reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Tulimy niestety. A raczej nosimy, potrzebowałabym nad sobą bicza, żeby nie wymiękać i nie wyciągać jej z łóżeczka. Po chwili płaczu pękam i myk małą na ręce. Ciekawe jak to będzie jak zacznę pracować...

reklama
U nas bywa różnie, ale napiszę jak to jest zazwyczaj..
Kąpiemy Nikolkę o 20-21 (w zaleznosci od tego czy chce jej sie wczesniej spac czy nie). Po kąpieli dostaje cyca i idzie spać.
Spi do ok 8 rano :-) (ostatnie dwie noce byly nieciekawe bo ząbki....)
o 9 sniadanko (kaszka)
ok 11 drugie sniadanie (cyc) i idzie spać
budzi sie ok 13 i wtedy dostaje obiadek
bawi sie i ok 15-16 dostaje deserek i idzie spac
wtsaje neistety po krótkim czasie 40-60min
kolacja (kaszka) ok 18-19
zabawa
i znowu kąpiel....

Więc podsumowując - sypia ze 2 razy w ciagu dnia. Najpierw ok 2 godz, potem tylko godzine.

Nie lulamy Nikol, ie nosimy na rękach - po prostu kładziemy ją do łóżeczka, dajemy smoczka, otulamy kocykiem, dajemy krówke (taka maskotka jak poduszeczka małą) z boku główki do przytulenia, włanczamy grajka (natura - swierszcze, potoki i takie tam) i wychodzimy z pokoju.
Najczęsciej przytula sie do krówki i zanim wyjde z pokoju to juz ma oczka zamkniete i sie nie rusza.
Ale nieraz nie jest spiaca po kąpieli i gada tam cos do krowy która lata po szczebelkach, ale nas juz w pokoju nie ma, wiec po jakims czasie sobie usypia.
NIGDY nie sypia z nami w łóżku. Spała tylko dwie noce jak miala jakis miesiąc i to tylko dlatego ze M kazał ją zabrac do łózka :-p
Ja od początku powiedziałam ze nie bede sobie kłopotu na przyszłosc robiła i jakos sie udało :blink:
W nocy jedynie zdarza się ze ze dwa razy wrzeszczy o smoczka - wsadzam w dziubek i śpi dalej.
Gdy ząbkuje, to bywa ciężej, ale da sie przezyc najczęściej :happy:

wow, sorki za tasiemca... :sorry2:

Moja Klaudia tez sama zasypia,od poczatku tak ja nauczylam,bo z Vanesska bylo ciezko,bo to dziecko moje wyczekane i tak spala z nami ciagle bo balam sie ze przestanie oddychac i takie tam ,niestety spi do dzis ze mna.
Klaudia potrafi spac raz dziennie ,a czasami dwa i trzy,U nas w glownej mierze zalezy to od Vanesski czy jestr w miare cicho kiedy malutka spi.No ale nie wystwie starszej corki na dwor po to zeby mlodsza mogla spac.

Ja już też połozyłam moją mychę i patrzę jednym okiem na Na Wspolną, choć już mnie trochę nudzi. Ale przy okazji przypomniałam sobie, że nie oglądałam Brzyduli :-(

Kangurka nasz dzień wygląda podobnie:-) tylko po kapieli jest jeszcze masaż. Co prawda coraz trudniej go masować bo mała wiercipięta zbyt długo nie wytrzymuje. A z zasypianiem wygląda tak że dostaje cyca i zasypia w naszym łóżku, no i śpi z nami. No ale już niedługo bo właśnie robimy pokoj dla niego i mam nadzieję że przeprowadzka się uda.:tak::tak:

reklama
O ja tez zapomnialam o Brzyduli ,jutro bedzie powtorka.:tak:jak tez nie zapomnea Na Wspolna tez lukam i potem na M jak milosc :-p:-D:-D:-D:-D:-Da wczesniej Klan i Plebania :szok::szok::szok::szok::szok: he :-p

Ostatnia edycja:
Do góry