reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Niesia bardzo duzo zdrowka zycze,daj znac jak zrobisz badania...
Wiki a czemu mialas nie pisac,to super ze mama tak ci pomaga,och jak ja bym chciala tak sobie rano po leniuchowac...
Kathy ja mam duza wanienke ale za duoz Klaudia chlapie i trzeba sie przeniesc do lazienki...
Ale bede ja kapac w misce wlozonej do wanny ,na dno koniecznie mata antyposlizgowa .Jakbym miala kapac Klaudie normalnie w wannie,to fakt ile tej wody by szlo a ile plynow typu Olilatum czy Ziajka,
Panna Migotka ta ziajka jest jak Oilatum,ja zaczelam przygode z Ziajka jak z Vanesska miala problemy skorne i wtedy gdzies kolo roczku jak miala to jakos trafilam na ta Ziajke.Klaudia od malego jej uzywa.

reklama
A pochwliłam się juz ,że Nela dzis też tak ładnie spała bodajże do 6 00 rano????Nie pamietam dokładnie A mi przynosił .Ale zanim wczoraj usnęła to kilka razy do 23 00 wstawała .Ale sie zaczyna przywyczajać:-)
Iwonko do ciebie teraz -co z przwijaniem nie chce tego!!!!!!!!!!!

no to mam wam troche do opowiedzenia
to pierwsze jesli chodzi o kube to moj mnie zawsze prosi zebym ja zmieniala pieluchy bo moj niestety robi kupy na siedzaco efekt jest taki ze wszystko ma na plecach i juz z milion takich kup zrobil wiec sie przyzwyczailam

2 ja kapie adasia w duzej wannie juz dlugo ale recznik rozkladam na pralce i zawijam go i zanosze do pokoju tam smaruje masciami podaje witaminy i ubieram

3 jesli chodzi o chlopcow to my od pewnego czasu pracujemy z cycusiem bo maly mial stulejke jak sie tego nie robi to dziecku moze wdac sie zakazenie i lekarka mi powiedziala ze jak ja tego nie bede robila pomalu w wannie to zrobi to na chama chirurg bo jak dojdzie do zakazenia albo bakteri to i tak trzeba bedzieto robic,... jesli peka skurka to smaruje rywanolem w masci jesli nie to tylko mascia przecibakteryjna... u nas juz ladnie sie odciaga ale nadal nie cala i jest mocne zaczerwienienie...

4 wiecie co moj jak juz siedzi na podlodze i bawi sie kolami od wozka to przesowa sie na pupie i proboje do przodu tak jakby do raczkowania ale mnie to smieszy bo nie raz sie przewraca ale ie placze..

5 NAJWAZNIEJSZE DZIS ZALATWILAM STAZ ZA TYDZIEN LUB DWA IDE JUZ DO ROBOTY I CO SIE DOWIEDZIALAM ZE STAZ MA WZROSNAC OD TEGO ROKU DO 950ZL NETTO BO MUSZA SREDNIA KRAJOWA WYPLACAC:tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Cześć dziewczyny! Wróciłam w końcu z przedłużonego wyjazdu świąteczno-noworocznego :-( Niestety.
Kurcze, jestem tak do tyłu, że nie dam rady przeczytać. Przeleciałam tak po łepkach tylko i zauważyłam, że dużo dzieciaczków chorowało. Amelka też złapała katar i ciągle mi teraz oddycha przez usta, bo się chyba przyzwyczaiła. Nie wiem, jak ją oduczyć. No i jestem trochę wystraszona, bo jak byliśmy w domu w Wiśle okazało się, że mój mały brat ma ospę :no: Co prawda kontaktu fizycznego z małą nie miał, ale przebywali w jednym pomieszczeniu. Myślicie, że Amelka mogła się zarazić???
Poza tym trochę udało mi się pojeździć na nartach, ale jak ostatni mazgaj tak niefortunnie się wywaliłam, że pękła mi blizna po porodzie :szok: Myślałam, że się wykrwawię, ale jakoś przeżyłam i jest ok.
Sorry, że nie na temat, postaram się już być na bieżąco

Poza tym trochę udało mi się pojeździć na nartach, ale jak ostatni mazgaj tak niefortunnie się wywaliłam, że pękła mi blizna po porodzie :szok: Myślałam, że się wykrwawię, ale jakoś przeżyłam i jest ok.

:szok:Miałaś cesarke???:szok: Bo ja mam czasami takie wizje, jak mnie coś zakłuje. Ostatnio jak goniłam spóżniona, to później bolało mnie w dole brzucha, a następnego dnia pojawiła się krew i to nie była@

Rodziłam naturalnie (bez znieczulenia w dodatku wrrr...) Blizna pękła mi w kroczu. Myślałam, że po takim czasie będzie to niemożliwe a tu niespodzianka.

dziewzyny czytalycie o tym? Problemy małych chłopców
moja tesciowa ciagle marudzi by w kapaniu troszke sciagac a ja mam juz dosc:baffled:nie mam zamiaru:no:
chyba zaraz dostaniemy ochrzan, że to nie ten wątek, ale mi lekarka powiedziała, że nie można tego robić do 3 roku życia chłopca....ze to odciąganie to właśnie szkoła naszych babć i mam....

reklama
a mnie dwie lekarki kazaly odciagac pokazaly jak i jest wszystko ok narazie... bylam tez u chiurga tez obejrzal i prosilam zeby narazie nic nie robil i kazal i sam to sciagac ...

Do góry