reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
co do alkoholu to ja 100 albo 200% popieram minkę myślę że w ciązy wogóle nie powinno się pić żadnego alkoholu i bardzo popieram tę kampanię społeczną :tak::tak:
Kamilka a poza tym Twój lekarz musi byc jakis nie za bardzo doinformowany to to stary i durny pogląd że piwo pomaga na nerki owszem częściej może i siusiasz ale to masz i po wodzie mineralnej a piwo zawiera związki które pwodują większą kumulacją szczawianów w nerkach co może prowadzić do łatwiejszego powstawania kamieni jeśli masz do nich jakieś skłonności nie pisze tego żeby Cie straszyć po prostu troszkę jestem w temacie bo większość rodziny mojej mamy ma problemy z nerkami myśle że lepiej nie pić :tak::tak:co do ruchów dzidzi to ja jeszcze nic nie czuję ale myśłe że u Ciebie wszystko w porządku bo na tym etapie dzidzia jest jeszcze na tyle malutka że możesz jej przez jakiś czas nie czuć jak się ułoży inaczej :tak::tak:
Ola przykro mi że ta wyprowadzka taka trudna dla Ciebie ale mam nadzieję że i w Warszawie nie będzie tak źle nawet z teściami:tak::tak:
magdalena podpis pod Twoim suwaczek to faktycznie niezłe porównanie :-D:-D:-D
Iwonko super elfiki i najzabawniej chyba wygląda Twój mąz z taka poważną miną:-):-):-)

Ja sobie andrzejek i dzisiaj nie poświętuje za bardzo bo mąż poszedł do pracy na drugą zmianę a poza tym jakiś taki przezięzbiony jest więc nawet jak wróci to wszystko dzisiaj na odległośc bo lepiej żebym nic od niego nie podłapała jakiś smutne to popołudnie

Witajcie majóweczki
My też dzisiaj nie wybieramy się na żadną imprezę więc mamy plan pojechać na basen troszkę się poruszam. Tylko się troszkę boję zeby nie złapac zadnej infekcji. Czy któraś z Was chodzi może na basen?

Witajcie kochane!
Mimo że wczoraj się boczyłam na mojego męża, wszystko mi przeszło jak ręką odjął. Zaczął pisać piękne smsy że kocha mnie i nasze dzieciątko najmocniej na świecie itd. Jak wróciłam do domku czekał na mnie z gigantyczną różyczką i podarowłą mi przepiękną książkę wszystko o ciąży. :-):-)
W końcu pojechaliśmy do znajomych na małe posiedzenie, nie czułam się na siłach za bardzo więc położyłam się w drugim pokoju a oni siedzieli do późna.
Dzisiaj wstałam z ogromnym bólem głowy, migrenowym, podobnym do tego jak się ma kaca. Mimo tego pojechałam z mężem i mamą wybierać wózeczek i wiecie co zrezygnowałam z dotychczasowego wyboru Twister Baby Smile, kompletnie mi nie podpadł do gustu, za to wziełam pod uwagę i to już chyba ostatecznie @QUINNY SPEEDI SX+GONDOL+2 ŚPIWORKI+FOTEL+TORBA@ (273530338) - Aukcje internetowe Allegro albo X-LANDER XT+GONDOLA WYSYŁKA GRATIS KOLORY 2007!! (275685342) - Aukcje internetowe Allegro ale chyba bardziej X lander wchodzi w grę bo 2000 zł to już lekka przesada dać tyle za wózek.:-)

A co do infekcji to ja chyba właśnie załapałam tak mi się wydaje, więc w środę na wizycie lekarz będzie musiał mnie przebadać. Wydaje mi się że to od zmienionego płynu do mycia, jestem bardzo podatna na stany zapalne pochwy, muszę się wciąż pilnować, czy to właśnie na basenie, czy to w domku nad jeziorem gdzie zmieniam wodę.
Więc Wigma, możesz ale nie musiasz załapać infekcji a ruch w wodzie jest bardzo korzystny dla ciebie i dzidzusia.;-)

Co do alkoholu to ja stanowczo mowie nie;-)Ola nowe miejsce nie musi oznaczac ze bedzie tam zle :tak:napewno spotkasz wspanialych ludzi i sie z kims zaprzyjaznisz:tak:Iwonka supcio :-D co do infekcji to ja w poprzedniej cazy mialam od czwartego miesiaca az do rozwiazania :wściekła/y:strasznie meczace to jest ale coz walczylam z nia ile sie da no i niestety bedac w ciazy trudno jest ja wyleczyc bo ciagle powraca :no:a tak wogole to moj synek sie rozchorowal i na nic nie mamochoty jestem tak wkurzona na tych balwanow tutaj lekarzy pierdzielnientych ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:co dwa dni to inny lek daja i nic nie pomaga maly ma katar juz trzy tygodnie od trzech dni ma kaszel a od wczoraj biegunke:-(meczy sie biedaczek a ja nie wiem jak mu pomoc:no:dali mi w aptece czopki na kaszel bo syropu to nie sprzeda bo jest od dwoch lat:wściekła/y:nic tu kurnia nie maja:wściekła/y:zamiast dac jakis antybiotyk co by pomogl to oni se krolika doswiadczalneo zrobili z mojego dziecka chyba no:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam zamiar zabrac malego do szpitala moze tam mi pomoga:blink:

nie no spoko ja nie mowie ze pije hehe tylko ze was pytam a piwka sie zawsze napije jak mam bardzo duza ochote... a tak to tez jestem za ta kampania bo ona moze duzo zdzialac jesli ktos sobie nie zdaje sprawy z zagozenia ja sobie oczywiscie zdaje i nie chce skrzywdzic dzieciatka:no: adrinka to tez wypilam z okazji swieta i bardzo malo...

a co do ruchow to moze macie racje.... wogole mialam trzy dnipelne pracy i bylam na koniec dnia bardzo zmeczona i moze dlatego nawet nie mialam okazji go poczuc:zawstydzona/y:... a u mnie swinka pokrojona mam teraz dddduuuuuzzzzzooooo mieska na obiadki i zupki hehehe ale padam z nog... jeszcze tylko kapiel i lulu... w piatek ide do lekarza i umowie sie z nim na usg tak przed swietami to pewnie juz bede wiedziala co bede miala....

aha a co do piwa to wlasnie o to chodzi zebym wiecej sikala ale z nerkami nie mam problemu tylko mam duzo bakteri ale teraz kupilam sobie urosept i pewnie po nim bede siusiac super czesto hehehe dobrze ze mam teraz innego lekarza to przynajmniej wiem na czym stoje... a jak chce sie napic troche piwa to nie musi mi lekarz kazac albo mowic.... :baffled:

ide spac dziewczynki bo padam z nog a moj kregoslup to wogole chyba juz dzis nie funkcjonuje

Kamilka ja nie napisłam że pijesz albo coś w tym stylu ale że piwo wcale nie jest dobre na nerki poza tym moim osobistym zdaniem w ciąży zero jakiegokolwiek alkoholu! dla Ciebie to tylko odrobinka ale jak pomyślisz jak maluśkie jest dziecko to proporcje są już inne ja wolę nie brać na siebie nawet takiej najmniejszej odpowiedzialnośćKarola zdrówka dla Twojego synka :tak::tak:
Reszcie miłej i spokojnej niedzielki:-):-):-)

My dzis jedziemy na obiad do tesciow wiec ja nie musze nic robic a i tak mam z wczoraj rosolek :)
Na dworzu ladna pogoda i slonko swieci .
Milej niedzielki !

reklama
hej dziewczyny u nas dzis sppiacy dzien nie ma sloneczka amy z moim K siedzimy sobie i wylegujemy sie ogladajac wszystkie filmy jakoie leca :tak: nareszcie mam go dla siebie na caly dzien hehehehe tesciowa robi obiad bo my wczoraj ciezko pracowalismy to daje nam odpoczac hehehe zastanawiamy sie czy mozna gdzies dzisiaj sie wybrac... a co u was jak niedziela??

zycze wam dobrego dnia bo ja raczej dzis juz nie zajrze papapapa

Puchatka- nie mam prtensjii w rzadnym wypadku chcialam zasiegnac rady a przeciez kazdy ma inne przekonania... papa dziewczynki....

dzis mam piekny brzuszek az zdjeci moje kochanie mi dzis zrobilo....:tak:

Do góry