reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hehe, tubki powiadasz...
Na Nikolke juz przestały działac jakis czas temu :-(
Były i worki, pudełka - na krótko :baffled:

Na Amelke też. Najbardziej ją interesuje to co jest daleko, poza zasięgiem łapek. Jak jej to podam - nagle okazuje się, że wcale to ciekawe nie jest, więc trzeba znowu zawisnąć na przebieraku, żeby znaleźć coś nowego. Tak samo jest jak jest u kogoś na rękach. Wije się, kręci, chce iść do kogoś innego, a jak już ta druga osoba ją weźmie, znowu chce iść do pierwszej... możnaby tak w kółko

reklama
Pewnie będziecie mnie już miały zaraz dość, że ja od wczoraj marudzę o tych kąpielach, ale chciałam się zapytać jak długo trzymacie dzieci w wannie? Bo nawet jak wleję wodę 38 stopni, to bardzo szybko się ochładza, a ja siedzę i polewam jej plecki, brzuszek i rączki wodą żeby nie było jej za zimno.:baffled:

Ja małą trzymam ok 10 minut. Jak jest mniej to jest krzyk, płacz, pisk, bo sie wystarczająco nie wybawiła. Też stale ją polewam wodą, a główkę to już w wanience wycieram, żeby nie zmarzła. Jestem zwolenniczką tzw "zimnego wychowania", ale bez przesady :tak:

moj moze sie kapac do woli a wode mu dolewam u nas dawno nie bylo basenu to teraz trzymam go nawet pol godziny zeby sie wyciapal a potem jest happy

wiecie co Adas spi mi juz 2,5 godz i nudzi mi sie:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: ugotowalam zupe mezowi ale bedzie probowal i doprawial bo ja nie smakuje teraz jak jestem na diecie bo jeszcze sie skusze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Amelka też śpi 2x30 min, czasem krócej. Dziś przeszła samą siebie, bo zasnęła o 14:50 obudziła się 15:10... Na szczęście dziadkowie się z nią bawią, bo dzisiaj mam taaaaakieeeeeeeego lenia :zawstydzona/y:

My mamy dobrze z Oilatum , bo w Anglii do roku mam recepty za darmo i tylko dzwonię i proszę o dodatkową receptę, więc ok. Marysia Johnsona nie może, uczuliła się na niego jak była mała.Słysałam,że wiele dzieci tak ma z J. Co do kapieli to bardzo kocha się kąpać,ale ubieranie to już marudzenie, krzyczenie itd.
Dzisiejsza nocka straszna. Od 2 do 5 mało nie spałam, bo mała marudziła strasznie. Jedynka już się pokazała, teraz druga idzie i dwójka. A w dzień śpi różnie. Miała fazy,że po 15 minut spała,ale teraz to tak mniej więcej 2-3 godziny po przebudzeniu, śniadanku i zabawie zasypia na godzinkę, czasem 1,5 a potem po południu drzemie. Teraz właśnie usnęła.Ale z zasypianiem są problemy czasami.
Czy Wasze Maluszki zasypiają same czy je tulicie??

reklama
Iga zasypia sama, a zaczęła jakoś tak z własnej woli, bo dawniej jak karmiłam piersią to zasypiała przy piersi i zostawała na naszym łóżku, dopiero jak ja szłam spać to przenosiłam ją do łóżeczka. Nadszedł jednak dzień, że nie chciała zasnąć na naszym łózku i płakała, więc spróbowałam ją położyć do łóżeczka i o dziwo było spokój i po chwili spała. I tak zostało do dziś, że sama zasypia.

Do góry