reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

reklama
dziubek - mam nadzieję, że po wizycie u pediatry wszystko będzie okej w kwesti tego noska.

Wszystkiego dobrego dla Klaudii :)

Dzisiaj naszej pediatry nie było więc nie wiem co z tym charczeniem wnosku małej ale jutro dzwonię rano do lekarki. Zobaczymy co powie.

Miałam teraz odwiedziny sąsiadki z 2 letnią córką. Zuzia byla bardzo zainteresowana zabawa z nią. Teraz padła mi ze zmęczenia:tak::-)

A ja lecę odpoczywac bo zaraz następne odwiedziny:tak:

to i ja coś napiszę bo niestety ostatnio trudno w ciągu dnia mi usiąść do komputera Majka zaraz chce robić to co ja i ledwo udaje mi się coś poczytać a co dopiero mówić o pisaniu
Zaległym mały miesięcznym solenizantom wszystkiego najlepszego i dla Klaudusi wielki buziak :tak:
moje dziecię śpi właśnie co oznacza masakrę wieczorem ale co poradzę padła i już ostatnio śpi tylko raz w ciągu dnia tak koło południa ale dzisiaj wstała o 6.30 usnęła o 9 no i teraz:dry: poza tym możemy pochwalić się pierwszym ząbkiem :-)
Mam do Was mamusie drogie pytanko czy u Was też każde przebieranie i zmiana pieluszki to taka maskara?? u nas jest strasznie moje dziecko nie czasu żeby się przebrać żeby gdzieś powłazić coś pokombinować i nie zamierza tracić czasu na ubranko czy zmianę pieluchy:dry:

Puchatka - gratuluję pierwszego ząbka. Co do przebierania to u Nas jest różnie. Czasem córcia grzecznie leży a czasem ciągle próbuje siadać, albo przekręca się na brzuszek, albo koniecznie sięgnąć po coś.

Mam do Was mamusie drogie pytanko czy u Was też każde przebieranie i zmiana pieluszki to taka maskara??

Daj spokój!
Uwielbiałam miesiacami przewijanie córci - to były fajne chwile spędzone na gadaniu na przewijaku ;-)
Teraz to koszmar! Jak tylko się da to urabiam tatusia (raz dziennie, bo i tak go nie ma w domu) w zmienianie pieluchy, bo ja nie mam cierpliwości i siły na walkę z małym bąkiem :baffled:
Nikol nie płacze, ale tak się wierci, obraca, wstaje, zjezdza z przewijaka, ze brakuje mi co najmniej dodatkowej pary własnych rąk!!
Przebieranie ciuszków, to jeszcze jako tako, bo w różnej pozycji mam już opanowane upychanie dziecka w ciuchy :eek:, ale ubranie RÓWNO pieluchy to nielada wyczyn :angry:

Kangurka u nas ubranie to tez wyczyn:tak:juz wszytkim zabawialam go_Obecnie zachwytem jest spinka do wlosow bo ma zabki i cos nowego:tak:juz nie mam co mu dac:no:jak jest tatus to zawsze razem przebieramy,ubieramy bo sama jestem bez szans:no:ma tyle sily ze szok.Nie myslalam ze takie dziecko tyle moze miec.A jak chce uspic bo samemu za dlugo schodzi to to wygina sie na banana ale w druga stronbe tak ze nie moge go utrzymac:szok::no:

reklama
Witam po ciężkim dniu.
Buziak dla Klaudii i dwóch Zuzek :-)
Ubieranie u nas nie jest takie złe. jakoś daję sobie radę z małym wiercikiem. Zawsze mam coś pod ręką żeby ją zabawić. Ostatnio furorę robią dzwonki bambusowe. Zawiesiłam je w pobliżu przewijaka. jak nie mogę sobie dać z mała rady to uderzam w nie a ona się śmieje z dźwięku :-)
uciekam szykowac kąpiel i kolację. Miłego wieczoru.

Do góry