reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Mm o prosze jaka niespodziabnka,ja tez mialam wyslac ale jakos zapomnialam,chociarz rozmiar pasuje?

Dziewczyny jak tak czytam co piszecie kazda z Was na temat tych watkow to sie pogubic mozna,jedne chca jak najmniej tych watkow,a inne zeby bylo wiecej jeszcze watkow zeby jak to nazwalyscie jakos 'zeby nie szukac w razie czego -czegos....' i jak tu dogodzic.

Mamy 3 strony watkow bo: wlasnie dlatego ze powstawaly coraz to podobne wateczki,typu nacinanie krocza,cesarskie ciecie,o porodach czy jakos tak.Dla mnie lepiej by bylo gdyby to byl jeden watek wszystko o porodzie ale same chcialyscie i zakladalyscie co rusz nowe watki,albo bezssennosc w ciazy,a potem ktos zalozyl watek sny w ciazy...i co tu sie dziwic ze sa trzy strony.Przeciez to nie ja je utworzylam.;-)

Kamilko moge wrzucic wszystko co jest z czasow ciazy i porodu do jednego watku(do jednego wora),ale to bedzie polaczony watek i wszystko zmieszane.Tak jak dzis Migotka zajrzala sobie do imion jakie wymyslalysmy a tak by ich nie znalazla tak szybko w tym worze,bo posty by sie zmieszaly datowo ;-)
Ale decyzja nalezy do WAS! Co moge to zrobie ale nie to co Kangurka podpowiedziala bo jest to nie wykonalne i jak juz pisalam nawet nie bede pisac w tej sprawie do admina bo jest to dla mnie conajmniej dziwne.Jak ktos chetny niech zapyta sam.
A do Kangurki przeciez nikt nie ma jakis zali,kazdy wyrazil swoja opinie i tyle,to tak jakbym ja miala sie obrazic na kogos bo popral pomysl ktory mi nie odpowiada czy na odwrot.:sorry2:

Co do zakladania nowych watkow naprawde najlepiej jak sie najpierw ktos zapyta wszystkich uczestnikow naszego Maja 08' tu na ogolnym ,tak jak ostatnio np Aurelka zrobila chcac zalozyc watek dla pracujacych mamusiek.I tak powinno byc:tak: nie bylo by takich sporow jak dzis byly.Ja tez zawsze pytam jak mam jakis pomysł.Razem tworzymy nasze Majoweczki!:-)

reklama
no niby nie wymaga duzo wysilku ale trzeba sie zmobilizowac :sorry2:

Sylwia haloo jak nas czytasz odezwij sie :-)

:-)jak miło w sumie nie myślalam ze ktos zuważy moja nieobecność w sumie podczytywalam ale w środe mój zaczal bwic sie z wirusami przeinstalowaniem systemy i zaczelo mnie wywalac z niczego A raz mu weszłam na forum to cos sie stalo i musial od nowa a ja nawet nie zdażylam przeczytac No ale teraz na ferie przyjeżdżaja moi bracia to porobią za niańke a ja bede mogła byc na bierzaco Ogólnie do kitu tydzień Zuzka chora marudziła strasznie tylko nosić wozić i plakać Teraz wydaje mi sie jest już dobrze

współczuje. podawanie zawiesiny to mordęga. ja musiałam dawać zinnat. po dwóch dniach mała zaczęła kojarzyć, że łyżeczka lub "strzykawka" to znaczy będzie beee.
buźka w ciup.

Właśnie to przerabiam:no: i jak tu jej wciskać zupki na poprawe wciąż rzadkiej kupki

Panistepelek oby wszystko sie ułożylo a ty chyba mieszkasz z rodzicami w jednym domu dobrze kojarze to pewnie bedziesz przeżywać Ja mialam takie sny że mojego męza łapia po pijakui zawsze przeżywalam W sumie nie wiem czemu bo on nie wsiadł by w takim stanie ale wiadomo różnie bywa No i dla braciszka * mój były też przeżywał śmierc siostrzyczki i nawety po tylu latach to wraca A nie masz wiecej rodzeństwa

U nas miala byc Zuzia i też nie zakładalam opcji na chłopca:sorry2: No i ja dalam na drugie Adelajda wszyscy mnie krytykuja za to imie ale mi sie tak fajnie kojarzy była taka królowa i wyspa sie tak nazywa Miałam okres ze żalowałam ze Zuzia jest na pierwsze bo teraz to takie popularne no ale od 3 lat była Zuzia wiec tak zostalo i znów mam okres ze nieżałuje Ach kobiety zmienne sa:-D Teraz bym chciała chłopca ale nie wiem co poczne z imieniem bo mój chce Franka a ja takiej nie przyjme Jejku co ja pisze :rofl2:

Ja w nocz bede pryezwac jak ja jutro wrce bo tak zasypalo Nie cierpie tego

U nas za oknem piękna zima, padało padało aż napadało...teraz jak tak patzrę na te zaśnierzone pięknie drzewa, na ten nietknięty śnieg na chodnikach to nawet nie żaluję, że zima jeszcze jest, ale jak było tak niewiadomo jak to chciałam wiosny i to baaaaardzo.

Przed chwilą pocięłam się z moim R- oj chyba @ mi się zbliża i to dość wyraźnie jest odczuwalne, szczególnie odbija się właśnie na R- no cóż jest pod ręką :tak:;-):-)

Dobrej nocy Kochane, nie wiem czy uda mi się zajrzeć w weekend, jeśli nie- miłego weekendu, no i tym, które uznają jutrzejsze święto- życzę udanego stosunkowo ;-):-D

Co do zakladania nowych watkow naprawde najlepiej jak sie najpierw ktos zapyta wszystkich uczestnikow naszego Maja 08' tu na ogolnym ,tak jak ostatnio np Aurelka zrobila chcac zalozyc watek dla pracujacych mamusiek.I tak powinno byc:tak: nie bylo by takich sporow jak dzis byly.Ja tez zawsze pytam jak mam jakis pomysł.Razem tworzymy nasze Majoweczki!:-)

Ufff, jak zobaczyłam swoje imię, to myślałam, że za coś mi się zgarnie:baffled:. A tu proszę:-). Ja doskonale pamiętam, jak na początku ,kiedy nasz wąteczek się rozwijał uzgadniałyśmy, żeby nie zakładać wątków bez pytania. Dlatego, zawsze, jak zakładam wątek, to się pytałam. Myślę, że to jest najlepsze wyjście. Ale jedno jest faktem, trzeba troszkę uporządkować te nasze 3 stronki.

Dotkass,z facetami wielka bieda, ale żyć się bez nich nie da.:rofl2:
To prawda niestety :sorry2:
Ja tez sie w koncu scielam ze swoim ale to juz chyba normalka :baffled:;-)

Porzadeczki wlasnie robie i juz sa dwie strony,a jak zdecydujecie ze tematy ciazowo porodowe do jednego wora to tez moge je wszystkie tak zalatwic.Na razie staram sie je tylko w miare sciskac.:-p

Iwonka, myślę, że ciążowo- porodowe można do jednego dać- żadko się do nich zagląda, wracać pewnie będziemy ale za jakiś spory czas- tak mi się wydaje...ja szczerze mówiąc wogóle tam nie zaglądam...mam swój pamiętnik ciążowy w kompie do którego zaglądam i wspominam :tak:

Wczoraj i dzis przyszly do nas dresiki z konkursu nestle.Tak dawno temu wysylalam kupony konkursowe, ze stwierdzilam ,ze nic nie wygralismy a tu mila niespodzianka.

Ja też wysłałam kupon z paragonami, a potem sobie o tym zapomniałam. Jakie było moje zdziwienie, gdy dostałam jaśka i kocyk. Na początku nie mogłam sobie przypomnieć kto to, co to i o co chodzi :-D

Iwonka, możnaby też połączyć foty majowych laseczek i zdjęcia majowych dzieciaczków.

reklama
Do góry