reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Kinna, ja też wierzę w działanie ziół i sposoby medycyny tradycyjnej. Tylko ja uważam, że każde zioło ma jakieś określone działanie i nie wszystkie są dobre dla wszystkich.
Ale dla firmy produkującej specyfik, o którym mówiłam, jest moim zdaniem łatwiej wprowadzić jeden produkt (tańsza produkcja, mniejszy wysiłek) i wmawiać ludziom, że jest to dobre dla wszystkich - niż opracować bogatą gamę produktów, z których każdy będzie miał jakieś określone zastosowanie....

reklama
Kinna, ja też wierzę w działanie ziół i sposoby medycyny tradycyjnej. Tylko ja uważam, że każde zioło ma jakieś określone działanie i nie wszystkie są dobre dla wszystkich.
Ale dla firmy produkującej specyfik, o którym mówiłam, jest moim zdaniem łatwiej wprowadzić jeden produkt (tańsza produkcja, mniejszy wysiłek) i wmawiać ludziom, że jest to dobre dla wszystkich - niż opracować bogatą gamę produktów, z których każdy będzie miał jakieś określone zastosowanie....
masz rację. generalnie zioła nie mogą zaszkodzić, ale są osoby, które pewnych ziół nie powinny zażywać. moja koleżanka ma uczulenie na miętę i jeszcze jakieś zioło stosowane do produkcji lekarstw.

Ja to jak mi ktoś zadzwoni z jakimś cudownym specyfikiem i prosi o spotkanie to od razu mówię żeby się nie wysilał , nieprodukował bo i tak nic nie kupię. Szkoda tylko ich gadki.

Wszyskiego naj dla Maji !!!

Panna migotka - jeżeli chodzi o Amwaya to ja miałam produkt do plam i naprawdę działał. Chociaż pewnie w normalnym sklepie odplamiacze innych firm też pewnie by zadziałały:tak:

KINNA - a fuj... co za pomysły na bolący brzuszek. Ludzie to czasami mają nasrane w głowie:tak:

Przepraszam ale probowalam po klikac na bb razem z Klaudia na kolanach lecz nic z tego nie wyszlo.Teraz spi.
Wreszcie i w Wawie wychodzi slonko,potem pojdziemy pieniazki odebrac z western union od babci dla dzieci na prezenty swiateczne ;-)

Do mnie jak ktos dzwoni,przedstawia sie i zaczyna przeprowadzac czy ankiete czy dac zaproszenie to odrazu po trzecim slowie jego wypowiedzianym odrazu mowie nie, dziekuje, nie mam czasu na glupoty ;-)
Ola chcialam napisac ze troche mnie to pocieszylo ze i twoj Maks ma wymyslonych przyjaciol,bo juz mi dziewne pomysly do glowy przychodzily....

Majeczko 1000 buziakow :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Wczoraj się tylko przywitałam, a dzisiaj może uda mi się coś popisać (i pożalić na teściową:confused2:)

Wszystkiego naj dla Majeczki.

Nadrobiłam zaległości, ale odpisać nie dam rady, bo za dużo tego jest- normalnie galopada z postami

Dzień dobry !
Wkońcu was nadrobiłam i mała mi własnie wstała :-(ehhh smok jej wyleciał-śpi dalej...
Ale sie rozpisałyście strasznie ledwo doczytałam:szok:
keyko -śliczny masz suwaczek tak pasuje :tak:
Ha-NN-aH no to naprawdę masz naiwna tesciowa :szok:tyle kasy za jakieś ziólka:szok:Toż to nabijanie niewinnych ludzi w butelkę!!!Trzeba coś z ty zrobić -oni mieszaja słabym psychicznie ludziom w głowach ,a tacy sa strasznie podatni na tego typu dziłania:angry::angry::angry:

u nas pogoda jakaś wiosenna sie zrobiła :confused2:mi sie nic nie chce i wogóle.
Mały ma dzisiaj impreze andrezjkowa w przedszkolu i nawet fajnie bo A go odbierze:tak:.
A co do "wymyslonych kolegów"to czym wy się przejmujecie ???To normalne w tym wieku dziecko kształtuje wyobraźnię ,i własnie dobrze,że sobie wymysla:-D:tak:A co to tego to czasem z mojego Oliwcia to można było sikać -kiedys z takim przejeciem opowiadał babci jakie są u nich w przedszkolu toalety:-D
"Babciu a u nas są takie wysokie kibelki ,że trzeba po drabinie wchodzic ..."i różne takie tam a moja mama na to,że on kłamie a to nie prawda :no:to działa wyobraźnia dziecka -ROZUMIECIE?

Sama nie wiem co pisac nie mam weny twórczej ....:no:

Wrzućcie jakiś temacik ciekawy;-)

Kathy tak zgadzam sie z Toba ale czasami jest tak (dzieci znajomych rodziny itd)
np 3/4 latek lata macha rekoma i krzyczy ze Cie zabije lub ze nie zyjesz albo tak do drugiego dziecka Zabijam Cie!! mam pistolet itd itp a o co chodzi ?telewizja telewizja i jeszcze raz telewizja plus gry komputerowe !!:wściekła/y:
Oczywiscie Iwonka i Ola i Kathy nie jest to odnosnie waszych dzieci hehe zeby nie bylo poprostu tak mi sie przypomnialo ;-)

Ja juz zupka dla malego wstawiona a my mamy wczorajsza pomidorowa specjalnie ugotowalam na dwa dni maly spi na balkonie bo drzemke mu przerwal bąk ktorego nie mogl wydusic i juz po spaniu bylo wiec minutka na balkonie i lulka :sorry:

Wiki tak jak moja smok jej wypadł i kweka to ja okno otwieram i chyc w gondolę .Chwila moment i mała spi:-):-):-)Martwie sie tylko ,że potem cięzko mi ja bedzie przyzwyczaić w dzień w łózeczku.Np.wczoraj mi ani tu ani tu nie chiałaa spać i miała wielki problem bo o 18 00 była Mega zmęczona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I trzeba ja było na gwałtu rety kapać i usypaić ,co z tego godzina 22 00 -mała ma kolkę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:szlag by trafił juz psychicznie z A nie wytrzymujemy Co za kolki!!!!!!!!!Nienawidzę kolik bleeeeee,tfuuuuuuuuu a kyszzzzzzz kolko przebrzydła .Chyba jakieś czary albo zióla sobie sprawie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

kathy a moze cos zjadlas ?
Kurde nie mam pojecia az dziwne wiem ze kolki moga byc dlugo darek ma sporadycznie ale az tak jak Twoja to szok

reklama
Zasięgnęłam opinii osoby "znającej się" w Twojej sprawie. Powinnaś zgłosić to do prokuratury. Jeśli kobieta podaje się za anestezjologa, a nim nie jest to jest przestępstwo. Tutaj nie jestem pewna.
Co do leków to wiem na pewno: osoba fizyczna nie może sprzedawać leków. Każdy lek w polsce musi być dopuszczony do sprzedaży i wciągnięty do rejestru leków. Jeśli to co sprzedaje jest witaminą c lub jakąś np sacharozą, to popełni oszustwo.
Ja bym na Twoim miejscu oddała ten lek do laboratorium do analizy. No i wysłała teściową do lekarza internisty na badania okresowe :-D

Hannah, ja też bym sprawdziła lekarkę, ale pewnie przez to staniesz się "tą niedobrą" dla teściowej".
Dziewczyny wczoraj wrócił mąż i rozmawia ze swoją mamą że jej zrobili wodę z mózgu itd. A gdzie tam, nie słucha i dalej swoje.
No więc chyba musiała myśleć troszkę nad tym i rano do mnie mówi żebym sprawdziła tan sprzęt medyczny zwany OBERONEM.
Wpisałam do googe i UWAGA już pierwszy wpis: Oberon: oszuści przed sąd!
Najgorsze to jest to że czytam czytam a tam podana lista lekarzy oszustów i między innymi ta pani.:wściekła/y:. Piszą że sprzęt nie jest dopuszczony i zatwierdzony, leki również, sprzęt sprowadzony z Rosji, kilka afer ze skutkiem śmiertelnym:szok:, ale ci pseudo lekarze nadal jak widać są bezkarni.
Produkt który sprzedają niby na oczyszczanie żył, stosuje się usuwaniu metali ciężkich z organizmu, jest niebezpieczy i może prowadzić do zawału (teściowa cierpi na nadciśnienie i wolę nie myśleć co może się stać jak to wypije).
Ale co tam to do niej nie dociera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zadzwoniłam do tej pani, zastrzegłam swój numer i pytam czy jest anastezjologiem. Powiedziała że tak, no więc pytam czemu nie ma jej w centralnym rejestrze lekarzy i jej numer PWZ (prawo wykonywania zawodu) jest fałszywy. Przestraszona powiedziała nagle że nie jest anastezjologiem, kim ja wogóle jestem, ona się nie będzie tłumaczyć i odłożyła słuchawkę.
Już potem nie odbierała.
Teściowa dalej swoje, paranoja.
Powiedziałam sobie że jeżeli porozmawiam z nią ostatni raz, a jeżeli ona nie przyjmie argumentów, to powiem jej ja zrobiłam wszytsko, zaangażowałam się w sprawę, sprawdziłam, to jest oznaka że się martwię.
I niech nie przychodzi do mnie jak ją coś zaboli, albo żebym zobaczyła jej wyniki, bo skoro nie wierzy się w medycynę tradycyjną to nie wierzy się do końca.
Ci "lekarze" przepisują ziółka na wszystko i cokolwiek jej będzie powiem :" To wypij sobie ziółka" i po sprawie.
Potem w UWADZE mówią a czemu rodzina nie interweniowała, czemu nikt się nie interesował, zgłoszę to i mam czyste sumienie.
Ale się zdenerwowałam,

Do góry