reklama
karola2007
Mamy styczniowe 2007 majowe mamy'08
WITAJCIE:-)CO DO USG TO JA BEDAC W CIAZY Z ARYANKIEM MIALAM JE ROBIONE CO MIESIAC I TERAZ TEZ TAK BEDZIENO A PO ZA TYM TO SIE CZUJE BARDZO DOBRZE ZERO OBJAWOW CIAZOWYCH :-)W POPRZEDNIEJ CIAZY CZULAM SIE ZMECZONA BOLALY MNIE PIERSI I MIALAM MDLOSCI A TERAZ NIC;-) IDE ROBIC SZAMKE
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Karolla to masz super,ja w poprzedniej ciazy mialam super a w tej jest juz inaczej i bardziej ja odczuwam
Witam raz jeszcze. Jestem początkująca i nie mam ostatnio za dużo czasu na siedzenie przy komputerze (cały czas bym spała) Dziękuję za mile powitanie. Dzis jestem po pierwszym USG Według Pani doktor jest to 6 tydzien i 3 dzien dzidzius ma 6,35 mm. Najważniejsze że bije serduszko:-) Termin okreslony przez Panią Dr 04.05.2008. Pozdrawiam wszystkie Majóweczki
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Hej Sylwia to milo zobaczyc serduszko.Ja tez juz sie doczekac nie moge pierwszego USG
Pisz z nami czesciej jesli mozesz
Pisz z nami czesciej jesli mozesz
basiek3
MAJOWA MAMA 06' majowe mamy'08
Ja tez w poprzedniej ciazy usg mialam robione co miesiac i moze nie traktowalam tego jak wyprawe do kina ale na kazda wizyte czekalam jak na drozdzach zeby zajrzec co sie u Julci dzialo. I wszystko bylo dobrze, Julcia urodzila sie zdrowa. W tej ciazy tez bede miala usg co miesiac -to jest standard w klinice gin do ktorej chodze(prywatnej ). W irlandii czy innych "cywilizowanych";-)krajach jest inny system jesli chodzi o bezplatna opieke medyczna- Tam wszyscy z tego kozystaja bo jest lepszy dostep do specjalistow.. U nas kobieta zeby zrobic USG musi zaplacic i w wiekszosci przypadkow zeby pojsc do dobrego gina tez musi zapchac sianko a tam przewaznie usg jest juz w cenie.Gdyby Carolline powiedzmy nalezala do prywatnej kliniki ktora tam jest poza jej i wiekszosci osob zasiegiem finansowym to mialaby tez robione USG na kazdej wizycie . Ale chodzi panstwowo do lekarza tak jak u nas i nie ma tego USG robionego. Nie wiem czy m,nie zrozumialyscie. Nie da sie porownac naszych "panstwowych" standardów do ich ale tak moim zdaniem mozna to wytlumaczyc.
basiek3
a beta HCG z surowicy wyszlo mi 644 wiec jest miedzy 4 a 6 tygodniem. Najwazniejsze ze potwierdzone:-) Ale suwaczka i tak nie zaryzykuje az do wizyty u lekarza.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Basiek a kiedy do lekarza idziesz bo nie pamietam?Powodzenia i czekamy na suwaczek
basiek3
we wtorek :-) To jeszcze taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak dlugo. A w weekend mamy maly zlocik mamus majowych 2006 wiec moze dzieki temu szybciej zleci :-)
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Dziewczyny a wy bierzecie jeszcze kwas foliowy? Bo ja juz nie wiem czy mam go brac czy nie skoro biore preparat wielowitaminowy dla ciezarnych i on tam przeciez jest w dawce zalecanej