reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Acha zmowilam kubusiowa firanke:-):-):-):-) ale sie ciesze
w sumie moj synus lubi ulice sezamkowa ale nie ma takiej firanki ale jesli zobacze jakies rzeczy to polacze wystroj pokoika Kubusia i Emo:-)

reklama
Wszystkie najlepszego dla małych jubilatów
Ani
Krzysia
i
Natanka

W sprawie wątków to powiem, że i nie podoba mi się , jak wszystko jest tak podziobane ale jak wszytko w jednym worze to i też męczarnia.
Powinno być tak, że wyszukiwarka szuka tylko w wybranym wątku ( bo zdaje się, nie ma tak) albo - i to jak dla mnie było by idealne rozwiązanie) gdyby był watek np. żywienie i tam kolejne tematy. Ktoś o coś pyta to zakłada tam temat np. skaza białkowa. Kiedyś dużo na ten temat pisałyśmy i teraz Migotka czy Kathy musiałyby te wszystkie strony o żywieniu wertować, żeby się coś dowiedzieć. Tak poszły by parę stron wcześniej i już. Łatwo było by znaleźć o glutenie o którym ciągle coś wtrącamy.
Tyle,ze nic nie mozemy zrobić. Mamy takie forum na jakie sie zapisałyśmy. Była zmiana suwaczków czy zmiana serwera (po którym wyświetlają sie te komunikaty i znaczki facebooka) czyli zmiany kosmetyczne.
To jest raczej technicznie niewykonalne. Moze nawet wykonalne ale ze stratą wcześniejszych danych, czyli gruba kreska i wszystko od nowa. Na to sie chyba jednak mało kto pisze , bo w końcu są tu nasze wspomnienia nawet jesli gdzieś zakopane w 76 stronie a jesteśmy na 2205.

Ja mam dwa nazwiska. Miał mój mąż przyjać moje bo on ma banalne, w końcu jednak zatrzymał bo szkoda nam było robić rewolty i potem jeszcze wszystkim tłumaczyć ( czyli z lenistwa). Z kolei moje często jest przeinaczane ale bardzo je lubię. Bardzo podobało mi sie jak Miku w szpitalu na braznoletce miał napisane dwa nazwiska ale w akcie ma jedno po tatusiu.
Ja do końca studiów używałam tylko panieńskiego chociaż wyszłam za maż na studiach. Większość osób mi nie wierzyła, że mam męża ( a nie mam dziecka ani nie jestem w ciąży) , że nie jestem na tyle poważna i dojrzała. Przed samą obroną poszłam zmienić dane do dziekanatu i dostałam reprymendę , że zwlekałam prawie 3 lata ze zgłoszeniem.To jest sprawa dla prokuratury- wrzeszczała babka z dziekanatu- co ma pani na usprawiedliwienie? Ja spokojnie- Trzy lata jak z bicza strzelił. Myślałam, ze mnie zabije.

Miałam wyjść na spacer ale od połowy nocy śnieg pada , więc myślę to na sanki pójdziemy ale pada i pada ciągle to chyba tylko skuter albo na takich jakby rakietkach przyczepionych do butów da się gdzieś zapędzić.

Ostatnia edycja:
U nas też pada...o właśnie przestało...ale Ami coś kicha, a wczoraj miała temp, więc dziś w domciu...nareszcie zasnęła, ale miała energię, od 7:40 do 13:00 :szok:, ciekawe ile pośpi, ale znając ją pewnie nie długo :dry:

Acha ja zapomnialam-boshhh- u nas wczoraj snieg taki padal ze szok:szok::szok:platy jak jajka:tak::tak:chcialm zrobic zdjecia ale maly mi usnal:baffled:przed domem jka zwykle:sorry:jeszcze jest snieg choc zaraz zniknie bo slonce jest mocne:-)
Wiecie tak bym chciala zostawic go na podworku jak wy czy na balkonie-ktorego nie mam-ale boje sie troche:baffled:mam troche schodkow,to tak jakby na pierwszym pietrze:baffled:podworko widac tylko z kuchni:baffled:Boshhh niech juz lato bedzie to bedzie biegal sam juz i bawil sie na podworku:tak::tak:no nie zupelnie sam:sorry:

Czytałam tylko kilka postów teraz - o co chodzi z tymi wątkami zdublowanymi?
Ja tworzyłam dwa wątki - o pierwszych słowach i zachowaniu dzieciaczków.
Za każdym razem przeglądałam czy taki wątek się już nie pojawił wcześniej - nie widziałam podobnych :baffled:
A, jeszcze chyba wsadziłam o pieluchach - gdzie ja bym szukała postów o pieluszkach w gigantycznym np wątku Allegrowo-zakupowym :baffled:

Oczywiście jak chcecie - to pousuwajcie.
Ale dla mnie rozwoj fizyczny a rozwój mowy to dobry podział.
Kiedys bedzie łatwiej wrócic np do wątku o pierwszych słowach... poczytać, przypomnieć sobie pierwsze "mama", wzruszyc się... :zawstydzona/y: Zamiast czytac kilkusetstronicowy wątek o rozwoju, gdzie przeplata się dosłownie wszystko.

A z kolei - kwestie psychologiczne typu "moje dziecko zachowuje sie dziwnie, albo co zrobić żeby posłuchało, ma lęki, itd...." to dla mnie zupełnie odrębna rzecz niż rozwój fizyczny.
Dlatego ja lubię mieć poukładane watki o dokładnie sprecyzowanej tematyce. Ale jak większośc się z tym nie zgadza - to usuncie tematy i z głowy

Zakladajac watek Jak rozwijaja sie nasze maluszki w pierwszym poscie napisalam tak
"Tu bedziemy sie nawzajem zachwalac coraz to nowymi zdolnosciami naszych kochanych sloneczek :biggrin2: czyli pierwszym usmiechem,przekrecaniem sie z na brzuszek i odwrotnie,pierwszym siedzeniem,raczkowaniem,pierwszymi krokami czy pierwszym mamo ,tato a co najwazniejsze pierwszym mamo KOCHAM CIE :tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:"
Juz polaczylam posty ,przepraszam jesli czujesz sie urazona.Poprostu zawsze jak ktos zakalada watek to sie pyta co inni o tym mysla.A jak widzisz nie tylko ja nie zauwazylam ze taki czy siaki watek istnieje,tak jest jak sie przeglada BB przez subskrycje tylko nie majac czasami czasu na zajrzenie w głab.....:sorry2:
Nikt tez nie mial na mysli zeby laczyc watku o wychowaniu z watkiem o rozwoju :confused:

Ja mam nazwisko meza,ale chcialam bo na swoje panienskie nie moglam patrzec:sorry2:A faktycznie wczesniej mialam inne typy imienia dla Klaudii i w sumie tez dopiero na drugi dzien po powrocie do domu ze szpitala ,podjelismy ostateczna decyzje:tak:

No właśnie...sporo się zmieniło, wydaje mi się, że kiedyś jak my byłyśmy małe to spokojnie można było zostawić nas na podórku przed blokiem i było bezpiecznie...teraz to chyba bałabym tak swoje dziecko zostawić, no chyba, że na osiedlu strzeżonym, zamnkiętym, ale na takim podwórku po jakim większość z nas biegała, grała w klasy, gumę i inne, latało się po drzewach, siedziało na trzepakach...szkoda, że moja Amelia tego nie doświadczy :-(

dobra dziewczyny. z innej beczki.
jutro po raz pierwszy od 6lat usiądę za kierownicą.
siedzę i przeglądam znaki, żeby nie wyjść na idiotkę, ale i tak mam stracha.
nie jestem gotowa, żeby jeździć po mieście, a już na pewno nie po tak dużym jak warszawa. :baffled:
Edit w sprawie imion
ja miałam przeczucie, ze Zosia będzie chłopcem. mówiłam na nią Szymon. uparta byłam to tego stopnia, że jak na usg wychodziło, że dziewczyna, to ja dalej, że będzie chłopiec :-)

Ostatnia edycja:
Uuuuuu...dasz radę...a gdzie będziesz jeździła??? Jutro jadę do znajomej, nie chciałabym na Ciebie trafić :-D:-D:-D, żartuję oczywiście, domyślam się, że będziesz bardziej skupiona na jeździe niż niejeden kiierowca, który jeździ codziennie ;-):tak:

komunikat dla warszawianek:
między 12-13 zagrożone rejony to bemowo, żoliborz, nowa praga. jak ognia unikać samochodu - nie wiem jakiej marki, ani jakiego koloru - z literą "L" i z babą w okularach za kierownicą ;-)
dotkass ty mnie od tej strony nie znasz. mój pierwszy instruktor powiedziała, że drugiej "P" uczył nie będzie:-)

Zosial siedzi z zabawką pilotem i wciska przycisk "hello".. robi miks "hehhhehello..hello.. heeeheloo":-D

reklama
Szopek akurat na watku o Wzbogacaniu diety po wpisaniu slowa gluten w miejscu gdzie jest Przeszukaj ten temat to wyskoczyly mi strony gdzie bylo cos wspomniane o glutenie.

Do góry