reklama
Cześć!
Sto lat sto lat dla małej Klaudynki!!!
I witam majóweczki , piszcie z nami często, bo fajne jesteśmy ;-)
I witam majóweczki , piszcie z nami często, bo fajne jesteśmy ;-)
Łoł.... nieźle. O aferze słyszałam, o karze nieSlyszalyscie o tej aferze z melanina ? Teraz wlasnie mowili ze skazali na kare smierci odpowiedzialnych za to skazenie mleka tym badziewiem .
Jak ja kiedyś smarowałam małej policzki, bo miała potówki, to pediatra wyskoczyła na mnie z ryjem, że wyglądam na inteligentną i żyję w XXI wieku, a stosuję jakieś średniowieczne sposoby. Na moją odpowiedź, że pomogło uznała, że "to przypadek". I tak czasem Amelkę smarowałam i "przypadkiem" zawsze pomagałonas był podobny problem po antybiotyku i na to pomogła nam właśnie zwyczajna mąka ziemniaczana.
No niestety. Ludzie wiedzą, na czym zbijać kasiurę. Ja za paczkę bebiko daję niecałe 11 zł tutaj, a jak byliśmy w Wiśle dałam prawie 16Właśnie wróciłam z miasta i zrobiłam spory zapas żywnościowy dla Michaśka. Kupiłam mleko, kaszki i deserki, no i przyznaję że jestem zszokowana jakie to wszystko jest drogie .
panistepelek
Fanka BB :)
Cześć!
Dziękuję
A ja mykam na serial a potem spać, bo głowa nadal boli. W sumie to dobrze, że mama wzieła Klaudynkę do siebie na dół.
Dobranoc.
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
A my mamy taki problem. Okąd mała raczkuje ma suchą skórę na kolankach. Wasze maluchy też tak mają??
Nie miałam tego problemu, ale jak jest sucha skóra to spróbuj po kąpieli i przy każdym przewinjaniu smarować oliwką- powinno pomóc
Slyszalyscie o tej aferze z melanina ? Teraz wlasnie mowili ze skazali na kare smierci odpowiedzialnych za to skazenie mleka tym badziewiem .
Słyszałam, słyszałam...i dobrze
Niesia - rzeczywiście to wszystko jest drogie dlatego często gotuję sama małej. Oczywiście czasami coś kupię żeby zmienić menu ale chyba bysmy zbankrutowali gdybym cały czas na słoiczkach jechała
My jedziemy na słoiczkach cały czas...nie chce mi się gotować, chociaż może się to zmieni dzięki przepisom przesłanym przez mm;-), ale fakt kupę kasy na to idzie. Ostatnio Ami podjada moje kanapki, albo je mi z talerza np. ziemniaczki...stoi przy mnie jak jem, patrzy mi w talerz takim wzrokiem, że zastanawiam się kiedy pocieknie jej ślina ;-)
Pouciekały gdzieś mamusie
Chciałam jeszcze tylko dodać, że na te nasze suche plamy na skórze pediatra przepisał - kurcze, zapomniałam, niech zerknę - fenistil gel. I nie powiem gdzie sobie to może wsadzić, bo nic to nie działa
Chciałam jeszcze tylko dodać, że na te nasze suche plamy na skórze pediatra przepisał - kurcze, zapomniałam, niech zerknę - fenistil gel. I nie powiem gdzie sobie to może wsadzić, bo nic to nie działa
cfcgirl
Mamusia Marysi
wiatjcie dziewczynki.Komp coś szwanował i mąż naprawiał i nie naprawił do końca.Normalka. Marysia biedna marudka.
Dziewczynki mam pytanie. Marysia jak klęczy bardzo często trze buźką po kocyku, trze oczka i czasami ma szorstkie policzki. Do kąpania używamy Oilatum i krem też Oilatum do smarowania. Czy myślicie,że może być to znak alergii. Ma ciągle zatkany nosek.Nie leci jej nic, ale tak jakby jej stało jakiś glut. Użyłam już i wody morskiej i Otrivin i bez zmian. Lekarze w Anglii twierdzą,że ok, że przejdzie.Drażni mnie to,bo ciężko jej oddychać, zwłaszcza w nocy. Może jakieś rady??
Klaudynko sto lat sto lat Kwiatuszku malutki
Dziewczynki mam pytanie. Marysia jak klęczy bardzo często trze buźką po kocyku, trze oczka i czasami ma szorstkie policzki. Do kąpania używamy Oilatum i krem też Oilatum do smarowania. Czy myślicie,że może być to znak alergii. Ma ciągle zatkany nosek.Nie leci jej nic, ale tak jakby jej stało jakiś glut. Użyłam już i wody morskiej i Otrivin i bez zmian. Lekarze w Anglii twierdzą,że ok, że przejdzie.Drażni mnie to,bo ciężko jej oddychać, zwłaszcza w nocy. Może jakieś rady??
Piszecie o suchej skórze u dzieci - mój Mikołaj jakiś czas temu dostał takich suchych placków na nóżkach, rączkach, i na buzi. Lekarka orzekła, że to alergia. Miki jest kąpany w Oilatum. Kupiłam balsam do ciała Emolium i po 2 dniach smarowania wszystkie suche placki zniknęły, więc ja osobiście uznaję, że to nie była alergia tylko wysuszona skóra i tyle. Bo gdyby to była alergia, to chyba dłużej by trwało zaleczenie tych zmian i pojawiałyby się znowu (bo ja się w ogóle z jedzeniem nie oszczędzam)?
kwiateczek
majowa mama `08
Shanta a ile juz uzywasz??moze poczekaj jeszcze,zadzialaPouciekały gdzieś mamusie
wiatjcie dziewczynki.Komp coś szwanował i mąż naprawiał i nie naprawił do końca.Normalka. Marysia biedna marudka.
probujesz jej wyciagac gruszka??ja tak robilam,nawilzalam,wyciagalam gruszka a rszte patyczkiem do uszuu nas tez tak bylo kilkanscie tygodnitez slyszalam ze przejdzie itd az dostal kataru wtedy kolezanka polecila mi ten otrivin childnam pomogl;-)po 3-4 dniach zniknelo:-)teraz tez jest zima i od ogrzewania wysusza nosek bardziej niz normalnie wiec moze to trwac dluzejja przed kazdym jedzeniem i spaniem oczyszczalam nosek;-)
Powodzenia i oby szybko przeszlo:-):-)Jak nie to moze w Polsce pomoga
lece,wpadlam na chwilke zobaczyc co na naszym forum ale widze ze mamusie spiadobej nocuni;-)
Ostatnia edycja:
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Witam ledwo was doczytałam zajęło mi ponad godzinęA nie czyta łam was od 15 stycznia i chciałam z ciekawości nadrobić
Dziś wyszłyśmy do domku i dopiero teraz siadłam wam naoisać bo musiała doprowadzić dom do porzadku Zostawić faseta samego.....Wyobrazić sobie można......Nie wspomne o prasowaniuOd progu już 2 pralki nastawiłam praniaWiadomo po szpitalu jak pachną ciuchy feeeeee
No Nela już lepeij już po kroplówkach nie wymiotowała ale musieli wyniki porobić a na drugi dzień dostała biegunki i zrobiła z 5 takich kupek i musieli poobserwowaćA wczoraj już wogóle było lepeij .Ale zaniepokoiło mnie jedno,że w szpitali wysypało ją na buzi i z a myśleliśmy ,że to po mleku (podałam jej na próbe nan HA i zwykły nan )chę ją troche do butli przyzwyczaić ale nadal karmię.I to okazało sie jest AZS !!!A w szpitalu było strasznie sucho I(grzejniki na cała parę ,i goraco powietrze suche )i mysleliśmy,że może być od tego...ja też zawalony nos mam i gardło przez ten szpital bo w domu mam nawilżac i ciepło,że nawet grzejników nie odkrecam ,a tu taka zmiana
A Nela też dostała kataru i sie meczy:---(Pozatym w szpitalu wyszły jej 2 górne zęby (jeden widać ,drugi schodzi)nauczyła sie robić papa i dosta ła nie wiem czemu tego atopowego zapalenia skóry
I oprzy okazji dowiedziałam sie ,że ma anemie:---(A tak bym nawet nie wiedziała bo nasza pediatra nie daje nigdy na wyniki bo po co
I wogóle tu dobra waidomośc ,że to nie był roatwirus(badanie z kału) tylko zatrucie jelitow-żołądkowe
Ale nam dzis strachu przed spaniem narobiła bo zwymiotowała na mnie jak do odbicia ją nosiłamI to całym mlekiem .Z tym,że podejrzewam o to przejedzenie .Bo 1,5 h wczesniej zjadła cała miche !!!kaszypotem 100ml nan-u i mojego cycaMoże to od tego.....
Teraz chodzę i pilnuje czy nie [powtórzy sie tozagladam do łóżeczka co chwila;-).Najgorzej,że by sobie mogła pos[pac a nosek jej przeszkadza mi tez zresztą
Kupiłam fride i ściagmy katarek
Wiecie co jutro więcej napisze bo już póxno narazie tyle.Fajnie,że o nas myślałyście:-)Wkońcu jestem tu już z wami sporo czasu;-);-);-)
Dziś wyszłyśmy do domku i dopiero teraz siadłam wam naoisać bo musiała doprowadzić dom do porzadku Zostawić faseta samego.....Wyobrazić sobie można......Nie wspomne o prasowaniuOd progu już 2 pralki nastawiłam praniaWiadomo po szpitalu jak pachną ciuchy feeeeee
No Nela już lepeij już po kroplówkach nie wymiotowała ale musieli wyniki porobić a na drugi dzień dostała biegunki i zrobiła z 5 takich kupek i musieli poobserwowaćA wczoraj już wogóle było lepeij .Ale zaniepokoiło mnie jedno,że w szpitali wysypało ją na buzi i z a myśleliśmy ,że to po mleku (podałam jej na próbe nan HA i zwykły nan )chę ją troche do butli przyzwyczaić ale nadal karmię.I to okazało sie jest AZS !!!A w szpitalu było strasznie sucho I(grzejniki na cała parę ,i goraco powietrze suche )i mysleliśmy,że może być od tego...ja też zawalony nos mam i gardło przez ten szpital bo w domu mam nawilżac i ciepło,że nawet grzejników nie odkrecam ,a tu taka zmiana
A Nela też dostała kataru i sie meczy:---(Pozatym w szpitalu wyszły jej 2 górne zęby (jeden widać ,drugi schodzi)nauczyła sie robić papa i dosta ła nie wiem czemu tego atopowego zapalenia skóry
I oprzy okazji dowiedziałam sie ,że ma anemie:---(A tak bym nawet nie wiedziała bo nasza pediatra nie daje nigdy na wyniki bo po co
I wogóle tu dobra waidomośc ,że to nie był roatwirus(badanie z kału) tylko zatrucie jelitow-żołądkowe
Ale nam dzis strachu przed spaniem narobiła bo zwymiotowała na mnie jak do odbicia ją nosiłamI to całym mlekiem .Z tym,że podejrzewam o to przejedzenie .Bo 1,5 h wczesniej zjadła cała miche !!!kaszypotem 100ml nan-u i mojego cycaMoże to od tego.....
Teraz chodzę i pilnuje czy nie [powtórzy sie tozagladam do łóżeczka co chwila;-).Najgorzej,że by sobie mogła pos[pac a nosek jej przeszkadza mi tez zresztą
Kupiłam fride i ściagmy katarek
Wiecie co jutro więcej napisze bo już póxno narazie tyle.Fajnie,że o nas myślałyście:-)Wkońcu jestem tu już z wami sporo czasu;-);-);-)
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Kathy super ze jestescie juz w domku :-) A co tak nagle stwierdzili u Nelci AZS ? Wczesniej nic pediatra nie mowila? Miala jakies Nelcia problemy skorne? Pisalas ciagle o kolkach ale o alergi nie przypominam sobie. A poprosilas o zabadnie jamy brzusznej przez usg?