reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Szopek dzieki:-)opowiedzialam co tu przeczytalam a teraz musza na niego uwazac.Pozabierali mu zabawki ktore sa ciezsze zeby krzywdy sobie nie zrobil:sorry:jego raczka raczej krzywdy mu nie zrobi:no::tak:dzis jest troszke lepij,zapomona no ale trzeba obserwowac.
Dziekuje raz jesczcze wszystkim za pomoc:-)
lece odpoczac,poleniuchowac dopoki maly spi:wink:

Nie wszystkie Majówki już raczkują - bez obaw.
A co do Norwegii... buuu otrzepało mnie z zimna :sorry2:
Wyjechaliście do pracy?
mąż nprzez jakiś rok wyjeżdżał sam na miesiąc i na 2tygodnie wracał,jak Natan się urodził stwierdziliśmy,że to bez sensu i teraz jesteśmu tu razem:-) strasznie tęsknie za Polską :-(ale z czasem napewno się przyzwyczaje,jak narazie codziennie pada śnieg ale nie czuc tak zimna,na początku mały płakał za każdym razem jak wychodziliśmy ale teraz się przyzwyczaił i chętnie spacerujemy:)

Dobry wieczór. Ja mam dziś dośc luźny dzień. Z rana mąż trochę pobawił sie z Klaudynką (jak nigdy), potem ugotowałam na parze po raz pierwszy rybkę z brokułami (Na początku nie smakowało, ale potem dołożyłam ziemniaczków i jakoś poszło). Po obiadku byłyśmy na spacerku, malutka poszła spać a teraz cały czas siedzi na dole u Dziadków. Za jakies pół godzinki idę po Nią, bo będziemy kąpać.

kwiateczek - Ja też przeważnie kupuję w jakimś markecie tak na wagę rybki.

natanek - Witaj na majówkach. Co do tego raczkowania to nie przejmuj się, moja Klaudynka dopiero od kilku dni robi postępy w pełzaniu.

kangyrka - Ja dzis rybke robiłam po raz pierwszy i nawet nie patrzyłam na zegarek ile się zeszło.

Witam wieczorowo:tak:

Mała uspiona. Zaczęła tak jak wczoraj siadać w łóżeczku ale zwinęłam ją w kocyk i poszła spać:tak: Wczoraj do 24 siedziała i usnąć nie chciała przez co dzisiaj jestem strasznie padnieta. Spadam spiuchac.

Witam nową majóweczkę:tak:

I ja zajrzalam wieczorowa pora :-) Ide zrobic sobie kolacyjke i zaraz wracam.

Ja to nie lubie ryb gotowanych,tylko smazone.Klaudii kupuje sloik Gerbera "Ryba po grecku" ;-)

Cześć
Młody już spi więc mogę sobie poczytać
witam Natanek - mój Szmek tez tylko pełza za to robi to barzdo sprawnie i szybko no i nie w głowie mu raczkowanie

co do problemu z uderzaniem główką - to w ksiazce pierwszy rok życia dziecka h. Murkoff wyczytałam ze to może być też objaw tego że mały odkrył, ze ma poczucie rytmu i w ten sposób to objawia. I zarzestanie tego jak nauczy się inaczej to wyrażać np w coś uderzając ręką. Wystepuje to ok 10 m-c życia i trwa od kilku tygodni do roku lub dłużej. No i nalepszą radą jest ignorowanie i odwracanie uwagi oraz uczenie wyrażania uczuc w inny sposób.

ja osobiście korzystam z tej książki no i jak na razie się nie zawiodłam.

ha a dzisiaj po raz pierwszy wyszliśmy z J bez Szymka. Byliśmy w kinie na polskim ile waży koń trojański. Super film, można odpocząć, pośmiać się, naprawdę warto.

pozdrowienia dla wszystkich

Klaudia wali glowa z byka w rozne przedmioty:tak:,sama ja nauczylam baran baran puk wiec tak robi:-D:-D:-D:sorry2:
Slyszalam o tym filmie,ale ponoc najlepsza zabawe maja osoby w wieku naszych rodzicow lub starsi ,pamietajacy czasy prl-u;-)

reklama
Zamotana strasznie jestem... nie mogę wejść w temat.
Trochę nadrobiłam stron, dowiedziałam się, ze Nela ma AZS i skoro ma AZS to chyba bóle brzuszka nie są spowodowane " urodą " dziecka. Choć właściwie lepiej by było tak, niż miałabyś się dowiedzieć , ze twoje dziecko tak długo męczyło siebie i Was z powodu złego rozpoznania u lekarza. Miesiąc zrozumiem ale tyle miesięcy...:baffled:
Pewnie powinnam przenieść się na inny wątek ale jak sie przeniosę to zapomnę i forum na zawsze pozostanie bez mojej wiedzy :-pJeśli chodzi o zamienniki olilatum, to ziajka jest znacznie mniej nawilżająca, ale bardzo ja lubię. Natomiast typowe zamienniki Olilatum o których wspominałyście wcześniej maja naprawdę niewiele mniejsza cenę od Oilatum. U mnie w mieście różnica w cenie jest ok 3 zł. Słyszałam , ze mozna wlewać parafinę.
Mam krem apteczny ( na receptę 5 zł) zwykly nawilżajacy, śmierdzi ( znaczy apteką jedzie bo nie ma w składzie żadnych perfum) ale ładnie nawilża. Kiedys na wątku o zdrowiu pisałam jego skład. Maści cholesterelowej nie otrzymałam bo nasza pediatra stwerdziła, ze taka sucha skóra to nic, bo niektórym dzieciom schodzi płatami i jak mi zależy to do dermatologa mam iść. Lubie używać płynu do kapieli z Nivea, takiego białego.

Kangurka- zaczyna sie odkrywanie własnego ciał i mozliwości.
Miku przed ok. miesiącem odkrył, ze ma siusiaka i ze słuzy do sikania. Przy zmianie pieluszki ciagle sie tam łapie i próbuje siaść, zeby się bliżej przyjżec co tam ma. Czasami jak chce mu sie siku to sobie przytrzymuje, zeby nie sikać po nogach tylko do góry na nas. Strasznie go to bawi. To będzie jedna z tych krępujących historii które będę opowiadac jego przyszłym dziewczynom:-p

natanek- nie martw sie brakiem raczkowania. Jest jeszcze kilka dzieci nieraczkujacych na forum. Byłam w tym tygodniu u lekarza i cos by mi powiedział gdyby mój spidi gonzales turlania i czołgania miał jakieś defekty.:tak:Ciesz sie sniegiem, u mnie to tak buro, ze nic sie nie chce, spacer w mżawce, brrr.

Juz wolałam jak był mróz no i płaszcz gruby mam taki ładny...Ten akuratny do pogody jest brązowy tak jak wózek i sie zlewam.

Shanta- dziekuję za powitanie. Anusiasac- oj, coz za troska. wzruszylam sie chlip, chlip.
Czuję się teraz taka ważna.;-)
Miałam do wykonania zlecenie wiec przez kilka dni strałam sie wcale nie wchodzić na neta bo to jest tak, ze siade niby przeczytac tylko co z grubsza, ktoś wrzuci link spacerówki wiec wchodzę a to kliknę na allegro całą kategorię i kończę o północy po przejrzeniu 30 stron. :baffled: a ja nawet nie planuję kupna spacerówki :szok:

Do góry