reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

czytam posta nagle zostaje mi ostatni wszystko znika a w ostatnim poscie nad trescia wyskakuje
This post has been added by another user.

Since this is an active topic, this post has been automatically added to the thread while you were reading it. If you are replying to this thread you might want to read this post before doing so.
nigdy sie nie uczylam angielskiego:sorry2:

reklama
Kwiateczek, tak, na białko mleka krowiego :tak:

Oki to tam pisze ze mozesz dawac dziecku mieso z kurczaka,krolika niegrozne jest tezmieso indyka i jagniecina:tak::tak:Z owoco najmniej uczulajajablka,maliny oraz pozeczki.Mozesz tez wprowadzac do diety zurawiny,agrest,jagody,wisnie,sliwki,morele i brzoskwinie oczywiscie stopniowo;-)mozesz dac tez margaryne bez mleka zamiast masla:-)

Milam pod nose a nie widzialam.Tak mi wpadlo w reke:sorry2::sorry2::sorry2:

Polaczylam 6 watkow w 3 watki.Jest o diecie dzieci,o zdrowiu dzieci i o rozwoju dzieci.
Musz zmykac,nie mam teraz czasu juz ,dzieci dwoje sie doprasza o mamusie,poza tym robie pozadki z za malymi ciuszkami i pewnie wystawie na allegro co nieco,moze za [pare groszy cos pojdzie,sprzedaje tez chustawke,karuzele,stojaczek Little Tikes czy jakos tam...akle jak na razioe to nawet baterii nie naladowalam w aparacie zeby pstryknac fotki do allegro.Nie moge [isac bo mam Klaudie na kolanach,musze ja polozyc spaccccccccccccc

czytam posta nagle zostaje mi ostatni wszystko znika a w ostatnim poscie nad trescia wyskakuje
This post has been added by another user.

Since this is an active topic, this post has been automatically added to the thread while you were reading it. If you are replying to this thread you might want to read this post before doing so.
nigdy sie nie uczylam angielskiego:sorry2:

Wiki,wyskakuje to jak ktos doda nowego posta a jestes na tej stronie.Jesli na innej to jest na pasku wiadomosc ze jest nowy watek:tak:jesli nie przeczytalas tego posta a wlasnie piszesz to masz te wiadomosc aby doczytac i ewentualnie mozesz odp.
tak szybca o to chodzi;-)

Wiktoria, chodzi o to, że w czasie, gdy kliknęłaś na "odpowiedz", na wątku pojawił się nowy post i może chcesz go przeczytać zanim odpowiesz.

Jejku ale Wy piszecie. Nie nadążam.

no wlasnie dziwne bo ja nie chcialam odp tylko mialam stone otwarta i nie zdarzylam przeczytac teraz zauwazylam ze mi sie zrobilo jak Iwonka edytowala posta nawet przeczytac na spokojnie nie moge calej strony juz ktorys raz mi sie tak robi

Iga :-) Sporo osób się pyta, czy to skrót :tak:
A wiecie, wymyśliłam sobie imię dla mojej drugiej ewentualnej córeczki: Iwetta lub Iweta. :rofl2:

Czyli nie jestem pierwsza ;-)
Czasem żałuję, że nie daliśmy małej Jadwiga... ale tylko czasem.
Widzę, że masz już plany ;-)
MN także szuka imion dla kolejnych potomków, a ja krzyczę, że jedno dziecko mi na razie wystarczy :tak:

hej dziewczyny, od kilku dni nie pisałam, nie czytałam - ogólnie nie wiem co się dzieje.

Czytałam tylko kilka postów teraz - o co chodzi z tymi wątkami zdublowanymi?
Ja tworzyłam dwa wątki - o pierwszych słowach i zachowaniu dzieciaczków.
Za każdym razem przeglądałam czy taki wątek się już nie pojawił wcześniej - nie widziałam podobnych :baffled:
A, jeszcze chyba wsadziłam o pieluchach - gdzie ja bym szukała postów o pieluszkach w gigantycznym np wątku Allegrowo-zakupowym :baffled:

Oczywiście jak chcecie - to pousuwajcie.
Ale dla mnie rozwoj fizyczny a rozwój mowy to dobry podział.
Kiedys bedzie łatwiej wrócic np do wątku o pierwszych słowach... poczytać, przypomnieć sobie pierwsze "mama", wzruszyc się... :zawstydzona/y: Zamiast czytac kilkusetstronicowy wątek o rozwoju, gdzie przeplata się dosłownie wszystko.

A z kolei - kwestie psychologiczne typu "moje dziecko zachowuje sie dziwnie, albo co zrobić żeby posłuchało, ma lęki, itd...." to dla mnie zupełnie odrębna rzecz niż rozwój fizyczny.
Dlatego ja lubię mieć poukładane watki o dokładnie sprecyzowanej tematyce. Ale jak większośc się z tym nie zgadza - to usuncie tematy i z głowy.

Poza tym u nas - kilka dni normalnego jedzenia i wczoraj znowu - kaszki na kolacje nie zjadła, dzisiaj na śniadanie tez nie :-(
Pracujemy nad stałymi porami snu (o 11 i o 17) - z różnym skutkiem, ale staram się zeby Nikolka się nauczyła.

Nikolka ostatnio wymysliła sobie zabawę w stanie bez trzymania :szok:
Opiera się o cos, wstaje na nóżki i puszcza się :baffled: Stoi tak kilka sekund, a potem leci na dupsko :szok:
I spowrotem - na nózki.....

Kupiliśmy nareszcie szafe!! Ale to już pędzę na wątek o aranzacji pokoików :-)
Chyba że już go nie ma :sorry2:

Acha - najważniejsze - najgorętsze całuski dla majowych bobasków które świętowały przez ostatnie kilka dni:tak:!!!!!

reklama
Kinia, ja bym nie dała Jadwiga, bo u nas w rodzinie jest już jedna :-) A tak w ogóle to wczoraj przeglądałam sobie wątek o imionach. Większość dzieciaczków ma inne imiona niż było to na początku planowane:-) Np. Maja Puchatki mogła być Kasią, Julianna Minki Weroniczką, Mikołajek Oli Stasiem, Darek Wiktorii Anatolim albo Jakubem, a Iwonka myślała o Sandrze i Nikoli :-) Moja miała być Alicja albo Agata :-D

Do góry