reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dzień dobry:-), w końcu i u nas troszkę spadło śnieżku. Nie da się niestety zrobić bałwana, bo jest go za mało.
W tamtym tygodniu powinnam z Miśkiem iść na szczepienie, ale niestety nadal pokasłuje i ma katarek.
Na temat supermarketów się nie wypowiem, bo u nas same Biedronki i Lidl :no::no:. Jest też Kaufland, ale taki mały, że tylko spożywka i atykuły przemysłowe w nim są, nie ma żadnych ciuszków czy zabawek.:baffled:
No i wczoraj mieliśmy gości, odpoczęłam trochę i nabrałam sił :tak:.
No i jeszcze z nowości.... chyba Michaśkowi przebił się pierwszy ząbek. :tak::tak::tak:.

reklama
Witam. Ja spalam dzis prawie do 10ej...ale nad ranem kolo 5ej mielismy przerwe w spaniu bo Klaudia sie rozbudzila i koniec spania,Wzielam ja do swojego lozka i poszlam spac,choc za baedzo sie nie dalo bo ciagle mnie skubala po twarzy,ale nigdy z nia nie dyskutuje o tak starsznej dla mnie godzinie i ona po jakims czasie znudzona zasypia.
Co do wyprzedazy to w styczniu beda wszedzie,nie tylko w Tesco.

Olu dziekuje i rownierz skladam najlepsze zyczenia dla Mikolajka z okazji wczorajszych ukonczonych 6 miesiecy :-) Jak ten czas leci :-)
I Nikolce z okazji 7 miesiecy :-) I wszystkim maluchom ktorzy skonczyli kolejne miesiace.

Ostatnia edycja:
Kathy tak w TESCO jest duzo zabawek firmowych(wogole wszytskiego jest duzy wybor roznych marek danego produktu),ja zreszta ten sklep lubie najbardziej,jest wszystko jakos w nim w ładzie,duzo miekjsca,zawsze swieze mieso i ceny maja naprawde dobre .Najczesciej jezdzimy do Tesco,no chyba ze Vanesska chce do dzieci wtedy musimy jechac gdzie indziej.No i sa w Tesco ciszki CHEROKebardzo ladne i dobrej jakosci :-)
:-)

Wiem kochana i z tego się ciesze ,że bedzie blisko do cheerokie:-):-):-)A i ulotki tesco przegladam jest duzo ofert-ale to takiewielkie,że trzeba na pól dnia jechac aby całe obejsc:-:)szok::szok::szok:

A u nas śniego tyle,że juz mam go dosyc -chodników nie odsnieżą i jak z domu wychodze to ide po ulicy bo nie wiadomo gdzie chodnik:szok::szok::szok:tak zasypane .Gdzieniegdzie odsnieżone ale toszkę :angry::angry::angry:Eh u mnie i z 10 bałwanów bym ulepiła bo ok.20 lub ponad cm śniegu mówie wam jak nigdy I CIĄGLE SYPIE:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i to gruby i ciężki śnieg .Pod Koszalinem ludzie 2 dni bez pradu bo druty od śniego pozarywane:-D:-D:-DU mnie ok.

Muszę z malą wyjsc do ciuchlandu oddac jedna rzecz -brałam dla mamy ale za mała i juz 4 dni oddaje -no ale jak mam isc przez te zaspy i pchać wózek to się odechciewa:no::no::no::no::no:

Iwonko dla Klaudii-WSZYSTKIEGO DOBREGO :-)

Kathy wspolczuje tych zasypanych chodnikow i dziekuje za zyczenia.

A ja musze zmykac umyc wlosy,tak mi sie nie chce ale trzeba......

Witajcie. A my dziś też mieliśmy nocne przeboje, więc Puchatka, jestem z Tobą. Zdarza się nam to coraz częściej. Znów wywoływaliśmy kupkę czopkiem. A kupa normalnie jak kamol, aż się dziwię, że biedne dziecko to wystękało :zawstydzona/y: Już nie wiem co robić, czy w ogóle odstawić obiadki z marchewką i dawać tylko jabłuszko... Już sama nie wiem :-(Ale Iga je same obiadki z marchewką, a powinna jej jeść, bo w mięsku jest żelazo, a ona ma niedobory. Lekarzyca znów zbagatelizuje całą sprawę. :dry:

Już nie wiem co robić, czy w ogóle odstawić obiadki z marchewką i dawać tylko jabłuszko... Już sama nie wiem :-(Ale Iga je same obiadki z marchewką, a powinna jej jeść, bo w mięsku jest żelazo, a ona ma niedobory. Lekarzyca znów zbagatelizuje całą sprawę. :dry:
spróbuj małej dać do picia herbatkę na dobre trawienie i soczek z jabłek.
jakie dajesz obiadki małej?

Iga je gerbery, bo innych nie tknie. A pić też nie chce w ogóle. Udaje mi się jej dać najwyżej parę łyżeczek soczku, bo potem pluje. A z butelki czy kubeczka to w ogóle nie ma mowy.

znam ten ból. ja zosię biorę podstępem. tuż przed jedzeniem trochę picia :-)
my jemy różne. ale zauważyłam, że po obiadkach z mięskiem kupa jest bardziej zbita.
mi lekarz kazał dawać zupki i obiadki "zaciągnięte" mlekiem. jakoś moja mała nie na zatwardzeń, jak twoja córka.
w przyszłym tygodniu idę na wizytę kontrolną i zobaczymy czy odwoła ten sposób karmienia:-D

Iwonka, dziękuję :tak::tak: Mikuś na pół roczku dostał okropnego kataru, ale powolutku jest troszkę lepiej, nie ma temperaturki ani nic innego.

reklama
aaaa przypomniało mi się coś. pediatra kazał mi podawać na zmianę: jednego dnia obiadek, drugiego kaszka. I codziennie jabłuszka.
uciekam. muszę kaszkę szykować.
ja mam trochę inny problem: moja mała zaczęła naprawdę miało jeść. Je co 4 godziny i tak na oko 150ml. Kiedyś zjadłaby więcej.

Do góry