka "chińska" Złoty Kurczak z Vifona.

Już 3 dzień ją odchorowuje bo mam kłopoty z wątrobą i jeść jej nie powinnam, ale nie potrafiłam się jej oprzeć. Już nałykałam się prochów
, nie mogłam poraczyć się piwem w weekend, sałatka z pieczarkami mnie omineła, dziś P. kusił mnie colą, ale nie mogę nic niezdrowego, ciezkostrawnego czyli dobrego.

A z innej beczki...az sie nóż w kieszeni otwiera Nocny spacer bez ubrania - Informacje - portal TVN24.pl - 02.03.2009

reklama
kwiateczek nie wiem co się stało, ale na widok Konrada moja mała zaczęła płakać :szok: może serce jej złamał paskudnik ;-)

Kinia nie mozliwe:no:moj synek bedzie szanowal kobietki:tak::tak::-)
Kondzio wlasnie mi wstal z drzemkiu ciekawe kiedy pojdzie spac:baffled:

Migotka ja juz cos podobnego widzialam,boshhh jak tacy nieodpowiedzialni ludzie moga miec dzieci:no:
Pamietacie jak pisalam o znajomej ktora karmila dziecko wszystkim,szczawiowka ona ma teraz 6,6 mies:dry:dzis sie dowiedzialam ze daja jej kinedrki te czekoladki,do picia herbate jak sie babci przypomni(ona teraz sie nia zajmuje)i je obiad wieczorem z nimi,jak wroca z pracy i to co oni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mowilam jej jak dziecko sie karmi a ona nic nie zmienila i mama jej robi to samo:szok::wściekła/y::no:podobno karmoia ja tylko cistkami i jak im sie przypomni to daja obiad:wściekła/y:nigdy nie gotowali jej osobno:szok::szok::szok:daja takie przyprawione sola i wogole:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:widac ze im brakuje klepki ale ponoc ona ciagle placze i nie dziwie sie:no:acha,nie karmila piersia bo nie mogla wszystkiego jesc.Ponoc kilka dni po porodzie najadla se chrupek orzechowych a mala byla cala bordowa.Znajoma wpadla wykapala ja w krochmalu a dziecko az odetchnelo jak ja wlozyla do wody:no:boshhhh mam ochote jej w pysk dac:dry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:szkoda dziecka a rodzice nie rozgarnieci:-(

szopek to straszne!!!!!!!!!! aż ciężko na cos takiego parzeć:wściekła/y:
a oglądałyście uwagę????? pedofil się wypowiadał!!!!!!! stwierdził,że dla niego więzienie to nie kara!!!!!karą dla niego jest to,że musiał skończyć z dziećmi!!!!!!!! mieszkał obok dwóch przedszkoli!!!!!!!!! szok normalnie jakbym widziała go na żywo to bym mu jaja obcięła!!!!!!!!

a oglądałyście uwagę????? pedofil się wypowiadał!!!!!!! stwierdził,że dla niego więzienie to nie kara!!!!!karą dla niego jest to,że musiał skończyć z dziećmi!!!!!!!! mieszkał obok dwóch przedszkoli!!!!!!!!! szok normalnie jakbym widziała go na żywo to bym mu jaja obcięła!!!!!!!!
czy ten facet nie bywał jako ekspert w rozmowach w toku??
wiesz, ja chyba nie potrafię uwierzyć, że takie rzeczy mówi się seria i dlatego miałam wrażenie, że to było powiedziane ironicznie.. ale pewnie się mylę.
wierzę w to że jest winny, ale nie jestem w stanie uwierzyć, że takie rzeczy się mówi.. w taki sposób..
pewnie nie rozumiecie o co mi chodzi :sorry:

Matka już pewnie " zabiła gwoździa" o stół aż jej się pół kieliszka rozlało...:baffled:

Jaka w tym sprawiedliwość, ze wiele rozgarniętych par nie może mieć dzieci a takie ograniczone buractwo mnoży się ponad miarę ( każda ilość powyżej zera w ich przypadku).
kwiateczek- ja myślę, ze takie dzieci jak z tego filmiku to nie znają zdrowego jedzenia tylko ziemniaki solone wcinają i to pewnie do reki im rodzice dają, bo po co miksować. Popijają herbatą z saszetki, chrupkiem zakąszą i po kłopocie.

W wielu miastach robia tak, ze w meliniarskiej dzielnicy budują ładne osiedle i w ten sposób ratuja dzielnice przed totalnym slamsem. Mieszkałam kiedys w takim miejscu. Koło naszego osiedla stały kamienice w których mieszkał w duzej części margines społeczny. Ciagle widziałyśmy taką babkę nawaloną a za nia zawsze latały dzieci nie wiem z 4 sztuki na oko rok po roku, brudne, w szmaty poubierane.
Kiedys idzie ta ladara, za nia te dzieci i proszą " mamo kup nam chleba, nic nie ma w domu do jedzenia" a ta" zamknijcie się ! k***a! nie mam pieniedzy zasiłek za tydzień dopiero!" Ledwo sie trzymała na nogach taka pijana była.:wściekła/y::crazy:

Pedofile to mają takie myślenie, z oni pomagają tym dzieciom bo je kochają, a rodzice zaniedbują. A dziecięca seksualność jest jak każda inna i one to lubią. Czytałam kiedyś wywiad z takim typem co jakąś stronę www prowadził dla pedofilii.

Ostatnia edycja:
Pedofile to mają takie myślenie, z oni pomagają tym dzieciom bo je kochają, a rodzice zaniedbują. A dziecięca seksualność jest jak każda inna i one to lubią. Czytałam kiedyś wywiad z takim typem co jakąś stronę www prowadził dla pedofilii.
słyszałam o nim. gadał coś o dobry pedofilu.
koszmar. najgorsze jest to, że większość z osób o takich skłonnościach sama była w dzieciństwie molestowana. w jakiś statystykach to przeczytałam. ja nie rozumiem tak można nie pamiętać co się wtedy czuło i robić innym to samo :confused:

ja jestem strasznie przewrażliwiona jeśli idzie o sprawę molestowania. wszyscy w moim otoczeniu to wiedzą.

reklama
niepotrzebnie poruszałam ten temat:no: aż się przykro o tym czytać:sorry:
wiesz co jest pozytywne w tym wszystkim?
że ludzie zaczynają mówić na temat molestowania dzieci. nie jest to temat tabu. zaczynają dostrzegać problem i działać. kilka lat temu takie sytuacje były "trzymane w czterech ścianach". dzieci nie mówiły o takich wydarzeniach bo najpierw się bały, a jako dorosłe osoby się wstydziły. jak się wydało, że dziecko jest molestowane, to było wyśmiewane przez dorosłych i rówieśników na podwórku. teraz wiedzą, że wstydzić powinni się sprawcy, a nie ofiary.

Do góry