reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

gdyby był watek np. żywienie i tam kolejne tematy. Ktoś o coś pyta to zakłada tam temat np. skaza białkowa.

No więc właśnie - tak byłoby idealnie.
Zebrac kilka podobnych tematów w jeden wątek.
Ja siedze na forum psiowym i tam własnie tak można podzielić do kupek podobną tematykę. Jest przejrzyściej, a jednak łatwo dotrzec do konkretnych - interesujących nas - postów.

Trzeba spytać administratorów BB. Bo zdaje się każde forum ma taką opcję, tylko trzeba ją uruchomić.
Albo najlepiej - zrobić rozpiskę jakby to miało wyglądac i to cos wysłac do Adminów z prośbą o uporzątkowanie wg wzoru. Myśle ze to jest do zrobienia.

Moja propozycja:

MAJÓWECZKI 2008

ROZWÓJ
Wychowanie naszych maluchów - zachowania, emocje...
Jak rozwijaja sie nasze maluszki?
pierwsze ząbki naszych maluchów

ZDROWIE i DIETA
Wzrost i waga naszych dzieci :-)
Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu
Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

ZAKUPY
Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi
Wózki
Pieluchy - która marka najlepsza??
Remonty i urządzanie wnętrz
Foteliki samochodowe
Chusty, noszenie
Łóżeczka dla naszych szkrabów

MY MAMUŚKI
GoToWaNiE na ekranie
Pracujące mamusie
kilogram po kilogramie-czyli jak idzie nam zrzucanie
Pora na wizytę u doktora;-)
ojciec chce kontaktu...
Urlop wychowawczy, niania czy żłobek??
Poznajmy sie
Dla Po Prawy Humorku
problemy studentek - przyszlych mam

CIĄŻA i PORÓD
Relacje z porodow.........
Przeterminowane, przenoszone, spóźnialskie... dzidzie
Kilogramy i centymetry na +
Jak uniknąć nacinania ......
Cesarskie cięcie od A do Z
PORÓD- i co nas czeka??
Sny w czasie ciąży
Nasze imionkowe typy
Torba do szpitala .......
Wyprawka dla majowego szkraba :)
Bezsenność ciążowa :/
Ciekawe rzeczy

GALERIE
Zdięcia naszych dzieciaczków
Foty majowych laseczek
Zdjęcia naszych brzuszków
USG piewrsze fotki naszych malenstw

INNE
Porady techniczne - cytowanie, wstawianie zdjęć itp...
Dostep do zamknietego watku

Zakladajac watek Jak rozwijaja sie nasze maluszki w pierwszym poscie napisalam tak
"Tu bedziemy sie nawzajem zachwalac coraz to nowymi zdolnosciami naszych kochanych sloneczek :biggrin2: czyli pierwszym usmiechem,przekrecaniem sie z na brzuszek i odwrotnie,pierwszym siedzeniem,raczkowaniem,pierwszymi krokami czy pierwszym mamo ,tato a co najwazniejsze pierwszym mamo KOCHAM CIE :tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:"
Juz polaczylam posty ,przepraszam jesli czujesz sie urazona.Poprostu zawsze jak ktos zakalada watek to sie pyta co inni o tym mysla.A jak widzisz nie tylko ja nie zauwazylam ze taki czy siaki watek istnieje,tak jest jak sie przeglada BB przez subskrycje tylko nie majac czasami czasu na zajrzenie w głab.....:sorry2:
Nikt tez nie mial na mysli zeby laczyc watku o wychowaniu z watkiem o rozwoju

Nie czuję się urażona ;-)
Po prostu wolałabym inaczej - stąd dyskusja z mojej strony. W końcu myślałam że poddajecie ten temat dyskusji, a nie z góry określonym wytycznym. Ja na prawdę nie mam nic przeciwko, jeżeli większość woli tak a nie inaczej :happy:
Wyraziłam jedynie moje poglądy - w końcu to forum.

Powyższy post (z propozycją uporządkowania wątków w katalogi) modziłam przez kilka godzin, więc już go Wam wyśle:nerd:.

Porządki zrobisz Iwonko takie jak uważasz - uważam że to żaden powód żeby się obrażać ;-)

Ja narazie znikam, bo mimo moich starań znowu inni rozumieją mnie inaczej niż bym chciała...

reklama
Dotkass - Poprostu jak tu pierwszy raz napisałam, dziewczyny stwierdził, że jestem najmłodsza.

Jak urodzilam Darka mialam 20 lat ... a poza tym nie uwazam tego ani nie uwazalam tego za zadna katasrofe a wrecz przeciwnie .. chociaz nie ktorzy mysleli inaczej :dry: Ci madrzejsci hehe ale to dluga historia

A ja z kolei jestem najstarsza (w maju 34) i w ogóle mi to nie przeszkadza :tak::tak:

Bodzio, witaj!!

Panistepelek, to prawda, że my się "znamy" długo bo od początków ciąży, co nie znaczy, że nowe osoby nie są mile widziane, wręcz przeciwnie! Więc kochana nie oszczędzaj klawiatury i pisz, pisz, pisz :tak:

A mój Mikołaj prowadzi szeroko zakrojone badania kwiatów doniczkowych, specjalizuje się w zawartości donic. Ponieważ mamy wyłącznie duże kwiaty stojące na podłodze, raczkuje sobie, wyciąga ziemię garściami, rozsmarowuje po sobie i po podłodze.

kangurka jestem ZA świetny pomysł, taki podział chyba wiele ułatwi :tak:

panistepelek, nie ważne ile masz lat...mam nadzieję, że uda Ci się "w nas wkręcić" i tu racja- jesteśmy kolejnym uzależnieniem- uważaj!!! :tak::-);-)

Mogę być Waszą majówkową babcią jak chcecie hihi

Dotkass, żebyś wiedziała, Maks też zresztą ma ciągoty ogrodnicze. Koszenie trawnika to jego hobby, a sąsiad z zawodu ogrodnik to jego ukochany wujek. Maksio zawsze pomaga w przesadzaniu kwiatków, podlewaniu, pieleniu.... nie wiem po kim to ma, na pewno nie po mnie!! Może po mojej Mamie, zresztą ma po niej jeszcze kilka cech i nawyków - i poważnie zastanawiam się, czy może jednak reinkarnacja istnieje...? ;-)

boszzz, dziewczyny zwolnijcie. Pisałam posta (co prawda równocześnie rozmawiałąm z mamą przez tel. 20 min) i co szukam go a on 3 str. dalej:szok:.
Ja nie wyrabiam z wami. A przy obudzonym Dominatorze to już w ogóle moge zapomnieć. Chociaż teraz "ciiii", nie pisze, bo zaraz ;-)

A dla mnie to troche dziwne,taki ogolny podzial jest na glownej stronie BB ,na zadnym innym pod forum nie ma takiego czegos jak wymyslila Kangurka i co to ma niby zmienic?
Ja mam 31 lat.

Ehh, ja wymiękam. Teraz zrobiło mi się tak jak Wiktori. Przeskoczyło mido posta Iwonki.

A młoda bawiła się właśnie moimi butami ślubnymi. Teraz poszła do drugiego pokoju, więc lece po nią.

reklama
dorzucę parę groszy od siebie w sprawie podziałów: uważam, że fajnie by było zrobić kilka wątków tematycznych, np. 1) zakupy, 2) rozwój dziecka 3) zdrowie itp.
jakoś nie jestem fanem tworzenia "podwątków", bo wyjdzie za moment na to, że wpadniemy na główny, powiemy cześć i będziemy skakać po innych. :-)

Do góry