reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

xa
z tego co czytalem to nie najlzejszy ale jak dla mnie
ok
duze pompowane kola, przednie skretne

jutro wielki test wersji spacerowej. ale sie Beata zdziwi jak zejdzie do wozkarni :)

reklama
echhhhh... macie wózkarnię. Już Wam zazdroszczę:-(
U mnie ani windy, ani wózkarni :wściekła/y:. Jest pomieszczenie pod schodami, ale "gospodarcze". Muszę wózek taszczyć na 1 piętro (prawie 16kg).
Mieliśmy się za dwa miesiące przeprowadzić do bloku z windą na sam parter. Wczoraj się okazało, że mogę sobie pomarzyć :no:
A ja się już nastawiłam na Emmaljungę:frown:

Dziewczyny różne miałam akcje z przychodnią ( akcja krzywicy-nie krzywicy)ale nie mogę zmienić bo to jedyna. Jak mam PROBLEM to idę prywatnie do lekarki co leczy w innym mieście ( ale mieszka u mnie na osiedlu). Tu chodzę po recepty i szczepienie.Już się moja pediatra przyzwyczaiła, ze zgłaszam błahostki i mam mnóstwo pytań. Ta pielęgniarka, jakaś nowa była ( choć stary babol), wprowadzała swoje porządki. Nigdy bym nie przeszła do przychodni dla chorych , nawet jeśli trwało by to tyle co przejście. Ona miała widzimisię, ze lekarzowi się nie chce. Lekarka przyszła jednak jakby to było coś oczywistego ( bo oczywiste było).
Wiktoria- Młody też mi dziś tak się przekręcał ciągle na przewijaku ( pszebieraku;-)) podczas badania :-). Rozśmieszał nas- trochę rozładował atmosferę.

Mąż sie śmieje, ze jestem jak ten obrażalski klient w[SIZE=+1] CO MI ZROBISZ JAK MNIE ZŁAPIESZ[/SIZE] Barei .Ciągle się obrażam na jakiś sklep, bo mnie obsługa denerwuje- bez awantur,po prostu wychodzę i mam go na czarnej liście :-p:-p:-p

Ja bym tam chciała, żeby pielęgniarki więcej zarabiały- mama robiła by mi więcej prezentów o Dominiku nie wspomnę.

KINNA- witam. nawet mamy aniołków, czasami maja dość.Zajrzyj tu https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-maju-2008-f175/wozki-13233/ troszke temat oklepałyśmy.
Szwarou-żeby Beata poznała, ze to wasz wózek, a nie , ze ktos wam gondolowego x landera zakosił.
Mój P. jak składał wózek to sie po prostu ugotował, okazało się, ze trzeba nacisnąć przycisk i podnieść gondole do góry... i po sprawie.
Iwonka- ja kupiłam takie woreczki na kurczaka, ale jakos ciagle zapominam o wkładzie do worków.Nic to złapia mocy urzędowej, to cos upoluję.
O folii nie słyszałam.

Ostatnia edycja:
Szwarou no popatrz,pewnie odkryles ze w gondli podnosi sie oparcie? Czy ty siedzisz z coreczka a mamusia pracuje?Pozdr dla Betay :-)

Kinna u nas jest bardzo fajnie,gadamy o wszystkim,wszytskim sie radzimy,a ze mamy dzieciaczki w podobnym wieku wiec na wzajem sie uzupelniamy.Zapraszam jeszcze na inne majowe wateczki :-)

a'propos kąpieli, to chyba jesteśmy jedynymi rodzicami ktorzy kąpią maleństwo przed północą :baffled:

nasz tatuś bywa w domu późnym wieczorem i najczęściej kąpiemy Nikol ok 23;00 :szok:

W sumie, mogłabym kąpać Niki sama, ale chicałabym żeby miała kontakt z ojcem przynajmniej w czasie kąpieli. Poza weekendami, to praktycznie tylko wtedy się widują :dry:

kangurka to rzeczywisie pozno kapiesz.moj "niedobrelec"wlasnie usnal.nie bylo by szans na kapiel pozniej:-)
kinna ja tez mu macam dziaselka kilka razy dziennie.nie moge sie doczekac.dzis juz mu dalam calpol bo szkoda mi go bylo tak sie meczyl.nie uwiezysz ale wlasnie bede jadla obiad.dal mi dzis popalic:no::crazy:
ok narazie uciekam zjesc moze pozniej ja czas pozwoli to napisz:-)

kongurka wow niezle moje dziecko o tej porze na drugi bok sie przekreca ;-)
Dziewczyny gdzie ta beata tego swojego chlopa znalazla :-D

szopek tak jest ciagle mnie sie to przestaje podobac pcha sie i drze a najgorzej jak zaczyna plakac czasami dochodzi do tego ze zapinam body i reszte na siedzaca albo na siedzaca ukladam pampersa i fik szypko zapinam ogolnie cyrki..
A z tym wozkiem calkiem mozliwe hehe :-D

szopek ja choruję na Emmaljungę Scooter. Co jestem w Świecie Dziecka to zrobię nim rundkę po sklepie.
iwonka2006 jak już się wdrożę to będę śmigała po wszystkich wątkach. Byłam u młodziutkich mam, ale coś nie zaiskrzyło
kangurek my myjemy Zosię przed 4 karmieniem (ok19), potem je dopiero o 23, ale już na śpiocha.
kwiateczek ja tez się nie mogę doczekać. Ja się boję tylko, że zachowanie mojej córy wynika nie z ząbkowania a z ADHD (tatuś cierpi na to schorzenie :-)). Pożyjemy zobaczymy

Pozdrowienia od Zosi. Siedzi u mnie na kolanach i wali ile sił w laptopa... a jaka szczęśliwa:happy:
Jak nic będzie informatykiem jak tatuś

Klaudia spi do 20ej i do 7-8 rano.Nie wyobrazam sobie kapac o 23ej dziecka.Musze miec tez czas dla siebie wieczorami i tak mam spokoj.Oki lece na M jak milosc ;-)

reklama
Do góry