reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie dziewczynki

Ewunia ja uważam tak jak Madzia, to indywidualna sprawa.

A u nas szaro i pada i chyba w domku posiedzę, a moj małż wyobraźcie sobie nie mógł spać biedak w nocy i sobie spacer koło 5 rano zrobił, jakie było moje zdziwienie gdy ktoś o 6 drzwi otwierał ;-) Rzekomo poszedł po piwko....ehhhhh

reklama
hej dziewczynki a u nas taka pogoda ze szkoda gadac ciagle pada a ja jestem od rana spiaca i nieprzytomna:no: chyba sobie kawy zrobie wczesniej niz normalnie pije bo za chwile usne....

w srode ide do lekarza sprawdze czy ta infekcja choc troche sie cofnela byloby mi milo bo zostala mi jedna tabletka a strasznie mam ochote na cos zbereznego z moim mezusiem...:tak:a teraz niestety nie moge bo chce zeby sie to juz na dobre wygoilo....bo od tego tez zalezy czy urodze normalnie czy przez cesarke...

tak ogole to sie nudze normalnie:baffled:nie ma co robic moze moja siorka dzis do mnie przyjedzie to bedzie o czym pogadac....

hej dziewczynki a u nas taka pogoda ze szkoda gadac ciagle pada a ja jestem od rana spiaca i nieprzytomna:no: chyba sobie kawy zrobie wczesniej niz normalnie pije bo za chwile usne....

w srode ide do lekarza sprawdze czy ta infekcja choc troche sie cofnela byloby mi milo bo zostala mi jedna tabletka a strasznie mam ochote na cos zbereznego z moim mezusiem...:tak:a teraz niestety nie moge bo chce zeby sie to juz na dobre wygoilo....bo od tego tez zalezy czy urodze normalnie czy przez cesarke...

tak ogole to sie nudze normalnie:baffled:nie ma co robic moze moja siorka dzis do mnie przyjedzie to bedzie o czym pogadac....

u mnie tez sie chyba wplątała jakas infekcja, mam nadzieję że lekarz cos poradzi na to. Wogóle ja taka wrażliwa jestem na te sprawy, nawet mydła nie mogę użuważ w wannie bo zaraz chyba mi sie "flora zmienia w pochwie" i stan zapalny gotowy.:-(

W pierwszej ciąży pierwszy ruch poczulam w 22 tygodniu ciazy.
Dlatego pytam bo jest juz prawie 16 tydzien i tylko odczuwam bule u dolu brzucha muwialam swojemu lekarzowi powiedziala ze to moze byc od noszenia dziecka na rekach.Mam nadzieje ze to od tego tak sie boje jak pojde teraz do lekarza to mam jej o tym powiedziec jesli bule nie ustapia.

magdamagda- widzisz ja wogole nie uzywam mydlka ani kremow bo mam taka cere ze zaraz mam plamy albo jakies krosty kape sie w plynach [pod prysznic a buzie myje tez plynem do cery delikatnej a do higieny intymnej uzywam specjalnego plynu z rumianku i nagietka :tak: bo inaczej bym wygladala jak straszydlo.. a kremu do buzi nie moge zadnego zadnego zreszta ja mam ciemna karnacje bo po dziadku ktory byl grekiem i chyba dlatego tak reaguje a i do opalania tez nic a nic nie uzywam bo zaraz mam uczulenie sloneczne jak sie czyms posmaruje....

Ewiunia nie martw sie, poczujesz ruchy juz niedługo. Mi tez się wydaje czaami że już czuję smyranie, a nawet nieraz silnejszego szturchańca, ale myślę że to jeszcze za wcześnie i pewnie mi sie coś wydaje.

ewunia- ja mialam tez ogromne bole brzucha ale ekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje poprostu dzidziza gwaltownie rosnie i macica rosnie i stad ten bol ale na wszyslki wypadek dal mi lek na podtrzymanie ciazy i na wzmocnenie macicy plus kazal brac nospe i przeszlo po tygodniu.... a moge ci sie zapytac ale masz lat?? czy tez jestes z 87??

kamilka ja do twarzy tę nie używam niczego, prócz kremu nivea, jestem uczulona na wiele rzeczy, dlatego wolę myć twarz tylko wodą, a makijaż zmywac własnie nivea.
Kapiel to tylko z płynem pod prysznic i żel do higniey intymnej. Gorzej jak sie kąpie z mężem, on to sie namydla cały, a mydło powoduje u mnie swędziawkę całego ciała.

reklama
Witajcie majóweczki
Ewunia1987 nie martw się wszystko będzie dobrze. To jest moja pierwsza ciąża i też nie mogę się już doczekac kiedy poczuję pierwsze ruchy dzidzi jestem w 18tyg. Słyszałam że nawet może być to dopiero 24tydz, także nie ma reguły który powinien być to dokładnie tydzień. Pozdrawiam

Do góry