reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

shanta- przykra sprawa. Ciagle mówia, piszą o tym, zeby mieć siłę odejść/postawić sie, ale gdzie te biedne kobiety mają iść, co mają robić.

Z banalnych, przyziemnych spraw:
Jako posiadaczka dwóch jesienno- zimowych płaszczy w kolorze czerwonym przyznaję,że nie zakładam do nich już nic czerwonego.
Mam czerwone balerinki lakierki i też nigdy nie zakładam do nich nic czerwonego nawet torebki (co najwyżej czerwone kolczyki).itd, itd bo mam mnóstwo rzeczy w tym kolorze czy modny czy nie modny.
Kolor piękny - polecam. Choćby z ciemnymi jeansami wygląda dobrze.
Kinia- Prochowiec mam, tylko ... czarny :dry:to nie wiem czy prochowiec ( z taką ładna podszewką ,zeby mi się majtała z pod spodu). Grubo w nim wygladam :-(.( jeszcze bardziej grubo)wiec nie noszę. Ale to wynurzenia na dział zakupowy.

reklama
Ja nie wiem, czy on jest zazdrosny czy po prostu ma wrażenie, że jest panem i władcą a ja jestem jego własnością. Wiele bym dała, żeby nie był o mnie w ogóle zazdrosny. Chociaż... być może to jest takie wpadanie ze skrajności w skrajność. Sama nie wiem. Wiem tylko jedno: chcę mieć święty spokój
heh wiesz moj M jest odemnie starszy o 7 lat i uwierz teraz jak jestem w domu jest gorzej niz jak chodzilam do pracy... taka sie z niego maruda zrobila dobrze nam razem ale doprowadza mnie czasami do bialej goraczki i tak czasami was czytam i wydaje mi sie ze to jest poprostu w malzenstwie normalne

A co to ja pierwsza hmm.. spijam kawe mam snieg i piekne slonko za oknem a moje dziecie lata po chalupie jakby sie sszaleju najadlo wlasnie probuje wyciagnac deske do prasowania zza szafy zwariuje jak slowo daje :no:

Witam się dziś z rana wqrwiona na maxa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,​

Już z rana R mnie rozbroił, jak zwykle Ami nie przespała nocy (zęby, przeziębienie itp), a o 6:00 już się obudziła i poprosiłam, żeby się nią zajął, a on mi na to...qwa znów powtórka z rozrywki??? ja na to tak qwa, ja miałam tą powtórkę kilka razy w nocy, się wściekłam i wstałam poszłam z Ami do pokoju dużego i zaczęłyśmy się bawić, tzn Ami na moich oczach, a raczej oku, bo ja się położyłam i tylko podglądałam co jakiś czas jednym okiem :angry:. Jak już mój małżon się łaskawie podniósł poszedł umyć zęby (bo to było najważniejsze :wściekła/y:) i przyszedł do mnie ze szczoteczką do zębów w ustach i złożył mi życzenia urodzinowe brzmiące WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANIE!!!, a jak się zaśmiałam, że jak wogóle mógł w ten sposób to powiedział mi, "wiesz powiem Ci bardzo niegrzecznie- pie...l się"....no qwa wrrrrrrrrr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

panistepelek ja kąpię Ami codziennie, główkę co trzy, cztery dni, chyba, że się spoci to częściej, przez pierwszy miesiąc kąpałam ją co drugi dzień, teraz nie wyobrażam sobie codziennych czynności bez tego rytuału- nie zasnęła by bez kąpieli :no:

Dotkass, podobno dziecko dobrze spi gdy jest głową skierowane na północ :tak:

Podobno tak właśnie jest, z tym, że Ami tak właśnie też spała i nic nie pomogło...myślę, że tu grubsza sprawa jakaś jest, może żyły wodne- czekam nadal na ten talizman z nadzieją, że on pomoże

Miłego Dnia

Dotkass kochana spokojnie faceci tego nie rozumieja maly czasami sto razy chce smoczka a M spi i ja wstaje co 5 10 minut same wiecie co to za spanie wtedy a on no co nie wyspana jestes przeciez spal w nocy :wściekła/y:

Witam
Zosial spał dziś z głowa w drugą stronę i obudziła się tylko raz w nocy.
Może jest coś w tym co pisała Wiktoria. :dry:
Niestety głowa była skierowana na południe.

Szopek co do czerwieni: tez ją lubię. mam szpilki letnie w kolorze czerwoni-granatowym. uwielbiam je. ja tez stawiam na dodatki: czyli czerwona bransoletka lub granatowy pasek :tak:
ja się za płaszczem rozejrzę w kwietniu.

Jak zaczniesz pić do lustra, to dopiero wtedy będzie kiepsko ;-)
:no: eee. monitor to kolejny stopień wtajemniczenia ;-)

Dotkass czyżbyś dziś była o rok starsza??

idę po kawę.

Ostatnia edycja:
tylko ze z tym przestawianiem lozeczka lub poduszki jest tak ze dziala np dwa tygodnie i puzniej zeby znowu miejsce zmienic itd itd

Dotkass to ile stuknelo heh :-) Najlepszego

Tak dziewczynki jestem o rok starsza, choć wogóle tego nie czuje...stuknęło mi 28, a raczej stuknie o 20:45 ;-), śmieję się, że nastąpi zmiana, podobno człowiek zmienia się co 7 lat...wychodzi na to, że zmienie się po raz 4...ostatnio zastanawiałam się jaka jest prawidłowość tego, że akurat co 7 lat i chyba doszłam do tego...co 7 la, bo 7 dni w tygodniu, i każda zmiana następuje, gdy urodziny wypadają nam w dniu tygodnia tym samym w ktorym się urodziliśmy, heh chyba coś w tym jest :tak::-)

Idę się wykąpać

Aaaa...słyszałyście o 13 letnim ojcu w Wielkiej Brytanii, matka ma 15 :szok:, coraz młodsze dzieci mają dzieci​

No ja sobie nie wyobrażam...pytają się tego chłopca jak sobie wyobraża życie finansowe- a on się pyta co to takiego, więc pytają skąd weźmie pieniądze...i co mógł odpowiedzieć..."nie wiem". Podobno był to jego pierwszy raz, a no i podobno kilka razy nocował u tej dziewczyny za zgodą rodziców, nawet mundurek do szkoły miał u niej :szok:. Ja też dość wcześnie zaczęłam nocowanie u mojego R i ogólnie sex, ale nie aż tak :no:. U mnie było tak i jest do tej pory że z Mamą mogę rozmawiać o wszystkim, jak zaczęłam współżycie od razu powiedziałam o tym Mamie i poszłyśmy do ginekologa po piguły...prawda jest taka, że "zakazany owoc lepiej smakuje", a "na złość Mamie (można) odmrozić sobie uszy"

reklama
Dotkass :tak: ja tez moglam gadac z reszta do tej pory moge rozmawiac z mama o wszystkim zastanawiam sie jak to bedzie z malym czy to ja czy M bedzie o takich rzeczach rozmawiac no i wiadomo jak chlopaki do tego podchodza

Do góry