reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam sie i ja:-)
Ha-nn-ah dobrze ze nie masz kaca:-)ja pamietam ze wypilam dwa piwka a na drugi dzien to byl koszmar:no:czulam sie jak bym wypila conajmniej skrzynke i wypalila wagon fajek(chociaz juz nie pale):tak:A mleczko nie powinno ci sie zbierac.Ja musialam zrerzygnowac z kwiecie cyca:eek:maly mial takie kolki ze nie chcial jesc:no::no:nie wiedzialam czy jest najedzony czy nie.trwaly caly dzien:baffled:krzyki calodniowe to koszmar.przestalam karmic a moje piersi tak bolaly ze nie wiem czy to nie bylo gorsze od porodu.niestety tu nie daja zaszczyku na zanik mleka czy cos innego:no::no:paracetamol i przeczekac.myslalam ze umre:szok:nie pomyslalm zeby wejsc na to forum chyba z braku czasu:angry::angry:
Marlene a gdzie ty mieszkasz??:-)
Dziubek ja mam taka ksiazke o ciazy,narodzinach,karmieniu,dzieciach itp.tam pisza ze szklaneczka piwka lub lampka wina (raz na kilka dni)jest jak najbardziej wskazana na produkcje mleka itd:tak::tak:za moja kolezanka tak chodzilo piwko ale sie bala.pokazalam jej ten wpis i az skoczyla do gory:-D:-D:-Dtroszke mozesz sie napic jesli masz taka ochote:tak::tak::wink:
Kathy ja to jestem zmarzluch.zakladam skarpetki jak sie robi juz zimno i zdejmuje latem :-D:-D:-D pizama z dlugimrekawem i w ogole.:-)moj chlopak to spi tylko w majtkach ale ostatno chyba mu zimno bo zaklada koszulke:-D:-D:-D
COSMOLADY oby dzieciaczki szybko wyzdrowialy,bidulki:sorry:jesien to zawsze najgorsza poru.szybko sie lapie choroby:angry::angry:

reklama
hej dziewczyny
troche mnie nie bylo nie chcialo mi sie pisac pogoda mnie roztraja dzis spalam z malym do 10 i teraz znow usnal zjadl wywsciekal sie ze mna i padl...

jesli chodzi o ubranka dla malego to ja mam z Cherroke wiekszosc i z fixoni a reszta to taka mieszana... a ha jeszcze sporo mam z 5-10-15

JA tez ogladam brzydule i bardzo mi sie podoba

co do spania to ja nie znosze zakladac ubran do spania spie tylko w majtkach i koszulce...

Iwonka ja ogladałam oryginalną brzydulę czadowy serial to był :-D
w niedzielę zobaczyłam jaką brzydule mają amerykanie i sie tak zastanawiam jak oni ja na końcu ładną zrobią-chyba się nie da... grube to i ma paskudne nogi o twarzy nie wspomnę fuj...

Kathy ja kiedyś tez uwielbiałam nago spać, ale niestety nie te czasy już a mój mężu śpi w samych majtkach chyba że jak mega zimno to w koszulce, ale o piżamach mowy nie ma

Michasiowi widac już zabki, ale jeszcze skubane się przebić nie chcą i bidulek się męczy

Iwonka, ja wczoraj zrobiłam pomysł na pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym, pycha wyszło. Zostało na dziś, bo robiłam z dwóch opakowań. A jutro też robię kurczaczka w sosie czosnkowo-ziołowym.
A wczoraj J mówi, że już nie będę miała czasu na obi adki, jak wrócę do pracy.hahhahah

No ale dzieki takim pomyslom na... obiady staja sie latwiejsze i szybsze w przygotowaniu ;-)

OlaK ta wasza opiekunka to identyko jak moj R :crazy: ostatnio sie scielismy i niestety musialam troche ustapic bo nie chcialam zeby dziecko bylo swiadkiem koilejnej wymiany zdan,a ja to jeszcze mam w naturze krzyczenie wiec wogole.Ja zabronilam wlaczyc na dvd bajki wieczorem bo Vanesska byla nie grzeczna a tatus poszedl i jej wlaczyl :szok: wiec ja poszlam i wyl;aczylam po czym on znow wlaczyl:wściekła/y:wiec odpuscilam i sie zemscilam inaczej ;-) juz teraz tylko czeka na moja zgode czy na cos pozwole dziecku :tak::-)

Ja też oglądam super nianię.:tak:

Iwonka - ja też oryginalna Brzyduę oglądałam. Tamta to była dopiero paskuda. I taka totalna fajtłapa. A potem piękna kobitka:tak:

Sysunia - napisz coś o sobie:tak:

Kinna
- ja mam uzywany fotelik do 13kg. No ale ja kupiłam od znajomej. Każdy kupuje to na co ma ochotę.

Ola
- tak to jest. Niania idzie na łatwiznę. Odbebni swoje i pójdzie do domu a Ty potem będziesz musiała wysłuchiwać że z niania to pozwala na to lub na tamto.

Kwiateczek - no to od teraz będę pozwalała sobie na więcej niż tylko łyczka:tak::-)

reklama
Ja też czasami obejrzę brzydulę jak akurat przypadkiem włączę telewizor. Ostatnio oglądam tylko wieczorem. Wczoraj chciałam obejrzeć dom woskowych ciał, ale tak strasznie późno są te horrory, że nie wytrzymuję. A na dodatek chodzę na rzęsach, bo Iga wstaje w nocy coraz częściej. Już nawet dałam jej wieczorem butlę z kleikiem w nadziei, że pośpi trochę dłużej, ale gdzie tam.
Jeśli chodzi o fotelik, to Iśka dostała od chrzestnego coneco zenith do 25 kg. (chyba taki sam jak Hannah, tylko nasz ma czerwoną tapicerkę, wydaje się bardzo porządny).
Ola, tak to właśnie jest z tymi opiekunkami. Nasz klient ma córeczkę, chyba ze stycznia. Chłop też pracuje w domu, więc wynajęli nianię. Pewnego razu zauważył, że niania wychodzi na spacer i nagle gdzieś znika. Okazało się, że dwie klatki dalej mieszka jakiś facet z jej rodziny, który jest psychicznie chory. No i kretynka wychodziła niby na spacer i szła do tego faceta. Dziecko zaczęło być wtedy bardzo nerwowe, bo pewnie psychicznie chory mógł głośno mówić, albo krzyczeć. Nie wiadomo też, czy nie kładli tej małej na łózku tego faceta. Teraz mają nową nianię i ojciec chodzi z nimi na spacery i pilnuje. Jak to usłyszałam to aż mi się coś zrobiło - człowiek płaci tyle kasy i myśli, że dziecko jest na spacerku, bezpieczne i w ogóle, a taka maszkara bierze je do innego mieszkania i to nie wiadomo do kogo. Masakra jakaś.:angry:

Do góry