reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

To znowu ja..
Robie PITy. Co prawda jeszcze nie swój bo nie mam z roboty, ale rozliczyłam już rodzinke. Mają nastoletnie dzieci wiec nie mam problemów z odliczeniem kaski za wychowanie, ale jak z naszymi majówkami??
Odliczmy całą kwotę bez względu na to że urodziły sie w połowie roku??
Tak było przy rozliczeniach za 2007r. Teraz nie mogę znaleźć w urzędowych objaśnieniach nic wskazującego na to coby się zmieniło od ubiegłego roku....
Więc wygląda na to że możemy odliczyc kwote cąłoroczną. Ale czy na pewno...
Jak ktoś wie na 100% to się podzielcie wiedzą.
Jak nie - to ja powinnam jeszcze dzisiaj mieć wieści z US na ten temat - jeżeli to Was interesuje.

reklama
Iwonka kurcze nie ma go jeszcze.Podzielili dzieci bo widze ze w kolejnosci alfabetycznej sa:angry:moze za tydzTa gazeta to Skegness standard:-)
Moj maly spal tez godz tylko.Wstal o 6.45 a poszedl spac dopiero o 11:szok:nie wiem co z nim czasem po dwoch godz idzie spac a tu dzis tyle wytrzymal,zwazywszy ze w nocy nie spal 2 godz:baffled:

Biedna Kathy i mala no ale moze w koncu sie pozbeda bolu brzuszka i bedzie spokoj na dobre:tak:

Nie moglam wejsc na bb,caly czas error byl:angry:
Oki lece zupke dac Konradkowi i lecimy na spacer:-)
papa

To znowu ja..
Robie PITy. Co prawda jeszcze nie swój bo nie mam z roboty, ale rozliczyłam już rodzinke. Mają nastoletnie dzieci wiec nie mam problemów z odliczeniem kaski za wychowanie, ale jak z naszymi majówkami??
Tak było przy rozliczeniach za 2007r. Teraz nie mogę znaleźć w urzędowych objaśnieniach nic wskazującego na to coby się zmieniło od ubiegłego roku....
Jak nie - to ja powinnam jeszcze dzisiaj mieć wieści z US na ten temat - jeżeli to Was interesuje.
Witam :0 kangurka, my mamty to szczęście, że jeszce załapałyśmy się na odliczenie całości i na picie O nie wypełniamy dlatego ostatniej strony... częsciowe odliczanie dzieci wchodzi w rozliczeniach za 2009 rok, ale nas to tez już nie będzie dotyczyc, no chyba, że którejś z nas uda się urodzić jeszce w tym roku....:-D:-D:-D

halo halo, mam nadzieje,że jescze mnie pamiętacie.
Wróciliśmy z Polski. Tam niestety nie mam dostępu do neta. Przywiozłam teściową i wprowadzam ją we wsyztsko. W Polsce jedna przykra dla mnie sprawa ale opiszę jutro na zamkniętym
Póki co całuski i pozdrawiam
witamy cfcgirl, nie opuszczaj juz nas na tak długo i zdawaj relacje, jak się sprawuje teściowa
Hej mamy!
Wszystkiego najlepszego dla Klaudusi, uśmiechaj się często Myszko, bo piękny masz uśmiech!!!
ja chcę się pochwalić, że jutro idę do fryzjera :-):-):-) Walnę sobie jakieś pasemka, a co. Co prawda z kasą krucho, ale od czasów ciąży NIC sobie nie kupowałam, muszę w końcu pomyśleć o sobie. Poza tym przeprowadziłam bardzo poważną rozmowę z moim mężęm, że jeśli tak dalej będzie ch...owo jak jest, to chcę wnieść sprawę o rozwód i żeby mnie trochę udobruchać powiedział, że weźmie mnie jutro do kina :confused::confused::confused: Zobaczymy!
przyłączam się do życzeń- tych zaległych także....jakoś sie opuściłam ostatnio...be ciocia be.. shanta, no to dzień pełen atrakcji przed Tobą...podziel sie wrażeniami:tak:

Zapomnialam ze chyba dzis Kondzio bedzie w gazecie:-)ten konkurs,amietacie:tak::tak:musze leciec kupic jak usnie:-)

koniecznie zrób zdjęcie gazety i wstaw nam

Ja dzowniłam do lekarki. Nie chciałam od razu małej pchać do chorych dzieci. lekarka powiedziała że najprawdopodobniej małej obrzęk w nosku został i stąd to bulgotanie. Gdyby miała mieć zapalenie płuc to już dawno by miała. Tak więcjestem spokojna. Pójdę jeszcze może jutro do niej żeby profilaktycznie ją osłuchała. :tak:

Spadam na spaceer a potem do rodziców więc pewnie dzisiaj się już nie odezwę. Buziaki;-)

super, że wszystko dobrze...przed nami morfologia jutro lub w piątek i tez zaczniemy spacerować, jeśli wszystko będzie dobrze..a w poniedziałek byli u nas znajomi z 2-letnią dziewczynką i dzisiaj w nocy ona wymiotowała i ma biegunkę....:szok::szok::szok: czyżby matik jeszcze zarażał???? a może u nas w mieszkanku jest plaga wirusów???

Dostałam smsa od Kathy, znów jest z małą w szpitalu, już drugi tydzień!! Mała ma bakterie Clebsiella, wyczytałam sobie w sieci, że one powodują m.in. zapalenia płuc, a u niemowląt zakażenia układu pokarmowego, kolki, bóle brzucha. Mam nadzieję, że im pomogą wreszcie!!! I coś mi się widzi, że te jej kolki to mogły być od tych bakterii (często dzieci zarażają się tą bakterią po urodzeniu w szpitalu, i nosicielstwo może utrzymywać się długo, do kilkunastu miesięcy), może ją wyleczą i nareszcie będą miały dziewczyny spokój.... dobrze by było!

o ja pierdziuuuuu, że tak powiem...:szok::szok::szok: oby wszystko się szybciutko wyjasniło

Iwonka kurcze nie ma go jeszcze.Podzielili dzieci bo widze ze w kolejnosci alfabetycznej sa:angry:moze za tydzTa gazeta to Skegness standard:-)

szkoda....będziemy czekać

Witam
To znowu ja..

Jeszcze w tym roku cała kwota ( która jest tak czy owak niższa niż w zeszłym roku) a w przyszłym roku mamy już będą odpisywać już proporcjonalnie. Tak mi powiedziały panie w Urzędzie.

Dziubek ciesze się, że to nic malej nie jest.

Biedna Nelka, oby tym razem już wyleczyli i kolki się skończyły.

Ja widziałam kiedyś w TV jak robili takie rzęsy,wiem , że to standard w tzw holiłud. Wiec powiało wielkim światem;-)

Witam :0 kangurka, my mamty to szczęście, że jeszce załapałyśmy się na odliczenie całości i na picie O nie wypełniamy dlatego ostatniej strony...

Jeszcze w tym roku cała kwota ( która jest tak czy owak niższa niż w zeszłym roku) a w przyszłym roku mamy już będą odpisywać już proporcjonalnie. Tak mi powiedziały panie w Urzędzie.

Dzieki, ja tez juz mam wieści prosto z Urzędu, które potwierdzają to co napisałyście :blink:
No to nam się lapło :-)

Idę zapodać Wstreciuszkowi obiadek:tak:

Kurcze niefajnie z Kathy i Nelcią, mam nadzieję, że szybciutko będzie poprawa, tym razem bez żadnych nawrotów...za dużo się już nasiedziały w tych szpitalach :-(

Co do PIT-ów nas rozlicza moja Mama, ja zupełnie się na tym nie znam, wiem, że to nic trudnego, bo praktycznie samo się robi, ale wolę się do tego nie dotykać. My rozliczamy się po raz pierwszy razem z R w tym roku, odliczamy Amelkę i internet :tak::-)

Dziewczyny ja tylko przelotem,byla u mnie niespodziewanie polozna srodowiskowa po raz ostatni(mowila ze bedzie jak mala skonczy 9 miesiecy )
O Kathy wiem,klikalam z nia na gg tez. Biedna Nelcia.Mam nadzieje ze okaze sie ta bakteria przyczyna tych kolek i wogole i wkoncu wylecza Nelcie :-)

reklama
witajcie majóweczki:tak:
Panna Migotka dobry dermatolog powinien pobrać wyskrobinki z tych plamek i przebadać je ale niestety trudno trafić na dobrego lekarza:tak:
Dziubek fajnie ze nic małej nie jest:tak:
Olu dziękuje za wieści od Kathy biedne obie z Nelcią oby w końcu doszli od czego biedna mała tak się męczy z takimi kolkami i coś pomogli:tak:

Do góry