reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Hej Kochane,

No i zalożyl wreszcie tą piżamkę. Pomarudzil ale zalożyl. Chodzi o to, że jak on bierze prysznic wieczorem to potem zaklada bluzkę gdzie ja prasuję kilka godzin, potem ją rzuca gdzies jak idzie spać. to się wkurzylam i powiedzialam, musi być jakiś szacunek dla mojej pracy. A ja zwykle śpię bez majtek, po co potem męczyć się z e ściąganiem:-D:-D On zwykle też na golasa.

A mnie boli glowa. Bylam na spotkaniu z menadżerką, gdzie jestem wolontariuszką. mialam się określić jakie mam plany, milo bylo z kimś pogadać.
O 14 mamy szczepienie, kurcze boję się trochę bo maly ciągle troszkę kaszle, nie wiem już tydzień temu odwolywalam. powiem, żeby go zbadali, bo ja sama nie zdecyduje.

reklama
Panna_migotka, no niezła akcja z tamtą opiekunką!! Ja mam to szczęście, że pracuję w domu i mam wszystko na oku.. ale tak naprawdę idealną nianią to była ta przyjaciółka obecnej, o której Wam pisałam.

Właśnie poszłam na piętro, a tam.... Maksio golutki jak go Bozia stworzyła siedzi na nocniku w pokoju. Powiedziałam niani, że wyobrażam sobie, że w tym układzie to ona będzie podejmowała decyzje, a nie trzyletni Maks, bo on ją równo wykorzystuje. Zobaczymy czy to zadziała....

Olu kurcze pogadaj z nią, bo mi się wydaje, że rodzice dyktują zasady a nie niania. to ona ma się dostosować, nawet jak jej coś nie odpowiada. ja bym spróbowala tamta namówić jeżeli bylaś zadowolona, a co tam.

ola pewnie,musisz stanowczo.starszym pania ciezko wytlumaczyc.mysla ze wiedza lepiej bo wiecej przezyly itd.:angry:jak moja mama czy tescowa:angry:dobrze ze miezkamy sami:-)
jade nago rzeczywiscie lepiej bo to mniej sciagania:-D:-D ja wiem cos o tym:-D
panna migotka to mialas nianie,nie wiem co bym takiej zrobila.dlatego coraz zadziej mysle o pracy:no::no:
uciekam.maly zjadl i idziemy na spacer papatki:-)

Jade, próbowałam, ale to są przyjaciółki i tamta wróci tylko wtedy, jeżeli ta sama zrezygnuje.... hmmmm ciężko ciężko, a że płacę jej dobrze jak na tutejsze warunki to chyba nie zrezygnuje sama.

Tak. Zwłaszcza producenci.
Wiecie co najlepiej zlinczujcie mnie od razu. :wściekła/y:
Po kiego grzyba ja to mówiałam....:dry:

Nie kochanie nikt nie chciał Cie urazic a jeżeli sie tak poczułas -przepraszam.
Pozatym na forum wyrażamy swoje mysli i zdanie.Ja mam takie ,że lepiej poprostu kupić tanszy a nowy niż uzywany i nie wiadomo z jaką historia ,no chyba ,że po kimś kogo znasz i wiesz ,że nic mu nie było.Lub po starszym dziecku:tak:

Dobra ide wziasc sie za jakas robote,o kurna zapomnialam wyjac kuraki z zamrazalnika,to lece dzis na drugie bedzie pomysla na ....kuraki w sosie czosnkowo ziolowym.
A Vanesska wlasnie wylala mi kubek picia na kanape tapicerowana:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie zdazylam polozyc koca na nia echhhhh:crazy:

No a ja dzis pichce te pałki z kurczaka w tym woreczku z winiar i zobaczymy czy taki dobry-tak zachwalają;-)
Nie wiem jak wyjde w taka pogode Z mała -daleko nie mam ale jednak leje i wieje .My na 15 00 do tej poradni rehabilitacyjnej po nastepną serię ćwiczeń a na dodatek mała i zasnęła a tu zaraz trzeba budzic ,Dobrze,że nie daleko mamy jakieś 10 min drogi:-p

Olu - to trzeba obmyśleć plan jak sprawić by sama zrezygnowala:-) Może jak będziesz jej cześciej zwracać uwagę, sama nie wiem, albo po prostu szczerze pogadać. Najważniejsze, żebyś Ty byla zadowolona

Kurcze no nie dadza mi po kilkac moje corcie ;-) Ciagle cos musze przy ktorejs robic,albo rysowac,albo tanczyc,albo czytac albo sobie chodzilismy teraz z Klaudia :-) wczesniej jak podejmowalam probe jej postawienia pinowo to odrazu uginala nogi z tego ciezaru a dzis pieknie trzymana pod pachami stala i sobie chodzilismy dookola pokoju po dywanie a ona przebierala nozkami jedna po drugiej lewa prawa lewa prawa super :-) Teraz poszal spac wiec musze zrobic cos w domu
Olu no chyba tylko ci to pozostalo,zaczac byc mniej mila dla niej ;-)
Kathy mi te kurczaki smakuja,ale jest tez z papryka ten pomysla na .... ale nam nie podeszlo,byly zbyt gorzkie.

reklama
Do góry