reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

A tak wogóle - to jak szybko można zajść w ciążę po cesarce?? Słyszałam wersje 2 lata(tak samo jak po naturalnym porodzie) oraz - 3 lata... A co jeśli wcześnie??:sorry2:

Nie wiem, jak powinno być, w każdym razie moja mama rodziła trzy razy co rok i chyba nie narzekała :-) A znam też rodzinę, w której jest 9 dzieci (bardzo religijna rodzina), w tym jedno dziecko urodziło się w styczniu, a drugie jakoś pod koniec tego samego roku :szok::szok::szok: Wszystko, widać, jest możliwe...

reklama
Kangurka, super pieski. My chcieliśmy setera irlandzkiego, ale żal mi psów trzymanych w małych mieszkaniach.
Może jak w końcu wygram albo ukradnę kasę i wybudujemy sobie domek, to piesek też będzie.

Shanta, pies nie potrzebuje przestrzeni w domu, tylko uwagi i czasu sobie poświeconego!!
Ja zaczynałam hodować w mieszkaniu 36m2!!! I miałam 3 dorosłe dogi + 8 szczeniąt!!
Brzmi jak szaleństwo ale kto u mnie wtedy był wie, ze było czyściuteńko, dogi na swoim miejscu cichutkie, a szczeniaczki w kojczyku drewnianym.
Wtedy poświecałam na spacery (bez smyczy - szalone zabawy i galopady z psami!) 4 godziny dziennie min.! Wiec w domu dogi - spały plackiem i nie reagowały nawet na gości!!
Od kiedy mieszkam w domu, mam dzidziusia i nie chodze z nimi na spacery tylko puszczam na ogrod (bo nie mam czasu ani możliwosci wyjscia z nimi ) - są nieusłuchane, w domu sie wiercą, gnoją, piszczą, drą morde na wszystko co się rusza....
Wiec wg mnie - pies jest często szcześliwszy gdy mieszka nawet w najmniejszej klicie, pod warunkiem tylko ze jest kochany i własciciel ma dla niego czas. Ot co.

Bardzo przepraszam wszystkich za offa :zawstydzona/y:

Acha, seter wymaga MNÓSTWA aktywności!!! Jakbys nie miała dla niego czasu to zrobi ci demolke w chałupie :baffled:

Kangurka, masz rację, że najważniejsze toto, że psy trzeba kochać. Ja mam na myśli takie sytuacje (u nas w bloku niestety częste), że wszyscy wychodzą do pracy, szkoły czy gdzie tam jeszcze można chodzić, a psy piszczą, wyją i tęsknią. Mi osobiście głośne psy nie przeszkadzają, ale po prostu mi ich żal.

No i proszę, mala juz obudzona.

W sumie od 20 do 8.15 spała, czyli ponad 12 godzin (i to bez jedzenia :szok:, ale ostatnimi czasy tak ma). Tylko czy to nie za długo bez mleka??

Kangurka, pieseczki są przesłodkaśne. Pewnie jak szczeniaczki biegną, to wszystko w domu się trzęsie (od razu przypomina mi się film Bethoven :-D).
Zebys wiedziala!!
Kiedys nie mogłam sie przyzwyczaic, bo myslalam ze stado bydła przebiega mi pod oknami - leciałam do okna a tam się.... moje pieski bawiły :baffled:
Dzisiaj rano słyszałam jak mój M poszedł po szczeniaki, bo przed domem był taki tupot!!

A co do mleczka - noworodki musza jesc góra co 4 godziny i gdy przesypiają to nalezy je budzic. A starsze juz nie. Dzieciak gdyby byl glodny to by na pewno wołał.
Tak myślę.

Kangurka pieski cuuudne, tylko zastanawiam się ile takie psy potrafią zjeść dziennie?:-D Sądząc po rozmiarach to niemało :-D. My swojemu syberian husky dajemy dwa razy dziennie. Gotujemy mu kaszę z kiełbasą dla psów no i dostaje suchą karmę. :tak:

Niesia - nie pytaj :dry:
Są na suchej karmie (bo nie mam takiego gara ani gigant zamrażarki, zeby im gotowac porcje zarcia nawet na jeden dzien!!) - jedzą po 1-1,2kg karmy na łeb. Jezeli dawałabym im mieso z ryzem czy makaronem - musiałby kazdy zjesc ok 2kg na dzien takiej gotowanej karmy .

Teraz jak jest dzidzius to musialam przestawic je z lepszej karmy na gorszą, zeby zmniejszyc koszty :no: Na dzidziusia tak duzo sie wydaje pieniedzy ze kazda zaosczedzona kasa jest potrzebna.

Nie wiem, jak powinno być, w każdym razie moja mama rodziła trzy razy co rok i chyba nie narzekała :-) A znam też rodzinę, w której jest 9 dzieci (bardzo religijna rodzina), w tym jedno dziecko urodziło się w styczniu, a drugie jakoś pod koniec tego samego roku :szok::szok::szok: Wszystko, widać, jest możliwe...

Matko jedyna!!!:szok: To straszne obciążenie organizmu być musi!!!

A co do rodzin "religijnych" to z całym szacunkiem dla religii, ale podejscie typu - zero antykoncepcji bo jestem wierząca - sprawia ze mam ochote kogos takiego strzecic w pysk zeby sie opamiętał!
Bo do czego to prowadzi?? Takie rodziny nie maja warunków mieszkaniowych, finansowych i produkują sobie bezkarnie stado głodnych, biednych dzieci!
Koszmar!! Nieodpowiedzialna głupota!:wściekła/y:

kamila z miska.jpg to moja suczka ale miszka u moich rodzicow

DSC08737.jpg
a tu z innej beczki Adas na sankach przepraszam ze tu..

witam:-)
Kangurka pieski super,uwielbiam wszytskie szczeniaczki wiec moze yorka powinnam miec:-D:-D:-D
wiecie co do [porodu to ja znam braci z ktorych jeden jest ze stycznia a drugi z grudnia:-D:-Dnawet rozmawialismy kiedys z ich rodzicami i mama sie smiala ze tatus nie chcial jej odpuscic,Maja 3 synow treci starszo 2 lata czy 3chyba ale wszyscy baaardzo przystojni:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:no i mlodzi:confused::confused:
a u nas nocka nawet.Maly obudzil sie kilka razy ale dalam mu smoczka i spoko;-);-)raz musialam chwile go uspic:baffled:wstalismy 8.10:tak::tak:wiecie jakos codziennie tak wychodzi.7.54-8.04 albo 8.10:-D:-D:-Djak w zegarku:tak::tak:
mialam isc go dzis zwazyc i zmierzyc ale troche mi sie nie chce.Tam jest otwarte do 12ej chyba z atydz pojde:sorry2:
Kangurka co do dzieci to sie zgadzam,u mnie jest rodzina z 11giem i nie maja z czego zyc.Znow byla w ciazy i kiedy przyszla do gminy po zasilek oni przy okazji powiedzieli ze jej pomoga po ostatni porodzie(zawiazac jajniki)a ona to zeby nie przjmowali sie jej du...tylko pieniadze dali:baffled::baffled::baffled::baffled:
kurcze miala tupet:dry::dry:

Skoro już chwalimy się psiakami, to my mamy jamniczkę szorstkowłosą o imieniu Puma :-)

Załączniki

• 1d9e21ba0f.jpg
    1d9e21ba0f.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 25
Zobacz załącznik 108433 to moja suczka ale miszka u moich rodzicow

Zobacz załącznik 108434
a tu z innej beczki Adas na sankach przepraszam ze tu..

Sunia urocza. A saneczkowej przygody Adasiowi zazdrościmy!
My saneczek nie mamy i nie wiem czy w koncu kupie, bo zanim wybiore sie do miasta.. No i nie wiadomo jak długo snieg bedzie .
A własnie - macie jakies newsy pogodowe (temperaturowo opadowe) na reszte tej zimy/wiosne??

witam:-)
Kangurka pieski super,uwielbiam wszytskie szczeniaczki wiec moze yorka powinnam miec:-D:-D:-D

wstalismy 8.10:tak::tak:wiecie jakos codziennie tak wychodzi.7.54-8.04 albo 8.10:-D:-D:-Djak w zegarku:tak::tak:
Dziecko-zegarek rewelacja :-)
A York.. nalezy pamiętac ze bywają france wredne, a nie każdy lubi dominatorski charakterek u psa, nawet malutkiego :happy:

Skoro już chwalimy się psiakami, to my mamy jamniczkę szorstkowłosą o imieniu Puma :-)

Puma śliczna (choć na drapierznika nie wygląda :-p), a ujęcie przepiękne :tak:

reklama
Kangurka co do dzieci to sie zgadzam,u mnie jest rodzina z 11giem i nie maja z czego zyc.Znow byla w ciazy i kiedy przyszla do gminy po zasilek oni przy okazji powiedzieli ze jej pomoga po ostatni porodzie(zawiazac jajniki)a ona to zeby nie przjmowali sie jej du...tylko pieniadze dali:baffled::baffled::baffled::baffled:
kurcze miala tupet:dry::dry:

A słyszałyście wczoraj w tv, jak rodzinka ileśtam miesięcy trzymała w domu zmarłego ojca i pobierała za niego rentę/emeryturę??

Do góry