reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Witam się znów wieczorkiem,

Tak po krótce, przeleciałam po łebkach, więc przepraszam, jeżeli na coś nie odpiszę...

Na początek 100 LAT DLA " DZISIEJSZYCH" MALUCHÓW!!!

Dziubek, no właśnie jeszcze nie wiem dokładnie, ale bardziej artystycznie, tzn jakaś fotografia, grafika itp :tak:

Ha-NN-aH, a może to poprostu ze śliny, Amelia jakiś czas temu miała takie lekko chropowate czerwonawe krostki, okazało się, że to ze śliny, gdy śliniła się tak strasznie przy ząbkowaniu

Jeżeli chodzi o Kathy z tego co wiem, rozmawiałam z nią jakiś czas temu na gg, to zwyczajnie w świecie brak jej czasu, ale jest ok

Mężuś się zreflektował i na przeprosiny kupił mi dziś nową zabawkę, którą teraz sam obczaja :dry:

Uciekam, Buziaki miłej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też się witam standardowo wieczorem

Wszystkiego najlepszego dla malutkich solenizantów, sto lat, sto lat!

Ja jutro z Amelką idę do lekarza, bo ciągle ma te suche plamy na skórze. Wydawało mi się na początku, że Oilatum pomógł, ale chyba było to moje pobożne życzenie.

I też tak w ogóle mam doła i szlag mnie trafi. Do niedawna Amelka spała jako tako, czasem wystarczyło jej, że dostała smoka i spała dalej. Teraz są ciągle problemy. Albo ryczy wieczorem zamiast iść spać, albo budzi się kilka razy w nocy i też płacze. Najgorsze jest to, że jak A do niej wstaje to nic to nie daje, muszę ja ją wziąć, żeby się uspokoiła. Karmienie nocne też na mojej głowie, bo tak samo od niego nie pije. Nie wspomnę już o tym, że sama nie zasypia, muszę ją nosić. Cały czas jestem niewyspana, zmęczona, odbija się to oczywiście na wynikach (albo raczej ich braku) w pracy. Zwolnia mnie stamtąd, jak w mordę strzelił. Ale to akurat mam gdzieś. Marzy mi się, żeby przespać w nocy choć 6 godzin bez przerwy.
Sorry za to smęcenie, po prostu dzisiaj mam wszystkiego serdecznie dość

shanta to chyba niestety urok Amelek, u mnie było to samo, czasem jest, a jeżeli chodzi o usypianie itp, też zasypia u mnie, a w nocy też ja muszę iść :tak:

Dotkass, dzięki za pocieszenie :-) Nie żebym jakaś zołza była, ale zawsze to raźniej jak ktoś iny też ma przewalone ;-)

Cholera, mnie też wcięło suwaczek :baffled::baffled::baffled:

Idę spać, dobranoc

Shanta jak bym czytala siebie:sorry::tak:Konrad tez wstaje 1000 razy w nocy,jesc juz nie chce:no:wczesniej zjadl i poszedl spac a teraz :no:to zeby,dokucza mu bol i mysle ze u Ciebie to samo:tak::tak::sorry:
Moj suwak tez znikl:dry:wczoraj byla info ze odnawiaja cos wiec pewnie dlatego:tak:Dobrej nocki zycze:-);-);-)

kangurka - Ja jak nie karmiłam w nocy to takie potem miałam pełne piersi, że samo kapało.

Mykam już spać. Zapewne zajrzę jutro.

Kangurka skoro dajesz jej kaszki Bobovity to mleko bebiko dawaj bo na nich sa te kaszki o ktorych pisalas,kaszki Nestele sa z tej samej firmy co Nan

Ja mam jakiegos dola i wogole nie mam glowy do niczego,W dzien nie mam nawet czasu tu zajrzec bo trzeba sie dziecmi zajac a jak jest chwila spokoju to wtedy czas na gotowanie i sprzatanie,zreszta same wiecie he.
Wiemy, wiemy :nerd:

A co do mleczek - będę myśleć i może w między czasie zdołam wreszcie poradzić się pediatry naszej. Nie zamierzam karmic Nikolki każdą marką. Myślę ze albo zostanę na NANie albo zmienie na Bebiko. Zobacze jak nam pójdzie.

kangurka - Ja jak nie karmiłam w nocy to takie potem miałam pełne piersi, że samo kapało.

Panistepelek - ja widzisz już chyba za duzo mleka nie miałam, bo nie dawałam cyca już półtorej doby i tylko lekko stwardniały. Nikolka bardziej bawiła się moimi piersiami i to dosyć krótko, stąd pewnie niewielka ilość :sorry2:
Dałam Nikolce jeszcze dzisiaj wieczorem, bo nie chcę odciągać a nie chcę też zapalenia dostać.

Witam poznym wieczorkiem !!
Dzieki kochane ze jeszcze nas z Nicolka pamietacie!! I odrazu w imieniu Nicolki dziekujemy za zyczenia.

U nas wszystko dobrze dzidzia rosnie a ja zapracowana, dalej ciagne te okropne nocki i nie mam na nic czasu. Od czasu do czasu was poczytuje ale o tym zeby odpisac ....to juz ciezko. Zazwyczaj padam i spie gdzie tylko popadnie:-(
Pamietajcie o Nas i mam nadzieje ze w koncu kiedys znajde dla was wiecej czasu Wybaczcie i 3majcie sie cieplutko. buziaki dla was i waszych dzieciaczkow

Hej hej,

Ja się wzięłam na sposób żeby niew stawac z małą o 6 rano. Daję jej cyca o 5 i spimy do 7 lub 7.30. No i jakoś się wysypiam pomimo że w nocy smoczka trzeba jej ze 3 razy podać. No a ja głupia zamiast wczoraj zaraz po wykąpaniu Zuziz iśc spac to oglądałam film do 22.30. No i jak ja mam się wysapć jak taka durna jestem:tak:

Dotkass- fajne masz zamiłowania. Mam nadzieję, że uda Ci się zacząć nsaukę w tym kierunku i że się spełnisz w tym:tak:

Marlene- zapracowana mamuśkaz Ciebie ale pisz czasami do nas:-)

Wiecie dziewczyny doradźcie mi coś. Moja mała jakiś tydzień temu ulała mleka aż poszło jej nosem. Wyciągnęłam to mleko fridą tyle ile się dało ale nadal jej coś charczy głęboko w nosku. Nie wiem co mam z tym zrobić. Frida nic już nie wyciąga:baffled:a Zuzia w nocy budzi się bo jej tam tak bulgocze w gardle. Niby oddychać może bo ładnie ssie cycka czy zucha smoka ale cxzy to może jej jakoś zaszkodzić??

reklama
Dla KLAUDUSI 100 lat 100 lat:-):-):-)

Dziubek
kurcze dziwny przypadek, chyba niemożliwe żeby mleczko jej tam nadal stało, może sprawdź u pediatry, spojrzy głęboko w nosek:confused:

Do góry