reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kathy biedna mala.Oby jej przeszlo.Ja sie jeszcze nie znam i oby tak zostalo:tak:Ja tez kiedy musialam zrezygnowac z cyca to tez o tym myslalam,ze bedzie chorowal ciagle i w ogole a jak narazie od pukac:-):-D tyle razy nas juz przewialo na spacerach...juz nic nie mowie bo jeszcze wygadam.Jka narazie przeszlismy CIEZKIE kolki i zatkany nos ale to z niedoczyszczenia poporodowego:dry:a teraz zabkowanie:baffled:
Iwonka ja tez jestem,sa u nas znajomi wiec tak nie moge siedziec ale bede o 12ej bo ja mam godzine do tylu:-D:-D:-D swietuje dwa razy:-):-)otworzylam sobie piwko,zaraz otorze bayleysaa...:-p:-p

reklama
Kangurka lampka szampana ci nie zaszkodzi:-)Ja mam taka ksiazke ktora napisali pediatrzy i wogole ze lampka wina czy piwa od czaasu do czasu wrecz pomaga na laktacje i cos tam jeszcze:tak::tak:nie chce mi sie teraz szukac ale nawet moja kolezanka juz od dawna chciala napic sie troche piwa i zawsze nie bo karmi a jak jej pokazalam to az usmiech od ucha...:tak::-D:-D:-D
upic przeciez sie nie masz zamiaru:no:wiec nie boj sie po takiej ilosci nic nie bedzie:-):-)ale ty decydujesz:wink::wink:

Witam
Ja dziś też na chwilę. Nie uda mi się pewnie wszystkiego przeczytać :-)
Kangurka to fragment artykułu o karmieniu dzieci:
"Lampka wina?

Karmiąca mam może sobie pozwolić od czasu do czasu na kieliszek wina, ale tuż po karmieniu.
Promile przenikają do mleka - jak tylko są we krwi, zaraz pojawiają się w mleku, ale jak znikają z krwi to znikają też z mleka. Jeśli więc jakiś alkohol nas kusi, najlepiej sprawdzić (korzystając np. z kalkulatorów w internecie), kiedy we krwi się pojawi, a kiedy zniknie, i unikać karmienia wtedy, gdy jest obecny. Zwykle oznacza to, że można wypić np. kieliszek likieru, ale tuż przedtem nakarmić dziecko, po czym unikać karmienia przez około 2-3 godziny.
"

masz link do całości
Dieta matki karmiącej

Kwiateczek ma rację, że piwo lub lampka wina zwiększyć laktację.
Alkohol działa rozluźniająca.

Miłego dnia. My dziś walczymy z podwyższoną temperaturą: ja bo jestem chora, a mała, bo wychodzi kolejny ząbek :-)

Dzieki dziewczyny!!! Info dotarło przed północa wiec pewnie dam rady skorzystac :sorry2:

I ja witam w ostatni dzień w roku my niestety w domu dzis jak wczoraj pisałam.Własnie sie oparzyłam,żelazkiem i pisze jedna reką:-(
Nela do 4 rano nie dosc,że znów goraczkowała po 40 st.to miała kolke:wściekła/y::wściekła/y::szok: Dajcie spokój spalismy zaledwie 4 h dotego wstalismy 5 min przed przyjsciem pielegniraki:-D:-D:-Dzaspalismy:szok:
Czuje sie jak zombie,przez dwa dni nie spalismy ,bo czuwalismy przy niej -czsem zwtymiotowała i strach było zostawic na noc ah teraz ciagle wali żadkie kupki ze sluzem:-:)-:)-(juz z sił opadam .Chce przespac tego sylwestra:zawstydzona/y:

hej dziewczyny

:-:)-:)-:)-( u mnie nie zaciekawie Adasia daje do tesciow ale strasznie sie boje dzis mielismy nieprzespana noc na wieeczor normalnie kompanie jedzenie spanie a za jakas godzine zaczelo sie Adas wymiotowal mi z 7 razy przez cala noc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co sie stalo dlaczeogo rano o 4 to byl juz biedny tak wymeczony nie mial czym to leciala sama woda i zolc... nie chce jesc:baffled::baffled::baffled:

Dziewczyny kochane - zycze Wam zebyscie sie wyspały i duzo, duzo zdrowia dla maluszków:blink:

No a namawia mnie na karmi....malinowa pasja:-)Pić?Bezalkoholowe:confused2:

W szkole rodzenia mówili nam ze jedyny alkohol przy karmieniu (do tego bardzo dobry na laktacje!) to własnie Karmi :-)
Tyle ze ja nie cierpie, hihi. Wole Redsa, ale to karmelowe nie jest :-p

Buziaczki i bawcie sie! Do Nowego Roku!

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego Wam zycze w tym Nowym 2009 roku!:-)
szampan.gif

no to jestem dziś trzecia :tak: u nas już po imprezce :tak: goście już poszli, a R już słodko chrapie od pół godzinki...wszystko super się udało, Matik zasnął dopiero przed 23, bawił się razem z nami aż padł...mi jakoś nie chce się spać, więc tak sobie zajrzałam do Was :zawstydzona/y:

hej dziewczyny
ja niedawno wstalam u nas wszystko sie udalo i bylo super o ile sie juz zorientowalam to moj syneczek byl grzeczny przespal cala noc :-):-)

ja juz posprzatalam a teraz sie wyleguje..

reklama
zyczenia.jpg

witam:-):-)
U nas tez bylo milo,tylko synek kolezanki troche poplakiwal i juz nie wiem czy zeby czy nowe miejsce:baffled::baffled:Konradek spal do 4rano:baffled:Obudzil sie i do 6.30 bylo stekanie:dry::dry::dry::sorry2:wstal o 8.30:confused::confused::confused::confused:ciezko bylo zwazywszy ze sie polozylam przed 2ga:sorry2::sorry2::sorry2::baffled::baffled::baffled:nie mam sily.JUZ NIE WIEM CO BY BYLO GORSZE kac czy takie niedospanie:baffled::baffled::-D:-D:-D:-Dale wypilam jedno piwko i lampke szampana:-p:-p:-pi jadlam,jadlam...jak zadnego roku:-p:-D:-D:-D:-DMialam napic sie sheridans`a ale jakos zapomnialam pozniej:sorry2::sorry2::sorry2:
Kinna wszystkiego naj dla Twojej biedroneczki:tak::tak::tak:;-);-);-)8 miesiaczkow:szok::szok:ale czas leci:tak::-):-):-)
Aniusia moj G poszedl uspic Konradka i chyba z nim drzemie:dry::dry:a ja:szok::szok::szok:gotuje zupke i nam rosol:baffled::rofl2:
Kamilka to posiedzialas chociaz:tak:Ja mojemu dalam paracetamol bo tak sie meczy z zabkami:sorry2:tez spal do 4rano ale kolezanki synek ciagle sie budzil i plakal,do 1 ej w nocy tak bylo!W koncu poszla spac i po imrezce:sorry2::confused::confused:

Ostatnia edycja:
Do góry